Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam 530 D od niedawna. Wydałem max pieniędzy i nie mam na AC oraz alarm. Powiedzcie mi czy to chodliwy towar w porównaniu do innych aut. Jak najlepiej się zabezpieczyć przed kradzieżą, czy macie jakieś "domowe sposoby", jaki alarm ewentualnie założyć. Dzięki
Opublikowano

A np zakupy w marketach gdzie są duże parkingi? Powiedźcie mi z doświadczenia lub nie czy łatwo ją "awaryjnie" otwożyć?

Chyba kupię sobie dużego psa i będę jęździł z nim

Opublikowano
A np zakupy w marketach gdzie są duże parkingi? Powiedźcie mi z doświadczenia lub nie czy łatwo ją "awaryjnie" otwożyć?

Chyba kupię sobie dużego psa i będę jęździł z nim

Wszystkie mają kamery, albo ochronę i zazwyczaj sa ogrodzone wie tam nie ma już teraz problemu kiedyś ale to też w tamtym wieku straciłem wkłady do lusterek, ale kiedy to było..

Drzwi są ryglowane od wewnątrz nawet jak wejdziesz /przez szybe/to nie uruchomisz/ ja wiem ze duzo można, ale bez przesady nikt nie będzie chodził za e39/

Opublikowano
Moja jest tak zaje... że się martwię Zbierałem bardzo ługo i jeszcze musze oddac ojcu który mi pożyczył. Nie chciałbym spłacać długu nie mając :cry: fury.
Opublikowano
Moja jest tak zaje... że się martwię Zbierałem bardzo ługo i jeszcze musze oddac ojcu który mi pożyczył. Nie chciałbym spłacać długu nie mając :cry: fury.

Z czasem mija na początku to faktycznie może sie wydawać ze każdy czycha na twoją betke, ale spokojnie bardziej bym się martwił e60 chociaż też zależy, na wschód to nie jest już tak łatwo pojechać i generalni to na części jak pisałeś, ale to nie jest takie proste wiec szkoda czasu na e39 lepiej volkswageny idą wszyscy się na to żucają, a tam jest 5 marek w jednym koncernie i wszyscy tłuką te same czesci

pozdrawiam

Opublikowano
jak masz ładne i zadbane autko z zewnatrz to kazde auto znajdzie amatora cudzej wlasnosci. bylbym ostrozny bo jednak to BMW i kradną. Ostatnio sporo znikło E36 , E39 rowniez. Ja swoje to z oka nie spuszczam. Jak mam mozliwosc to park. strzezony w miescie lub pod sklepem .Ot wole dmuchac na zimne niz pózniej lamentowac :cry2:
Opublikowano
jak masz ładne i zadbane autko z zewnatrz to kazde auto znajdzie amatora cudzej wlasnosci. bylbym ostrozny bo jednak to BMW i kradną. Ostatnio sporo znikło E36 , E39 rowniez. Ja swoje to z oka nie spuszczam. Jak mam mozliwosc to park. strzezony w miescie lub pod sklepem .Ot wole dmuchac na zimne niz pózniej lamentowac :cry2:

I słusznie ja mam na wszystki ac ale lepiej nie kusić losu

pozdrawiam

Opublikowano
Ktos pisal ze ich malo, mozliwe. W moim miescie akurat jest ich duzo, w ogole bmw duzo jezdzi ;p Jest podaz wiec i jest popyt na nie/ czesci. Moim zdaniem predzej skradna auto ktore latwiej jes sprzedac badz na czesci, czyli np. e39 nie e60. Chyba ze ktos ukradnie tylko daltego zeby sie sprawdzic czy podola zadaniu i sie przejechac... sa tacy
Opublikowano
Ktos pisal ze ich malo, mozliwe. W moim miescie akurat jest ich duzo, w ogole bmw duzo jezdzi ;p Jest podaz wiec i jest popyt na nie/ czesci. Moim zdaniem predzej skradna auto ktore latwiej jes sprzedac badz na czesci, czyli np. e39 nie e60. Chyba ze ktos ukradnie tylko daltego zeby sie sprawdzic czy podola zadaniu i sie przejechac... sa tacy

Jest tak jak piszesz tylko tak jest wszędzie tego nie unikniesz ale generalnie nie ma rynku na e39 nie jest to jakoś specjalnie popularny samochód okularów i audi jest na bank więcej

Opublikowano
Wydales pewnie sporo.Dla spokojnego snu odrzaluj jeszcze na AC.

