Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem polegajacy na mruszejacych i odpadajacych "koncówkach uszczelek" Znalazlem podobny temat ale od wersji cabrio wiec w moim przypadku jest troszeczke inaczej. Dzwonilem do aso to powiedzieli, ze mozla kupic ale tylko caly komplet - cena byla powalajaca. Co Wy o tym sadzicie?? Da sie z innego zrodla dostac takie uszczelki i czy nie doleganie uszczelek do karoserii moze doporowadzic do korozji?? Prosze o odpowiedz. Dzieki

http://images21.fotosik.pl/397/a1672494e2d55359med.jpg

http://images13.fotosik.pl/65/4db7451ad2902e54med.jpg

http://images13.fotosik.pl/65/028ac8db320e7b05med.jpg

Opublikowano

Uszczelka tylnej szyby kosztuje ok 120zł (górna część 80zł, dolna 40zł) - więc taka powalająca ta cena nie jest.

Uszczelki nowe tylko w ASO, a używane np. na Allegro.

Jeżeli uszczelki puszczają przy szybach drzwi, to pół biedy - nawet przy nowych może się tam woda dostawać - można ew. zabezpieczyć drzwi od wewnątrz środkiem antykorozyjnym.

Jeżeli woda dostaje się w inne miejsce, to niestety może się tam pojawić rdza - nie musi, ale np. rdza może się zacząć od śruby i przejść od niej na karoserię.

Zawsze też można 'uzupełnić' uszczelki czarnym silikonem - np. u mnie w tylnych drzwiach się trochę skurczyły to zatkałem szczelinę silikonem (tylko to nie może być w miejscu styku z szybą oczywiście).

Opublikowano

Witam. Te końcówki listew pod szybami w e36 coupe sa nie dostania osobno bez tej plastikowej listwy jest to cały element.

Z końcówkami uszczeli przy tyknej szybie w moim przypadku poradziłem sobie że znalazłem u tych co zakładają szyby uszczelkę o prawie identycznym przekroju jak ta na szybie i wywaliłem stare te kruszejące końcówki dociołem z nowej uszczeli i wkleiłem na klej do szyb i jest ok, nic nie widać że coś kobinowane.

Z tymi przy tylnych szybach to jak pisałem wymiana tylko całej plastikowej listwy na nową z ASO gdzie cena naprawdę jest spora jak za taki element albo dobra używana.

BMW to pełnia życia.
Opublikowano
Witam, w moim przypadku boczne uszczelki co można było podkleiłem klejem a po wyschnieciu idealnie okleiłem element a potem nałożyłem pędzelkiem czarny silikon uszczelkowy. Obecnie powierzchnia wygląda chropowato ale stan wizualny jest bardzo dobry. w przypadku tylnej szyby znalazłem na składzie samochodów starą boczną uszczelke króra dociąłem na wymiar jak poprzenie koncówki i wkleiłem. Efekt koncowy rewelacyjny. Pozdr.
arop