Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Porownaj sobie 2 zdjecie z ostatnim i nie mow mi ze to kat padania swiatla...

http://www.oswietlenia.nazwa.pl/bestlook/ledbmw/DSC03228.JPG

http://www.oswietlenia.nazwa.pl/bestlook/ledbmw/DSC03236.JPG

Dodatkowo zdjecie z jasniejsza wersja jest zamazane nie widac spiral... chyba photoshopa w zyciu nie uzywales. Mozna zrobic taka reklame ze nikt sie nie skapnie -- tu czysta amatorka

Mam te same diody zamontowane dodatkowo nowsza wersja z 7000-8000K swieca slabo w porownaniu do oryginalu poliftowego, wiec nie rozumie po co dyskutujesz? Wwersji poliftowej gdzie masz diody z dwu stron to juz zupelnie inna bajka.

Opublikowano
Forum służy do dyskusji. Jeśli masz takie same ledy to napisz, doradź dla tych, którzy są w niewiedzy, bądź przed zakupem, montażem. Na siłę nikt nie karze Tobie w tą dyskusję wchodzić. Jeśli jesteś mądrzejszy to pochwal się tą wiedzą z innymi w łagodny sposób. Podałem drugi link dla przykładu jak to rzeczywiście świeci. Nie podważam Twojego autorytetu. Pozdrawiam
http://images41.fotosik.pl/926/98ae1625f3bfad85med.jpg
Opublikowano
Ja zaklocen nie mam - kupilem na e-bayu za ok 35 euro - nie sa jednak tak jasne jak LED'y w wersjach najnowszych oryginalnie montowane przez BMW.

Napisalem juz wczesniej, widocznie nie zauwazyles...

Pozdr.

Opublikowano
Prawda widać różnicę. Lecz zapewne będą one świecić lepiej niż zwykły kolor żółty. pokombinuję, fotki wyślę później. Pozdrawiam ;)
http://images41.fotosik.pl/926/98ae1625f3bfad85med.jpg
Opublikowano
Jesli chcesz wymieniac bez wykrecania klosza to kup sobie wazeline i cos na rany, chyba ze masz male dlonie to moze jakos sobie dasz rade. BTW. kolor Twojej BMW to olivegreen ?
Opublikowano

Przeczytaj jeszcze ten temat: viewtopic.php?f=73&t=154453

Kolega zmienił na Led, nie ma różnicy w natężeniu światła, jedynie barwa.

Nie polecałbym używania ringów jako dziennych (modele przedliftowe).

W poliftowych rzekomo można uruchomić światła do jazdy dziennej (świecą wówczas ringi + żarówka halogenowa, którą okala mniejszy ring, która świeci w 25% wydajności). Ciekawa opcja.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
http://allegro.pl/led-bmw-ringi-e39-e53-e60-e61-e63-e64-e65-e66-fv-2-i1684670319.html hmm no właśnie na tym ogłoszeniu nie widać żeby to były photoshopowe rzeźby. Czy to będzie pasować do E60 przed liftingowej? koniecznie chce zrobić coś ze światłami... czekam na propozycje :)

te na bank pasuja do przedliftowej bo zakładałem je kumplowi

Opublikowano
W poliftowych rzekomo można uruchomić światła do jazdy dziennej (świecą wówczas ringi + żarówka halogenowa, którą okala mniejszy ring, która świeci w 25% wydajności). Ciekawa opcja.

W przedlifcie równiez można uruchomic switła dzienne, czyli halogeny(te wewnętrzne) świecą na 25% lub 40% mocy, jest to dobrze widoczne dla innych kierowców i oszczędza xenony i trochę prądu.

Jeśłi chodzi o zdjęcia świecących ringów to jeśli robione są w zaciemnieniu to nigdy nie oddadzą faktycznej mocy światła. I nie trzeba fotoshopa, wystarczy jeżeli światło ma odpowiedni odcień to wydłużając czas naświetlania można z tego zrobić super jasne ringi, kiedy w rzeczywistości będzie sie to ledwo "tliło" Zeby oddać efekt zdjęcia powinny być robione w dzień podczas słonecznej pogody. Lub w porómnaniu do ringów z wersji poliftowej, na jednym zdjęciu.

Co do ledów w ringach przedliftowych to ich konstrukcja niestety jest taka że nawet gdyby tam wsadzić palinik ksenonowy to nie będzie to nawet zbliżone do np ledowych ringów w F10 i innych nowych modelach. Pomijając już problemy z temperaturą

Podsumowując jeśli chcesz mieć jasne ringi to wymień lampy poliftowe bo inne rozwiązania rodem z allegro to strata pieniędzy. Teoretycznie można by wymienić same ringi na lampe ccfl, ale to juz rzeźba dla zapaleńców

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Potwierdzam wszystkie informacje nt. nieskuteczności ringów w przedliftowej lampie. Po zamontowaniu żarówek LED zmienia się tylko kolor. Jeśli chodzi o jazdę w dzień na nich, to można ale raczej w krajach gdzie nie ma obowiązku jazdy na światłach w dzień. Natomiast "uruchomiłem" sobie (z pomocą kolegi z forum) wewnętrzny halogen żeby działał jako światło do jazdy dziennej. Można faktycznie ustawić 27% i 40% i tego pierwszego nie polecam, ale już to drugie ustawienie jest super. W połączeniu z czujnikiem światła to świetna sprawa. Po pierwsze prądu zużywa dużo mniej, bo na samych żarówkach z przodu mamy ok 40W (różnica xenon a 40% z H7, obrysówki i ringi) plus żarówki z tyłu 6 x 21W, ale nie jestem pewien, czy one chodzą na 100% wszystkie jeśli tak, to 126W z tyłu :). Mimo wszystko 100W niech będzie i to już jest jakaś oszczędność akumulatora (szczególnie na małych odcinkach), może paliwa, choć w to nie wierzę, no i xenonów.

Pytanie mam tylko jedno, czy ktoś z takim ustawieniem montował jakieś żarówki typu bluevision itp. żeby osiągnąć bardziej białą barwę światła, bo na 40% H7 świeci nieco żółtawo? :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej,

Piszesz dokładnie o tym co chciałbym zrobić w swojej przedliftowej E60. Znaczy H7 ze zmniejszoną mocą do jazdy w dzień, tak jak w Kanadzie czy w USA. W dealerstwie oczywiście powiedzieli, że to nie możliwe. Możesz jakoś pomóc?

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

To trzeba zaprogramować w komputerze. Musisz znaleźć w Twojej okolicy kogoś, kto potrafi to zrobić. Operacja nie jest trudna, ale musisz mieć kogoś z kablem, oprogramowaniem i znajomością tematu. Na forum też jest gdzieś opis jak przeprogramować komp.

Mi to robił kolega z forum, ale we Wrocławiu: Szatynwroc

Edytowane przez bheesty
Opublikowano
Hej,

Piszesz dokładnie o tym co chciałbym zrobić w swojej przedliftowej E60. Znaczy H7 ze zmniejszoną mocą do jazdy w dzień, tak jak w Kanadzie czy w USA. W dealerstwie oczywiście powiedzieli, że to nie możliwe. Możesz jakoś pomóc?

Pozdrawiam.

Tu viewtopic.php?f=73&t=124069 się dowiesz więcej o tym.