Skocz do zawartości

323Ci - wiecej mocy... - pytanie o mozliwe modyfikacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zanim zapytam, od razu musze sie zastrzec, ze nie jestem zwolennikiem jakis dziwnych modyfikacji - czytaj przesadzonego tuningu. Slyszalem jednak, ze w sposob malo inwazyjny, elektroniczny, moge dodac kilka koni do 323Ci (1999), bez istotnego uszczerbku dla trwalosci i "oryginalnosci" silnika. Stad pytanie o rekomendacje - jak i gdzie (mozliwie na terenie warszawy lub okolic) moge dokonac takiej modyfikacji. Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi i pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

Najlepszą firmą w warszawie od chip tuningu jest Unitronic (Andrzej Poniedziałek), mają zresztą doświadczenie w BMW, słyszałem wiele pochlebnych opinii od użytkowników zmodyfikowanych aut. Różnicę na pewno poczujesz, zresztą w cenie modyfikacji masz mierzoną moc na hamowni przed i po remapie. Cena ok 1500zł.

http://www.unitronic.pl/Kontakt/

www.turboBMW.pl
Opublikowano

witam,

czy myslicie ze moja e46 z silnikiem m43 b19 bylaby skora do wspolpracy z modyfikacjami? nigdy nie poddawalem modyfikacji silnik w moich samochodach,ale w tym wypadku coraz czesciej nad tym mysle.

auto ma 117KM a pasowaloby ze 150KM.

pomysly jakies?

z gory dzieki.

Opublikowano

LukaszPL - mysle, ze te sliczne spojlery nie dodadza mi mocy (bo silniki mamy takie same) - ale tez dzieki za porade :)

:roll: Spoilery mocy nie dodadza ale sprawiaja ze CW samochodu jak i jego masa sa mniejsze. :norty:

Silnikow nie mamy takich samych. Moj jest o 299cm3 wiekszy. :mrgreen:

Opublikowano
no to jest pomysl!!! Razz

ze ja na niego wczesniej nie wpadlem Surprised

hehehe, mucias gracias senor! Wink

już niedługo zawita u mnie 330( benzyna oczywiście),a więc mój igła będzie do sprzedania :wink:

Opublikowano
skontaktowalem sie z Andrzejem Poniedzialkiem; bez szczegolnego zachodu jest mi w stanie dodac troche mocy, tak, ze przy dobrych wiatrach powinnismy dociagnac do 200KM. To juz by bylo bardzo przyzwoicie. Mysle, ze 20, czy 30 koni, bez wzgledu na rodzaj silnika powinno byc odczuwalne. Zreszta zdam relacje jak bede po... :)
Opublikowano
+20% w wolnossacej benzynie ? :roll:
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
piotres, zapoznalem sie z Twoimi, już byłymi :) problemami z mocą; ja prawde mówiąc takich nie mam, i cały czas się zastanawiam, czy należy poprawiać dobre (bo lepsze jest wrogiem dobrego); moja 323 wkreca sie, że aż miło i to w zasadzie linearnie .... :shock: tzn, nawet przy przyspieszaniu od 180 do 220 (tyle jechalem, pewnie niewiele wiecej by sie dalo) nie odczuwam zadnej zadyszki
Opublikowano

hehe wiadomo w benzynkach bmw tak nie padaja przeplywki :D . Masz pewnie te 170KM o ktorych mowi fabryka, wiec i do 220 km/h dobrze mu idzie ;-).

Moja 320d kombi obecnie przy mocy 139KM, do 190 km/h dochodzi bardzo szybko i w zasadzie bez "zastanowienia", jednak 200 km/h to juz nie jest takie hop-siup :oops: . A max jaki poki co mi sie udalo to 205km/h z dluga antena CB na dachu :lol: . Lecz raczej u mnie chip nadejdzie za niedlugi czas :mrgreen: . Raczej :oops: .

pozdr.

piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
pewnie tak, z tymi 170KM - i to caly urok bmw :) - bo powiem szczerze, jak tak sobie pojezdzam, glownie jednak po miescie i do pracy :x to w zasadzie niczego nie brakuje - ale jak sobie wyjedziesz na traske i jest miejsce zeby regularnie go wkrecac do 5,5 na kazdym biegu, to te 170KM zaczyna byc za grzeczne - stad pomysl, zeby dorzucic troche mocy - choc refleksja przychodzi taka, ze to jednak polsrodek i nie ma jak "m"... :P
Opublikowano
Koniecznie daj znac odrazu co Unitronic zdzialal :) .
Opublikowano
witam jestem tu nowy ale moim pomysłem był by jakiś fajny układzik wydechowy z kwasóweczki 2.5 cala (cały to nawet +15KM) i do tego jak pisza wszyscy chip i będzie razem ok 30 km
  • 5 miesięcy temu...