maches Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Kogo polecacie do remontu silnika w E39 M5 ?
gucio81 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Witam, Kiedyś pod innym nickiem na forum potwierdzałem mechanika Rysia z Gdyni Cisowej i Kolego do niego z czystym sumieniem sprzedałbym namiary na naprawę M5 ale niestety już od kilku lat jego nie ma. Przez kilka lat błąkałem się między mechanikami WFK, Adam w Osowej, w Oliwie no i oczywiście Andrzeja w Robakowie z różnymi odczuciami porównując do Rysia z Cisowej.Trzy lata temu kupiłem e38 750i i przez przypadek zajechałem do warsztatu w Gdyni Cisowej bo w drodze z Wejherowa do domu pękł mi wąż od chłodzenia. Nie wiem czy to jest magia miejsca czy Rysiu wysłał swojego ucznia ale mechanik zrobił na mnie ogromne wrażenie podejściem do samochodu i moich oczekiwań id od prawie 2 lat moje M73N tam serwisuje. Teraz jeszcze wzbogaciłem się o e61 530d z 2008 w której pękł mi łańcuch i robię silnik u tego mechanika. Warsztat specjalizuje się w BMW i co najważniej jest jeden mechanik, który sam jeździ BMW. Dla zainteresowanych podaję namiary:MARAUTOAdres: Gdynia janowska 22Telefon: 533 414 842
cis3k Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Gdzie na wymianę oleju w automacie?
Longii Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Auto-Drive Wejherowo.Robią dynamiczną , sam w tym tygodniu się wybieram. Czekam jutro na tel kiedy i o której mam być. Cała reszta robi statycznie z tego co doszukałem się w necie, przynajmniej na trasie Lębork-Wejherowo. Gdyńskich mechaników nie znam.
Longii Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Z tego co słyszałem statyczną robią. Ale zadzwoń zapytaj. W Auto-drive koszt wymiany 420 zl.
Bobek10 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Auto-Drive Wejherowo.Robią dynamiczną , sam w tym tygodniu się wybieram. Czekam jutro na tel kiedy i o której mam być. Cała reszta robi statycznie z tego co doszukałem się w necie, przynajmniej na trasie Lębork-Wejherowo. Gdyńskich mechaników nie znam. Byłeś, wymieniłeś ten olej ? Polecasz Auto-Drive czy lepiej szukać kogoś innego? Czeka mnie wymiana oleju i może przegląd skrzyni a, że to pierwsze BMW w automacie to chciało by się trafić na rzetelnego fachowca.
Longii Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Bylem. Wymienilem. Cene poddałem wcześniej. Za tydzień mam pojechać na kontrole stanu i czy nigdzie nie pojawił się wyciek. Na mejla dostalem zdjęcia całej procedury wymiany. Bo 4h nie uśmiechało mi się tam czekać. Skrzynia pracuje plynniej i delikatniej zmienia biegi. Miałem problem ze zmianą z 4na5 ale reset adaptacji pomógł. Ja polecam.
Bobek10 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 A wymienili sam olej czy też tłoczki i uszczelki w mechatroniku ? Ponoć niektórzy zalecają zrobić to za "jednym" razem. A jeszcze jedno pytanie olej filtr sam kupowałeś i dostarczałeś czy wszystko to w ich kwestii jest ?
cis3k Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Ja również byłem, olej wymienili, pokazali na zdjęciu jak było i jak jest. Brak natomiast informacji czy wymieniony tylko olej czy też filtry. Adaptacja niby zrobiona, ale dalej mam szarpnięcia między 2, a 3 biegiem a prosiłem aby to zdiagnozowali i usunęli usterkę ... Ogólnie procedura trwała 4h, nie do końca jestem zadowolony bo szarpnięcie zostało ...
Bobek10 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 No a ja właściwie mam ten sam problem, że szarpie z 2 na 3. Wymienić olej "na darmo" a usterka zostanie to mija się z celem ta cała wymiana skoro przy naprawie znów trzeba będzie zalewać nowy olej...
cis3k Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 Ja już musiałem wymienić bo był czas... Mówili że to usuną i będzie git. Niestety dalej to samo jest. Daj znać jak się uporasz z tym
pablo022 Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 Ja wymienialem u siebie Wymienilem hydrokinetyka, olej, filtr, tłoczki, plyte separacyjna, przelotke Podobno za szarpanie przy zmianie odpowiadaja slynne tłoczki.... Problemy jakie mialem:W dniu zakupu auta zauwazylem delikatne falowanie obrotow przy stalej predkosci powyzej 100km/h Adaptacja nie pomogla, wymiana oleju nie pomogla Przez prawie dwa lata pogorszylo sie na tyle ze nawet przy 60km/h bylo widoczne delikatne falowanie na obrotomierzu (nie bylo czuc na budzie) Po wymianie wszystko ok Wymienialem w auto-klinika na wlocie do wejherowa (Ale czasami terminy maja dluuugie) Pozdrawiam
Longii Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 Wymienilem olej i filtr. Olej miałem swój, bo texamatica nie mają.
kris1988 Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Poszukuje warsztatu na pomorzu do wymiany rozrządu w m57przebieg 280tys. wiec już poraktoś się orientuje na jaki wydatek trzeba się przygotować??kogo polecicie??
Dellus Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 A cos w Gdańsku albo okolicach znacie ? polecicie cos? :D
cis3k Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Chyba zamknięty bo telefonu nie odbierają a na skrzynce nagranie że dopiero w lipcu :)
goral101 Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 Dziwne. Byłem w piątek na jutro umówiony jestem na serwis nowo kupionej 535
goral101 Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Szukam elektryka w Trójmieście. Ktoś coś poleci?
n0.gofer Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 Poszukuję kogoś z pomorskiego żeby ogarnął mi układ kierowniczy. Mam E91 LCI z Active front steering, i cały czas bije kierownica, auto prowadzi się niestabilnie. Wymieniłem już całe przednie zawieszenie, końcówki drążki, hamulce itd i dalej to samo.
wasylek08 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Z warsztatów mogę polecić VANOS aktualna siedziba Gdańsk Miałki Szlak lub Auto Serwis Gędek z siedzibą w Kosakowie.Pozdrawiam.
Dixi Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Naprawiam tu swoje Beemki - Mechanik z zamiłowaniem do marki sam śmiga E60 i naprawdę na mechanice zna się bardzo dobrze, a i diagnostyka mu nie straszna :) Ostatnio zrobił mi remont silnika w 530d E60 (pękł łańcuch rozrządu) i wszystko śmiga jak powinno :8) Dla zainteresowanych podaję namiary:MARAUTOAdres: Gdynia janowska 22Telefon: 533 414 842 PS. Najważniejsze chyba - ceny nie zabijają :cool2: moje modele
wasylek08 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Witam, czy ktoś mógłby polecić warsztat lub osobę zajmującą się naprawą martwych pikseli w E39 ?Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi