Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

wiem ze to moze dziwne pytanie ale... jestem w malym szoku po dzisiejszej trasie na autostradzie

moje BeEmWe 318 94 rok jakos dziwnie mnie zaskoczylo i w sumie nie do konca w to wierze mianowicie czy mozna do konca ufac wskaznikowi paliwa ???? dotychczas mnioej wiecej bylo oki .....

nie zebym szukal dziury w calym :mrgreen: czkolwiek dzis pokonalem dystans 530 km na autostradzie zanim wyruszylem oczywisicie zatankowalem do pelna po przelocie w/w dystansu autobana z 5 osobami na pokladzie srednia predkosc to 120/130 kmh bez szlenstw po zjezdzie z autostrady wskazowka stala dokladnie na polowie tzn na poziomie 30 ltr czyli spalila jakies 30 ltr na 530km :modlitwa: wiem ze Polakowi zle jest zawsze :mrgreen: jak za duzo .. mi tam zle nie jest :mrgreen: niewiem tylko czy to realne aby moj sprzecik spalil 6 ltr na 100 km :jawdrop:

mozna zaufac wskaznikowi ??

pozdrawiam

Vw uNd Be-Em-We fRoInDe
Opublikowano
dotychczas na 30 ltr po miescie robie jakies 300 km flatego az tak duza roznica wydawa sie mnie byc nie realna - i ta predkosc z 5 osobami jeszcze :shock: no nic trzeba jutro siurnąc full :mrgreen:
Vw uNd Be-Em-We fRoInDe
Opublikowano

u mnie to bardzo mozliwe ale ja mam tds-a :mrgreen:

a tak na poważnie to najbardziej realne wskazania wskaźnika aktualnego spalania mozna osiagnąć przez wymianę baterii za zegarami.

Codzi mi tu o ekonomizer. Jeżeli tobie chodziło o OBC to nie wiem bo go nie posiadam :duh: