Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.mam problem typu:

mam trzy klucze do samochodu,orginalny z pilotem,parkingowy,i plastikowy czarny.Zamykam orginalnym kluczem z pilota samochod uzbrajam alarm ,a nastepnie nie moge otworzyc tym plastkowym i wylaczyc alarmu.musze zrobic to tylko org.z pilotem,nastepnie po otworzeniu dzrzwi pilota zamykam plastikowym kluczem drzwi i teraz moge je otworzyc,lecz alarm nie uzbraja sie.ja nie wiem o co tutaj chodzi widzialem u kumpla ze po zamknieciu z pilota wsadzil plastikowy kluczyk do zamka i normalnie otworzyl deaktywujac alarmpoprzez wsazenie kluczyka do zamka drzwi i przekrecenie.nie wiem dlaczego tak jest moze ktos mi to wyjasni? :? :(

Opublikowano

Plastikowy klucz to tylko wzornik nie powinno sie nim otwierać samochodu.

Generalnie używać należy tego klucza z wbudowanym pilotem.

To oczywiste, że jeżeli użyjesz pilota do zamknięcia samochodu to tylko nim można samochód otworzyć. A poza tym co to za frajda otwierać zamek kluczykiem, skoro jest centralny zamek ... ;)

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano

oki mam pytanko

dlaczego w bmw 5 plastikowy kluczyk deaktywuje imobilajzer poprzez otworzenie drzwi wlasnie z tego klucza??? :8) i chce sie doiedziec czy ktos probowal otworzyc drzwi zamknietych pilotem tym plastikowym kluczem ?

moim zdaniem musi byc jakis sposob na deaktywacje alarmu w przypadku utraty klucza z pilotem???

Opublikowano
moim zdaniem musi byc jakis sposob na deaktywacje alarmu w przypadku utraty klucza z pilotem???

W instrukcji jest napisane, że po przekręceniu kluczyka w stacyjce na pozycję 1 alarm się wyłączy.

Pozdrawiam

Krzysiek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do plastykowego kluczyka (e39 po lifcie) to udało mi się nim nie tylko otworzyć samochód ale i zapalić. Wcześniej zamknąłem samochód pilotem w kluczyku. Nie mam alarmu.