Skocz do zawartości

Sprzedałem TDS`a !!! Moja opinia, jaka wasza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ha bo ja to żaden Mirek handlarz nie jestem ale kilku takich Mirków znam a oni to nie takim wierszem ludziom taczki wciskają a ludziska gupie każdego kita załyczą, i jak im nagadasz że to mercedes i niemiec płakał jak sprzedawał i pod kocem trzymał a nie przystanek autobusowy jak było w realu to się będą cieszyć z mercedesa. :D :D :D :D :D :D :D A co do tde-sa to zacne auto.
I NEED A DOLLAR !!!
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 206
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mam TDS'a, jeżdżę na codzień do pracy, nie ma problemów żadnych. W zimie przy -30 odpalił od kopa i za jednym podgrzaniem świec. Na ciepłym także nie mam problemów z odpaleniem. Jedynie co pojawił mi się teraz problem że nie chce przyspieszać ciągiem powyżej 150km/h tylko skokowo to robi ale to coś z elektryką. Na 20 lat może coś szwankować, ma prawo. Do tej pory jedynie elementy eksploatacyjne wymieniałem, płyny, hamulce czy zawieszenie. Zapomniałem, jeszcze opony :) Fura jest spoko

Pozdrawiam

Wojtek

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
Bo z tdesem jest jak z kobietą trzeba go głaskać ,dbać o niego ,klepnąć co raz po błotniczku jak kobite po zadku,jakiś dobry kosmetyk kupić,co ras szepnąć czułe słówko,i kochać a się odwdzięczy bezawaryjnością i da przyjemność z jazdy :D :D :D :D :D :D :D .
I NEED A DOLLAR !!!
Opublikowano
Bo z tdesem jest jak z kobietą trzeba go głaskać ,dbać o niego ,klepnąć co raz po błotniczku jak kobite po zadku,jakiś dobry kosmetyk kupić,co ras szepnąć czułe słówko,i kochać a się odwdzięczy bezawaryjnością i da przyjemność z jazdy :D :D :D :D :D :D :D .

Zgadzam sie z kazdym slowem. Tds wymaga odpowiedniego traktowania jednak nie zapominajmy ze silnik ten jest zaprojektowany przez bmw i czasami trzeba mu porzadnie depnac bo inaczej sie troszke zamuli. Zdrowy tds deptanie przetrwa bez wiekszego problemu i obawy o turbo i inne bajery. Bmw to nie vw itp.

Opublikowano (edytowane)
Bmw to nie vw itp.

Ale chyba i tak zwykle 1.9 TDI 90KM od VW to najsolidniejszy diesel na swiecie.

Jeśli o vw chodzi to tu się z kolegą zgodze. :D Ale najżywotniejszy diesel to dwusetka od mietka 123,ulubieńca taksówkarzy, te silniki to milionowe przebiegi robiły.

Edytowane przez marcin7888
I NEED A DOLLAR !!!
Opublikowano
Silnik 1.9 tdi to jest ok. Zywotny itp jednak skonczyl sie on na silniku 110 koni afn. Pozniej juz byly pompowtryski i kaszana. Natomiast glownie nawiazywalem do oglnego komfortu vw i innych pojazdow z tej rodziny. Jest ich jak mrowek. Kazdy 'lepek' jezdzi golfem 3. A w porownaniu z 20 letnim bmw to nawet kilku letni passat wymieka jesli chodzi o komfort. Mowa oczywiscie o e34 ale takim zrobionym z sercem a nie za 2 kola na alegro.