NIe chodzi tylko o kradzieze.

Oj zdziwił byś się jak spokojnie spałem /gaz/jak 2 z garażu wyciągali i jeszcze wstałem rano patrze nie ma fur i śmiałem się z 10 minut zresztą nie ja sam gaz wojskowy to jest to :mad2:

Opublikowano
nietak dawno współczuliśmy koledze który miał e39 kilka lat a znikła w niecały miesiąc od momentu jak przestał płacić AC
Opublikowano
Proponuje wykupic AC i tu nawet nie chodzi ze ukradna.Bedziesz mial jakiegos dzona z twojej winy lub inny przypadek i to dopiero bedzie jazda z naprawa.Ja bym wykupil chociaz na 6 miesiecy.Słyszalem o jakiejs firmie ktora rozkalada to na 12 rat i co miesiac placisz.Szkoda takiej furki :D
Opublikowano
Podstawa jest wykupienie AC tak jak kolega wyzej pisał,zastanów sie czy nie jest lepiej np.wydac 1500zł i miec spokoj niz stracic 25000 :nienie:Pytasz czy kradna,jezeli nie masz żadnych zabezpieczen jest to łakomy kasek-okazja czyni złodzieja....
Opublikowano

czy to nie jakas prowokacja??? coś mi tak pachnie i jescze od ojca pożyczył, no nie - na 530D.

Dobre pytanie wyżej, czy na paliwo zostawiłeś sobie kase :duh: :twisted2:

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
hmmm. Nie wiem czy kradną CALE AUTA ;) :P ale napewno znikaja "drobne" szczegoly ;) Jak np listwy ozdobne :) Sam tego doswiadczylem w zeszlym tygodniu. "Pozbylem" sie 4 listw z drzwi... i teraz szukam nowych. I jak narazie kiepsko to idzie :/ i prawdopodobnie bede sie musial udac do ASO-no chyba ze ma ktos z Was jakies namiary???:> A co do policji, i parkingow monitorowanych.... Mam film z tego zdarzenia, sa nr. rej samochodu z ktorego byli "pzyczalscy" ....i NIC :) takze badz OSTROZNY!:) ja juz byle gdzie nie zostawiam auta- a chce dodac ze listwy zniknely mi pod centrum handlowym ok 16tej:D
Opublikowano
Moj bedzie bardzo dobrze zabezpieczny ;) Z rana zawiozlem do znajomego lektryka i jutro dopiero odbieram. ale przynajmniej bede mial fachowo i solidnie zabezpieczony :D
Opublikowano
. Mam film z tego zdarzenia, sa nr. rej samochodu z ktorego byli "pzyczalscy" ....i NIC :)

Jak to i nic przecież te listwy kosztją wiecej niż 200zł idziesz na policję zgłaszasz przestepstwo podajesz numery i "porzyczalscy" mają nawiasy a jak znam takich speców to recydywa więc nie wiem czemu tego nie zgłosisz, chociaż ja też szczeże mówią nie zgłosilem lusterek bo i tak wiem że ich bym nie odzyskam , a dla samej zasady nie chciało mi sie

pozdrawiam

Opublikowano

Zglosilem to na policje... najpierw czekalem 40 min na ich przyjazd... i sie nie doczekalem ;( zadzwonili do mnie laskawie, i poprosili zebym to ja przyjechal :D wiec pojechalem.. spisali zeznania... i powiedzieli ze "zobacza co sie da zrobic" dla mnie to jest smiech na sali:D...ustalenie adresu wlasciciela samochodu to przeciez pikus :) a nawiasem mowiac ... NOWE listwy kosztuja ok600 zl :D a uzywki w granicach 400:) takze nie jest to tania imprezka:)... a chcialem zmienic sobie lampy przednie:) hehe to bede mial teraz NOWE LISTWY!

:)

Opublikowano
czy to nie jakas prowokacja??? coś mi tak pachnie i jescze od ojca pożyczył, no nie - na 530D.

Dobre pytanie wyżej, czy na paliwo zostawiłeś sobie kase :duh: :twisted2:

O czym wy piszecie?. Może was stać na auto, ja musiałem 10 tys pożyczyći jeszcze kilka lat zbierać, ale co ma do tego cena paliwa? . Pracuję jak zresztą każdy i na paliwo idzie z pensji. Natomiast auto to jednorazowy wydatek.