Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AC to wykup bez dyskusji. A co do kradzieży to myśle,że na dzień dzisiejszy E39 nie są już tak popularne. Wielki buum kradzionych aut zakończył się w 2005r. Wtedy dziennie w samej Warszwie gineło średnio 80-100 samochodów na dzień dzisiejszy ok 10. Ta profesja przestała się opłacać złodziejom. Ale oczywiście może się tak zdarzyć ,że komuś się spodoba twoje nowe auto.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jeśli mam wykupowć AC to czy będę potrzebował alarmu ( jaktak to jaki najlepszy) bo z tego co się orientuję to firmy ubezpieczeniowe wymagają jakiśzabezpieczeń. Pytam bo nie wiem i nigdy nie miałem AC :?: .
Opublikowano
czy to nie jakas prowokacja??? coś mi tak pachnie i jescze od ojca pożyczył, no nie - na 530D.

Dobre pytanie wyżej, czy na paliwo zostawiłeś sobie kase :duh: :twisted2:

O czym wy piszecie?. Może was stać na auto, ja musiałem 10 tys pożyczyći jeszcze kilka lat zbierać, ale co ma do tego cena paliwa? . Pracuję jak zresztą każdy i na paliwo idzie z pensji. Natomiast auto to jednorazowy wydatek.

Pamietaj ze nie wystarczy ustukac kasy na samochod.Jeszcze sa koszty utrzymania czyli OC AC i bieżące koszty utrzymania.Byle bzdet kosztuje.Sadze ze kosz w miare dobrego alarmu to bedzie okolo 500zl z instalacja.Oczywiscie bez wodotrysków.Wydaje mi sie ze nie ma co dyskutowac nad dodatkowym ubezpieczeniem jezeli ten samochód kupiles za swoja krwawice.Bedziesz mial komfotr psychiczny i spokojnie bedziesz sie cieszyl bunia a nie patrzyl przez okno czy jeszcze stoi :cool2:

Opublikowano

Ukradziono mi przez ostatnie 1,5 roku 2 szt. dobrze wyposażonych e39 po liftingu. Nie polecam jezdzenia taki autem bez AC. W takim przypadku odpowiednie by było e-34, nad którym, nota bene, się teraz zastanawiam (540), bo nie do końca mam ochote placic rocznie 6 tys składki za auto tracące na wartości drugie tyle oraz przeżywac stresy związane z polowaniem na nie.

Pozdrawiam.

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano
To ładnie tam u was w Gdyni auta zamiatają... U mnie W Inie narazie jestem spokojny ale za miesiąc będę dojeżdżał do roboty do Bydgoszczy i tego się martwię. Zainwestuję najpierw w jakiś alarmik a później pomyślę dalej
Opublikowano
czy to nie jakas prowokacja??? coś mi tak pachnie i jescze od ojca pożyczył, no nie - na 530D.

Dobre pytanie wyżej, czy na paliwo zostawiłeś sobie kase :duh: :twisted2:

O czym wy piszecie?. Może was stać na auto, ja musiałem 10 tys pożyczyći jeszcze kilka lat zbierać, ale co ma do tego cena paliwa? . Pracuję jak zresztą każdy i na paliwo idzie z pensji. Natomiast auto to jednorazowy wydatek.

Pamietaj ze nie wystarczy ustukac kasy na samochod.Jeszcze sa koszty utrzymania czyli OC AC i bieżące koszty utrzymania.Byle bzdet kosztuje.Sadze ze kosz w miare dobrego alarmu to bedzie okolo 500zl z instalacja.Oczywiscie bez wodotrysków.Wydaje mi sie ze nie ma co dyskutowac nad dodatkowym ubezpieczeniem jezeli ten samochód kupiles za swoja krwawice.Bedziesz mial komfotr psychiczny i spokojnie bedziesz sie cieszyl bunia a nie patrzyl przez okno czy jeszcze stoi :cool2:

Nie rozumiemy się, auto już mam, mało nie zarabiam i na koszty utrzymania mnie raczej będzie stać na paliwko oczywiście też. Chodziło mi tylko o to że AC to ogromny jednorazowy wydatek.

