Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od czasu kupna auta wybrałem się w końcu do warsztatu od klimy,

słabo chłodziła, sprężarka chodziła wg mnie ok.

No i się dowiedziałem, że prawie wszystko jest do wymiany :evil:

zaczynając od sprężarki kończąc prawdopodobnie na chłodnicy

osuszacz, płukanie całego systemu itd.

Koszt 1800 bez chłodnicy i 2300 jeśli i ją trzeba by wymienić, po rozbiórce będzie dopiero wiadomo.

Trochę się załamałem, a tylko słabo chłodziła....

Lepiej dbajcie o klimę...

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
Gdybym miał do wyboru klima lub webasto, wybrałbym to drugie. U nas rzadko spotykane, ale jeżeli ktos raz spróbował....Jest więcej dni chłodnych, wilgotnych, mroznych, rewelacja polecam.
Opublikowano
Gdybym miał do wyboru klima lub webasto, wybrałbym to drugie. U nas rzadko spotykane, ale jeżeli ktos raz spróbował....Jest więcej dni chłodnych, wilgotnych, mroznych, rewelacja polecam.

Osobiście wolę zamarzać w samochodzie niż się smażyć - zresztą w pierwszym przypadku zawsze można się grubiej ubrać. Nigdy już nie kupię samochodu bez klimy.

Ricky - może pojedź do innego serwisu - jeżeli słabo chłodzi, to pewnie da się jakoś taniej reanimować. Ciężko uwierzyć, że wszystko zepsute - może chcą cię naciągnąć?

Opublikowano
Ja także już nie kupie auta bez klimy...Raz się posmarzyłem w aucie bez klimy,a ze skórą :mad2: ... Ja tak jak Varrol -radze Ci pojechać gdzie indziej i niech sprawdzą... Przykładowo-w ASO BMW-sprawdzenie i napełnienie klimatyzacji wynosi ok. 300,- zł brutto. Myślę,że nie jest to wiele,zwłaszcza jeśli się okaże,że wystarczy ją napełnić.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Zacznij od zmiany warsztatu.

Popytaj o warsztat taki jak ja mam u siebie. Fachowiec z doświadczeniem i sprzętem, a nie tylko ze sprzętem.

Dla porównania koszt sprawdzenia, napełnienia i wprowadzenia kontrastu 100zł w sezonie.

Opublikowano

no byłem chyba w najlepszym zakładzie od klimatyzacji w wawie

"euro klima", najpierw mi wszystko sprawdzali (maszyna, azot itd)

na własne oczy widziałem jak temp w środku spada do około 12 stopni po czym zaczyna rosnąć do 17, normalnie powinna zejść do 6 no i nie rosnąć, to świadczy o zepsutej sprężarce, nawet facet patrząc na te swoje urządzenie dokładnie powiedział kiedy przestanie spadać i zacznie rosnąć, obsługa wydawała się spoko i wszystko dokladnie tłumaczyli, nie namawiali mnie, poza tym dają rok gwarancji, wrażenie bardzo dobre tylko ta cena...

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
Chciałem przekazać Ci między wierszami, że potrzebny jest fachowiec, który powie, że masz do wymiany np zawór rozprężny a nie całą sprężarkę.