Skocz do zawartości

AC Schnitzer 320 z południa pomoc w zakupie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu przeglądam wasze forum i uważam, że jest tu dużo osób, które znają dobrze temat BMW. Dlatego postanowiłem zgłosić się do was z prośbą w sprawie kupna e30.

Znalazłem samochód, jednak mam do przejechania ok 600km. Może ktoś zna historię tego auta, albo byłby w stanie je oglądnąć.

http://allegro.pl/item242515526_piekna_bawarka_ac_schnitzer.html

Opublikowano

Z tego co się orientuję to te spojlerki nie są z allegro :D . Więc może coś więcej niż felgi :D . Dostałem inne zdjęcia i pod maską też było coś robione.

Chyba będę musiał sam się przejechać :|

Opublikowano
Nie za tanio jak na udział firmy AC Sznycel? Zdjęcia nie za duże ale auto wygląda okazale... Szkoda, że nie jest czerwony :roll2: Pokaż te inne zdjęcie to zaraz chłopaki wytkną ewentualne problemy.
Opublikowano
spoilerki faktycznie nie sa z allegro bo to PFEBA ale nie jest to Schnitzer. wychodzily tak w oryginale e30tki . cos w stylu ubogiego niewypalu ala M Technic II.
Opublikowano
Hmm czy ja wiem czy nie wypał - prezentują się całkiem całkiem... Albo za dużo "made for allegro" się naoglądałem :wink:
Opublikowano

jezeli podoba ci sie kolor to jedz obejrzyj.

ja wole albo callypsosorot metallic (sam taka miałem) albo czarne.

niebieski Hamann tez jest ładny.

w kwestii technicznej sie nie wypowiadam bo nic nie wiem :|

Opublikowano

Nie wiem jak Wy, ale ja oglądanie każdego auta zaczynam od wnętrza, bo ono powie najwięcej. Wygląd/stan zewnętrzny można poprawić tanim kosztem a ze środkiem jest już gorzej.

Dlatego na podstawie tych trzech zdjęć z zewnątrz na temat tego auta można powiedzieć niewiele, albo raczej nic.

Łatwo można kupić ładniejsze felgi, spolerować lakier, dokupić brakującą listwe, wymienić wahacz itp., ale uporać się z trzeszczącą tapicerką wewnątrz, poplamioną lub wyblaką deską, wymianą podatrych foteli, kierownicy, gałki zmiany biegów jest już gorzej (drożej).

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

Najbardziej istotny jest stan blachy - najbardziej kosztowne są naprawy blacharskie. Jeśli nadwozie nie ma śladów korozji ani śladów dzwona to oglądamy silnik. Na końcu wnętrze - najtańsze w ewentualnej naprawie.

Mi się te spojlerki absolutnie nie podobają......... ale to kwestia gustu.

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano
Najbardziej istotny jest stan blachy - najbardziej kosztowne są naprawy blacharskie. Jeśli nadwozie nie ma śladów korozji ani śladów dzwona to oglądamy silnik. Na końcu wnętrze - najtańsze w ewentualnej naprawie.

Nie mogę się z Tobą zgodzić kolego.

Przytarty błotnik lub ślady rdzy na drzwiach czy błotniku można usunąć za 300PLN. (Oczywiście nie mówimy aucie, które jest zgnite praktycznie w całości). Efektem naprawy blacharskiej jest idealny stan naprawionego i polakierowanego elementu.

Natomiast spróbuj naprawić trzeszczącą deskę rozdzielczą, usunąć smród i stęchliznę ze środka, spróbuj spasować dobrze elementy deski takie jak schowek, które na przykład były rozbierane, zostały niefachowo złożone i odstają lub trzeszczą, wymienić powycierane elementy takie jak kierownica, uchwyty drzwi, tunel środkowy, siedzenia z dziurami od papierosów, naprawić znikające piksele na wyświetlaczu lub naprawić nieotwierający się szyberdach tanim kosztem! To wszystko po pierwsze:

- więcej kosztuje

- wpływa na komfort jazdy

- jest większa trudność w znalezieniu wspomnianych elementów w kolorach naszej wersji wyposażenia oraz przede wszystkim

- świadczy o właścicielu, o tym, jak samochód był traktowany.

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

:hand:

Oj no to i ja wrzucę swoją opinię. Gwarantuję, że wymiana kierownicy, tapicerki, czy schowka nie jest tak kosztowna jak robienie blachy. Wyciągnąć dywaniki, uprać, wysuszyć, pofarbować? Mało to "zrób to sam" powstało na te tematy. Kasa żadna! Obszycie foteli - ok - to trochę kosztuje. Kierownicado E30? 70 złotych obszyta skórą. Właśnie zamocowałem u siebie. Foteliki recaro w niezłym stanie? 300 złotych + 70 transport. Tylna półka z roletą? 60-70 złotych. Odrestaurowanie wnętrza na prawdę to pryszcz. Zadbane nadwozie i zdrowy silnik to podstawa! No ale jak widać są gusta i guściki...

Opublikowano
Oj no to i ja wrzucę swoją opinię. Gwarantuję, że wymiana kierownicy, tapicerki, czy schowka nie jest tak kosztowna jak robienie blachy. Wyciągnąć dywaniki, uprać, wysuszyć, pofarbować? Mało to "zrób to sam" powstało na te tematy. Kasa żadna! Obszycie foteli - ok - to trochę kosztuje. Kierownicado E30? 70 złotych obszyta skórą. Właśnie zamocowałem u siebie. Foteliki recaro w niezłym stanie? 300 złotych + 70 transport. Tylna półka z roletą? 60-70 złotych. Odrestaurowanie wnętrza na prawdę to pryszcz. Zadbane nadwozie i zdrowy silnik to podstawa! No ale jak widać są gusta i guściki...

Oczywiście zgadzam się, ze zdrowa blacha, silnik i zaiweszenie to podstawa. Ale nadal obstaje przy stanowisku, że zrobienie blachy (wyglądu zewnętrznego) jest mniej kłopotliwe i daje bardziej wymierne efekty. Piszesz, że fotele recaro to 300 PLN - OK, ale znaleźć te fotele w dobrym stanie i w takim obszyciu, żeby pasowały do boczków drzwi, wykładziny i tylnich siedzeń juz nie jest tak prosto. Po włożeniu "nowego" używanego fotela wielokrotnie okazuje się że ten zaczyna np. trzeszczeć i skrzypieć.

Tylna półka - tak naprawdę nie wiesz ile będziesz szukał w kolorze jakiego potrzebujesz. Itp. Z oryginalnymi używanymi częsciami w dobrym stanie i dobrej cenie nie jest tak prosto. A dobra kierownica, np. M kosztuje tyle, co lakierownie jednego elementu.

Zakwestionować można wszystko.

Opublikowano

witam

jak szukasz zadbanej e30 podaj mi amila a przesle Ci zdjecia

mam E30 do sprzedania 2.0i

nie tknieta dresiarskim tiuningiem ani dostepnymi na gieldzie podróbkami

pozdrawiam

Opublikowano

ten kto siedzi juz troche w temacie BMW to bedzie wiedzial ze przebieg ponizej 200tys jest nie realny , bynajmniej nie za takie pieniadze.

poza tym jak ktos szuka e30 325 to sadze ze nie bedzie ogladac 320tek ktore niestety maja 40 koni mniej :|