Opublikowano
Piszesz ze AC to ogomny wydalek a za ile kupiles bunie za 5tysi.Ale żebys nie plakal potem na forum ze znalazla innego wlasciciela albo przywaliles i co teraz.Oczywiscie nikomu nie zycze tego.Tylko masz bardzo dziwne podejscie do tematu.Chyba przekalkulowales z zakupem bo nie powinno byc takiego pytania. Poszukaj sobie na forum bo byly tematy jaki jest koszt utrzymania BMW itp.AC to okolo 2500zl mozna placic na raty w porównaniu z kosztem samochodu to jest nic mniej niz 10% ..To jest twoja fura i decyzja.Pozdrawiam
Opublikowano
a ja nie potrzebuje zadnych zabezpieczen nawet gdyby stało otwarte z kluczykami to nikt go nie ruszy :twisted2:

No tak, bo jak tu ruszyć auto szefa mafii ;)

Albo : przecież nie kradnie się swojego ;)

Biedni Mało Wiedzą o tej marce ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
o nie rozumiemy sie smiga jak narazie , jakies małe stuki w zawieszeniu :oops: :| ale jest ok a to czemu mojego nie rusza to nie wazne :idea:

Hehe, to konkret, ale fajny jestes. Ja tez tak moge ? :mad2: :mad2: :mad2: Powiedz na forum gdzie zostawiasz auto z kluczykami w srodku.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

A może nikt się nie pokusi bo ma taki chlew w środku,

że żal się brudzić ;) Do tego blachy wyglądają jak w samochodzie

Eddiego w "Gliniarzy z Beverly Hills" ;)

Opublikowano

Heheh, w kazdym badz razie "tomekpez" jestes moim idolem na forum BMW :modlitwa:

Wiadomo dlaczego krazy taki, a nie inny stereotyp wsrod uzytkownikow BMW. :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

A może to jego autko istnieje tylko w jego wyobraźni ;)

Jeszcze nie kupił więc nie ma co kraść ;)

Opublikowano

Wirtualna Chińska mafia

Kurde to oni już marzenia kradną ??? ;)

No to mamy prze...ne. Już jadą do nas by zastąpić polskich robotników,

bo naszym się nie opłaca, to i mafię ze sobą przywożą ;)

Opublikowano
dożo się mówi o alarmie a co sądzicie o blokadzie skrzynki (oczywiście w automacie )? Wydaje mi się że blokada skrzynki i alarm daje małe szanse na zwinięcie całego auta. Oczywiście nie unikniemy akcji lusterka czy listwy. Są takie ubezpieczemia Ac (dużo tańsze) gdzie nie ubezpiecza się tylko od kradzieży całego auta a od pozostałych zdarzeń jest się ubezpieczonym. ja zapłaciłem za takie ubezpieczenie 1954zł za rok
Opublikowano (edytowane)
co sądzicie o blokadzie skrzynki (oczywiście w automacie )?

Ja pamiętam jak pare ładnych lat temu zablokowała się blokada skrzyni u ojca kolegi , a że zadzwonił że ma ten problem i nie może z pod firmy ruszyć to podjechaliśmy do znajomego który jest mechanikiem w mercedesie , on wszedł pod samochód i przy pomocy dwuch śrubokrętów w ciągu 10 minut zdją blokade, a dodam że blokada na gwarancji full wypas u Zasady wkładana , ojcu kolegi to szczęka opadła bo mu opowiadali historie że z blokadą to nie da rady nic zrobić z samochodem , muszę dodać że było to pare lat temu , a ojciec kumpla miał w210 teraz to może coś się zmieniło , ja w każdym razie jak sobie przypomnę blokadę "nie do zdjęcia" którą na moich oczach w 8 minut dwa śrubokręty rozbroiły to chyba uraz psychiczny mam , ale nigdy sobi czegoś takiego nie założę

Edytowane przez mistszu1
Opublikowano

Jak komuś wpadnie w oko to nic nie pomoże ;)

Fachowcy są tacy, że żaden alarm, blokada, pies, wąż, pstryczek

elektryczek, zabierane kierownicy itp. nie pomoże ;)

W 30s samochód jest ładowany do tira z siatką Faradaya i

dźwiękoszczelny i potem kombinują ;)

Opublikowano
Skuteczny jest jedynie system zabezpieczeń elektryczno-mechanicznych (np. pełny alarm+odcięcie+bear-lock). Jego założenie nie jest drogie, a zniechęca złodzieji, bo odjechanie tak zabezpieczonym autem wydłuża się nawet o kilkanaście minut co zwiększa ryzyko zdemaskowania, a dla mniej sprawnych złodzieji może się okazać przeszkodą nie do pokonania. Takie auta dużo rzadziej giną, niemniej jednak dla mnie AC to podstawa, a samo KR (ubezpiecznie od kradzieży) stanowi tylko część ubezpieczenia AC.