Skocz do zawartości

Czy to mozliwe E39 '03 za 11,5k euro?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zadzwoń .. zapewne dowiesz o co chodzi.

Ja jakieś pół roku temu trafiłem na ciekawe ogłoszenie na mobile.de i po telefonie okazało się że facet nie ma dowodu od auta. Wg jego wyjaśnień brief był w banku i trzeba dać mu wcześniej kasę on wpłaci to do banku i odzyska dowód... Oczywiście nie interesowała mnie taka transakcja.

Opublikowano

albo koleś zarząda wpłaty zaliczki przed obejrzeniem, tłumacząc się że już kilka razy się umawiał i chętni nie przyjeżdżali, więc taka zaliczka to takie zabezpieczenie

jest milion różnych możliwości, ale cel jest zawsze ten sam, ktoś ma wpłacić z 1000euro zaliczki i wtedy koleś znika, najprościej zadzwoń i się umów z gościem że pojedziesz na miejsce i zobaczysz auto, jeśli będzie się wymigiwał to wiadomo o co chodzi...

Opublikowano

Zapodam cos jeszcze lepszego,stara sciema ale moze jakis naiwny polknie haczyk.

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=ba1vjoq33ppl

Jesli chodzi o kupno auta bez briefu to tez juz pare razy kupilem, a gdy wpalcilem pieniadze to kilka dni pozniej juz wszystkie dokumenty mialem, od handlarza to bym sie mial obawy tak kupic ale od prywatnego to nie. Ostatnio bralem bmw compact 2001r e-46 bylo kupione w kredycie ,bank zabral brief przed ewentualna sprzedaza i nie splacaniem rat. Gdy wplacil do banku reszte kasy za bmw oddali mu brief.Tak czasem bywa ze nie wszystkich niemcow stac zeby za gotowke 20-40tys eur kupic nowy woz.

Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano

i wlasnie w ten sposobsie sprawdza "ATRAKCYJNE" oferty hehe

Najczesciej przy takich nie ma telefonu, a jak jest to nieprawidlowy. Koles podaje maila i i tam Ci pisze zebys zrobil przedplate w wysokosci 10% wartosci auta. Nastepnie daje Ci link do firmy ktora zajmuje sie transportem aut ( oczywiscie jej nazwa jest fikcyjna i znajduje sie tylko w internecie) Najprosciej sprawdzic taka firme wpisujac jej nazwe w google i zobaczec co wyniklo z szukania ;]

Po wplacie 10% firma ta przywieze auto pod nos i mozesz je obejrzec, jesli Ci sie nie spodoba auto wraca do wlasciciela. Zanim firma przywieze samochod sprawdzasz link ktroy wyslal Ci koles zeby sprawdzic status przesylki gdziesie znajduje. Po 72h dzwonisz i juz niktn ie odbiera, a Twoje 10% watosci auta przepada;p

Wystraczy ze dla takiego sprzedawcy napiszesz albo powiesz ze do niego chesz osobiscie przyjechac i sprawdzic auto, juz Ci wiecej nie odpisze ani nie obierze telefonu. Najczescie za Niemieckich sprzedawcow podaja sie Angole i Turcy, a jakie waly potrawia wkrecac xD

Opublikowano
Ja miałem 2 latka temu / dokładnie 2/ taki przypadek ze znajomy chciał kupić okulara tak +- 15 tysi euro zdzwonil sie z facetem wszystko ok samochód jest stoi w komisie dał adres /Dortmund/, akurat tak sie złożyło że mieliśmy sprawę w Londynie i pojechaliśmy samochodem ja prowadziłęm swoją betke znajomy miał wrócić mercedesem facet odbierał telefon jeszcze jak byliśmy w Berlinie i jakieś 100kilometrów za , podał dokładny adres nazwę komisu ulicę potem wyłaczył telefon, ale nic jak już jesteśmy to zobaczymy.SZOK niema takiej ulicy /nazwy dobrze zapisaliśmy bo dyktował nam po literze 3 razy/, nie ma takiego komisu w tym mieście, dzwoniliśmy di niego jeszcze z miesiac po powrocie i telefon był wyłączony, nie wspomniałem oczywiście że on nie wiedział że my przyjedziemy obejrzeć ten samochód, mówił że on go przywiezie tylko zaliczke trzeba mu zostawić, pierd...oszust
Opublikowano
Zadzwoń .. zapewne dowiesz o co chodzi.

Ja jakieś pół roku temu trafiłem na ciekawe ogłoszenie na mobile.de i po telefonie okazało się że facet nie ma dowodu od auta. Wg jego wyjaśnień brief był w banku i trzeba dać mu wcześniej kasę on wpłaci to do banku i odzyska dowód... Oczywiście nie interesowała mnie taka transakcja.

hehe szukalem w te wakacje 740 i kilka razy trafilem na taki przypadek jak opisujesz

no i nie raz dostalem maila ja pracowalem w niemczech i tam kupilem auto a mieszkam w Londynie ... wplac kase do depozytu i wpadnij po mnie to wyciagniemy ja w tedy i wezmiesz auto ... to ja pisze do goscia ze po auto pojade z gotowka w kieszeni i zalatwimy to na miejscu bo innej opcji nie widze a on na to ze tak to nie ma mowy :twisted:

coz niekiedy przegladajac niemieckie forum czesto napotykam na opisy oszustow z mobile.de

trzeba sie pilnowac bo w niemczech tez są oszusci to nie jest juz tak jak bylo kiedys

Opublikowano

kolega kilka lat temu znalazł w telegazecie ogłoszenie gościa z jak się nie myle z Bygdoszczy który organizował wyjazdy do Niemiec po auta , pełna kultura można było z nim pojechać lub zamówić przywóz pod dom oczywiście po wpłacie zaliczki . kumplowi nie chciało się jechać to wpłacił 2000zł zaliczki i ostatnia rozmowa telefoniczna była że pieniądze wpłacone , od tego momentu gość telefon wyłączył co nie jest takie trudne bo stracił jedynie kilka złotych za zestaw startowy a bez wychodzenia z domu zarobił 2tyś

i najciekawsze w tym wszystkim jest to że podał swój prawdziwy adres i prawdziwy telefon stacjonarny , po naciągnięciu kilkunastu kupujących policja się nim zainteresowała ale kolega i tak pieniędzy nie odzyskał a co jemu zrobili nie wiem