Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem ciekaw czy jest jakiś srodek którym moge zatuszować rysy w swoim samochodzie.. na masce oraz na przednim grilu mam lekkie wżery.. oraz mam kilka rys na samochodzie.. czy jest jakiś srodek którym moge to "naprawić" kolor czarny diament
Opublikowano
Przyłączam się do pytania, ale wydaje mi się że nie obejdzie się bez wizyty u lakiernika z tymi małymi uszkodzeniami lakieru. Ciekawi mnie jaki były efekt użycia małych zaprawek do lakieru dostępnych w Norauto lub w ASO. Może ktoś się wypowie?
http://img166.imageshack.us/img166/6026/ichazq8.gif
Opublikowano
Jestem ciekaw czy jest jakiś srodek którym moge zatuszować rysy w swoim samochodzie.. na masce oraz na przednim grilu mam lekkie wżery.. oraz mam kilka rys na samochodzie.. czy jest jakiś srodek którym moge to "naprawić" kolor czarny diament

te wzery to pewnie miejsca po uderzeniach kamieni,

od tego pozostaje lakiernik ale osobiscie zrobilnym male zaprawki lakierem takim a'la do paznokci, lub pojechalbym do sklepu gdzie dorabiaja farby i dorobil 50ml i lekko pedzelkiem przejechal.

rys jezeli sa wieksze niz 5cm i niezbyt glebokie wogole bym nie ruszal,

a jak sa glebokie to przemalowalbym ale tylko dlatego zeby nie rdzewialo.

Jesli ma byc malowane u lakiernika to ok 250zl od elementu czyli jak na ryse to drogo.

wez tez pod uwage ze lakier metalic ma baze i klar

czyli ryse fajnie pomalujesz baza czyli maly psik i zeby nie bylo nic widac klarem musisz malowac caly element, jezeli nie pomalujesz calosci klarem tylko kawalek bedziesz czul a nawet widzial uskok.

A przy sprzedazy gosc powie ze byla bita bo malowany element

dlatego lepiej nie malowac a spuscis 100 czy 2 przy sprzedazy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odpryski lakieru możesz pokryć dotępnymi w ASO zestawami (koszt coś koło 40 pln), podajesz tylko kod lub nazwę lakieru i powinni Ci dobrać. Są chyba dwa rodzaje zestawów, jeden składa się tylko z koloru nadwozia, drugi posiada kolor jako podkład i bezbarwny lakier. Aplikuje się je za pomocą pędzelka, ale na małe odpryski polecam nakładać lakier za pomocą zaostrzonej np. zapałki.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Jak ktoś ma daleko do ASO a chce zakupić zestaw naprawczy to na allegro są własnie takie o jakich piszecie oryg. BMW...

pzdr

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif