Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Mam taki problem otóż w czasie jazdy wspomaganie kierownicy działa prawidłowo ale w niektórych momentach np na skrzyżowaniu czuje tak jakby coś blokowało mi kierownice (wszystko w czasie jazdy). Nie wiem co może byc przyczyną może mi któś doradzi.

Dodam że jakieś 2-3 miesiące temu wymieniałem płyn na nowy ATF Mobil i stan pasuje.

Z góry dzięki

Opublikowano
A słyszysz odgłosy z pompy wspomagania, taki pisk?. Na włączonym silniku na postoju pokręć kierownicą, jeżeli idzie ciężko lub spadają Ci obroty to początek końca pompy. Sprawdz jeszcze czy nie ma wycieków ze zbiorniczka płynu tzn. czy nie jest zapocony przewód który z niego wyczodzi. Oznacza to jego nieszczelnosc. Jesli tak to szybko go wymień, żeby nie było za pózno
Opublikowano
Zobaczcie czy nie jest zapocony przewód przy zbiorniku płynu wspomagania. U mnie tak było, wymieniłem cały przewód wraz z uszczelką i jak powiedział spec który to robił, uratowałem pompe. Teraz kierownica chodzi lekko i nie słychac pisków przy jej skręcaniu. Jak jest u Was nie wiem, ale nie ma co zwlekać z usunięciem tej usterki.
Opublikowano
U mnie to samo... na postoju jak krece kierownica to obroty spadaja... zbiorniczek tez jest caly zapocony. Musze kupic nowa pompe chyba? ile mnie nowka bedzie kosztowala bo nie moge trafic na allegro zandej
Opublikowano

no właśnie że nie dochodzą rzadne dziwne dzwieki z komory silnika, kierownica chodzi płynnie i nie ma rzadnych wycieków ze zbiorniczka - stan płynu jest ok. na postoju przy kreceniu kołami obroty nie spadają.

ten problem zaczął pojawiać sie niedawno i sporadycznie ale mi to przeszkadza więc chciałem ta usterke usunąć.

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A swoja drogą,to ma ktoś niezapocone te przewody?Bo w mojej beni są od trzech lat.U innych tez "to"zauważyłam.Moim zdaniem ważne jest aby poziom płynu był zawsze właściwy.A może nie mam racji,co? :mrgreen:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano
Masz racje :) bo w tym przewodzie nie musi byc utrzymane jakies konkretne cisnienie...to poprostu sila grawitacji:D....U mnie zapocone przewody od poczatku....co 3 tys...dolewam z 100ml.... i tak w kolo macieju....przynajmniej mam po 10 dolewkach nowy plyn w calym ukladzie :duh: :duh: :duh:

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."