Skocz do zawartości

[E39]Chip z ebaya(austriacki) do 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Firma INMOTION tuning z Grazu oferuje chipa http://cgi.ebay.co.uk/Performance-Chip-for-BMW-530-D-E39_W0QQitemZ250160582059QQihZ015QQcategoryZ32094QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Znalazłem coś takiego na ebayu angielskim, a ponieważ tu przebywam więc może to zakupie. Jestem ciekaw waszych opini na temat tego chipa. Aha jeszcze znalazłem tunning boxa, ale to chyba kicha jakaś http://cgi.ebay.co.uk/CHIP-TUNING-CHIP-BOX-for-BMW-E60-E46-E38-E39-E87-E90_W0QQitemZ130149536844QQihZ003QQcategoryZ32094QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Edytowane przez larry919
Opublikowano
zapomnij po powerboxach i innych wynalazkach. W Polsce jedź do kogoś kto się tym zajmuje i wydaj te 1000-1500zł. Jak chcesz wstawiać sobie tego chipa?

Tomek

Autoelektronika,

Gorzów Wielkopolski

automotiv.com.pl

Opublikowano
W mojej opinii wszystkie elektroniczne "cuda" to strata kasy. Lepiej poszukaj kogos, kto FACHOWO zmieni oprogramowanie w oryginalnym module sterowania ukladem wtryskowym.

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
Jak chcesz wstawiać sobie tego chipa?

Piszą że zamieniasz oryginalny chip na ich dostosowany do twojego silnika i dają 2 lata gwarancji na chipa. Piszą że mają też 10 lat doświadczenia.

Lepiej poszukaj kogos, kto FACHOWO zmieni oprogramowanie w oryginalnym module sterowania ukladem wtryskowym.

Więc znalazłem na ebayu angielskim firmę która się tym zajmuje. Za 300 funtów oferują przyjazd do klienta i programowanie na miejscu- jakieś remapengine. http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E39-E46-E53-X5-2-0D-3-0D-DIESEL-REMAP-CHIP-TUNING_W0QQitemZ260155970553QQihZ016QQcategoryZ32094QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem szczeze że mnie korci ale się boje. W poprzednim aucie w Lagunie 2001 r(padło przebrzydłe) zmieniłem soft u speca który się tym zajmuje zawoowo. Zapłaciłem 1600 zyla.

Efekt od razu był wyczuwalny, ale...

w przeciągu 7-8 miesięcy wymieniłem dwa razy turbinkę, o przgubach i zawieszeniu nawet nie wspominam.

No cóż ale nadal mnie korci !!!

Pozdro dla wszystkich "maniaków"

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
Opublikowano

ja mam zmienione oprogramowanie w e39 530d - 99

roznica jest na prawde wyczuwalna przyspieszenie lepsze, robilem to w poznaniu i zaplacilem 750 pln [30 min roboty]

jakos 2 tyg przed tym zabiegiem mialen regenerowana turbine [juz ledwo zyła] i wymienione filtry olej itd

jak na razie jezdze jakies 3 miesiace i jest ok, oczywiscie nie katuje auta, jezdze glownie po miescie [szczecin]

polecam

Opublikowano
Powiem szczeze że mnie korci ale się boje. W poprzednim aucie w Lagunie 2001 r(padło przebrzydłe) zmieniłem soft u speca który się tym zajmuje zawoowo. Zapłaciłem 1600 zyla.

Efekt od razu był wyczuwalny, ale...

w przeciągu 7-8 miesięcy wymieniłem dwa razy turbinkę, o przgubach i zawieszeniu nawet nie wspominam.

No cóż ale nadal mnie korci !!!

Pozdro dla wszystkich "maniaków"

hehe tez mialem lagune 2001 - masakra :)