Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po zastosowaniu tych opon auto obnizy się zaledwie o 1cm!!! A nawet autem terenowym (które ma prześwit 2x większy) można brzuchem czepiać o śnieg - zalezy ile jego leży.

To że się zbierała masa breji miedzy opona a progiem to chyba normalka - więcej miejsca, więcej breji. Czego opona nie zetrze pozostanie.

Chcesz podnieść moc swojego auta?

Posiadam chiptuning do większości modeli silników występujących w BMW E30/E34/E36

Opublikowano
Po zastosowaniu tych opon auto obnizy się zaledwie o 1cm!!! A nawet autem terenowym (które ma prześwit 2x większy) można brzuchem czepiać o śnieg - zalezy ile jego leży.

To że się zbierała masa breji miedzy opona a progiem to chyba normalka - więcej miejsca, więcej breji. Czego opona nie zetrze pozostanie.

Nie nie o to mi chodziło żeby się z Tobą spierać co ma do czego ja tylko wyraziłem swoją opinię potwierdzoiną na oponach 206/60/15 też z zaniskim profilem i od tej pory wiem że ten niby centymetr nie raz szczególnie na naszych drogach robi różnice , a wzimę auto gorzej się prowadziło itd.. Jak nie chcesz nie wierz ja wiem że nie kupisz tańszego zamiennika / wprofilu/ i auto będzie śmigało tak samo jak na tym do tego homologowanym.POLECAM sprawdź naklejkę na drzwiach kierowcy

pozdrawiam

Opublikowano
To już nie wiem kogo mam słuchać:) Jednak jeśli znasz to z autopsji no to faktycznie jak mam mieć problemy w zimę to nie bardzo mi się to widzi. Trochę szkoda bo to dobre oponki dałem za nie 1600 zł (dunlop winter sport) a teraz musiałbym je sprzedać dużo poniżej 800 zł.
Opublikowano
To już nie wiem kogo mam słuchać:) Jednak jeśli znasz to z autopsji no to faktycznie jak mam mieć problemy w zimę to nie bardzo mi się to widzi. Trochę szkoda bo to dobre oponki dałem za nie 1600 zł (dunlop winter sport) a teraz musiałbym je sprzedać dużo poniżej 800 zł.

Słuchaj pomyślałem i powiem Ci szczeże że się mogłem mylić z tego względu że ja obniżyłem profil w 15', a przecież 16' jest te 2,5cm. wieksza ogólnie więc zapnij jak chcesz, ale faktem jest że te opony nie istnieją jako zamienniki do e39

pozdrawiam

Opublikowano

podepne sie dp wątku:

jaką max wielkosc opony na feldze 16 mozna zapodac do e39?

oczywiscie powyzej 225/55/16 zeby optycznie obnizyc samochód wypełniajac ładnie nadkola?

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

Opublikowano
oczywiscie powyzej 225/55/16 zeby optycznie obnizyc samochód wypełniajac ładnie nadkola?

Nic powyżej ani poniżej tylko to co masz w książce / drzwi kierowcy naklejka/ , a pozatym to albo niższy profil żeby obniżyć albo większy żeby "wypełnić ładnie" ale czy to ładne to nie wiem