Skocz do zawartości

Sprzedałem TDS`a !!! Moja opinia, jaka wasza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

najbardziej podoba mi sie licytacja na ile kto ma faktury na naprawy- a moj ma na 10 tys, ja mam na 20 tys.....itd....

nie wierze w to zeby ktos przy zdrowych zmyslach wlozyl w auto warte 25 tys kwote 20 tys w naprawy....

to jest taka bajera-przyjedzie do mnie dziadek na szrot, kupi uzywany wydech za 50 zl a wszystkim opowiada-Mam NOWE :norty: czytaj inne tlumiki

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

• Odpowiedzi 206
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

przez 2 lata jezdzilem A4,bylo obnizone 6 cm ,zrobilem nim ponad 150 tys km i zawieszenie bylo w stanie bdb,nic w nim nie robilem....

a ponos wszstkie passaty i audi maja slabe zawiechy...

nie prawda,chwyci burak takie audi i gaz do dechy po dziurach, to ma....

kupi burak tdsa ,gaz do dechy to ma!!! i bardzo dobrze..moze niektorzy jak zaplaca to zmadrzeja

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Mówie pzecież, że nie twierdze że każdy TDS to złom, albo, że inne auta się nie psują.

Acha jeśli opel to szrot to jestem ciekawy skąd ma silnik 2,5 diesel??

Chcę tylko przekazać co w temacie, czyli moją opinie i radość, że pozbyłem się tego klekota, który chciał mnie zrujnować.

I wiem, że już nie kupie nic poniżej 2000 roku, nieważne co to będzie, żadnego diesla poniżej 2000 roku.

BMW TDS jak dla mnie już zawsze będzie szrotem do wydawania kasy na niego i tyle, to moja opinia i moge mieć jaką chcę, ponieważ miałem to auto i wiem, że nadaje się na frytki.

Będziesz Miał Wydatki
Opublikowano

......bo inni tacy jak ja, tacy jak ten którego cytuje i wielu wielu innych z TDS`em mają szrota. Mój sąsiad też ma szrota i u mechanika pod moim domem tez wlasnie stoją trzy szroty.

No niestety tak. Miales szrota. Inni tez maja.

Niestety nie kazdy potrafi dobrze kupic auto! (sam sie za takiego rowniez NIE UWAZAM).

Z pelna odpowiedzialnoscia powiem, daje GLOWE swoja na to..., ze gdyby Twoje auto mialo naprawde cwierc miliona, naprawde niebyloby katowane, wszystko robione byloby na czas. Silnik praktycznie dopiero by sie "docieral" (oczywiscie lekko przesadzam swiadomie).

Juz to kiedys pisalem moj stary FORD mial 300 000 i smigal wysmienicie! (11 lat w rodzinie!). A gdzie ford do bmw.... jak auto ma kilka setek lub co gorsza zbliza sie do okraglego miliona - moga pojawic sie problemy nawet w dieslu ;D

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

......bo inni tacy jak ja, tacy jak ten którego cytuje i wielu wielu innych z TDS`em mają szrota. Mój sąsiad też ma szrota i u mechanika pod moim domem tez wlasnie stoją trzy szroty.

No niestety tak. Miales szrota. Inni tez maja.

Niestety nie kazdy potrafi dobrze kupic auto! (sam sie za takiego rowniez NIE UWAZAM).

Z pelna odpowiedzialnoscia powiem, daje GLOWE swoja na to..., ze gdyby Twoje auto mialo naprawde cwierc miliona, naprawde niebyloby katowane, wszystko robione byloby na czas. Silnik praktycznie dopiero by sie "docieral" (oczywiscie lekko przesadzam swiadomie).

Juz to kiedys pisalem moj stary FORD mial 300 000 i smigal wysmienicie! (11 lat w rodzinie!). A gdzie ford do bmw.... jak auto ma kilka setek lub co gorsza zbliza sie do okraglego miliona - moga pojawic sie problemy nawet w dieslu ;D

Jak zwykle obywatel Biernus głosi prawdę,rozumiem rozżalenie Jycha,ale nazywanie każdego TDS szrotem to gruba przesada :mad2: Prawdą jest że TDS w Polsce mają już ogromne przebiegi na liczniku,do tego idiotowość właścicieli no i pozamiatane,dla Mnie żadne faktury niczego nie oddają,bo może kolo tam jeździł,ale co rano jak odpalał to miał jakże przyjemnu nawyk przegazować pożądnie furę,żeby się szybciej rozgrzała(wielu ludzi tak robi :duh: )a wiesz co to oznacza dla TDS,codzienne takei traktowanie i pan dziadzio zrobil złoma pomimo serwisowania i pozbył się go w odpowiednim momencie,więc nie głoś że TDS to syf,powiedz że Ty miałeś TDS i był to szrtotolot,ale nie każdemu się trafi zajechany.

Gadanie że to nie udany silnik i wogóle porażka to też pomyłka,przecież produkowano go dłuugo,był w E36,E34,E39 i E38 o tym że Opel ten niby szrot zakupił do swojej Omegi B nie wspomnę-gdyby był to taki nieudany model to czemu produkowali go przez te wszystkie lata :?: Przecież nie trudno było by usunąć te niby wady konstrukcyjne,a jednak pakowali go i do początkowych E39 więc wniosek nasuwa sie sam:Nieodpowiednie traktowanie TDS + nikła inteligencja niektórych właścicieli BMW dają później tematy:Kupiłem TDS i się sypie i to syf...

http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg
Opublikowano
Co do mojego tds, to mam kombiaka z 1994r. po 2 tys silnik sie skanczyl, dlatego moge powiedziec, ze jak komus pali powyzej 8 przy jezdzie 140 na godz to niech sie powoli rozglada za nowym silnikiem!!! Ja kupilem drugi motor i musze powiedziec, ze przejechalem 20 tys i nie spalil wiecej jak 7,2.
Opublikowano
Tylko benzyna? Jak kupowalem swojego compacta 1.6 z niemiec z 98 roku to znajomy mi mowil, tylko nie bmw bo bedziesz mial wydatki, a ja mu na to, sluchaj on ma udokumentowane tylko 105 tys. km i jak super wyglada. No i kupilem, rok bylo dobrze, ale z miesiac temu sie zaczelo, szyberdach wysiadl, 1500 zl, pekla uszczelka pod glowica sama, 1000zl, kilka innych malych awarii, 500zl, a teraz od kilku dni zapala tylko za drugim razem, az nie chce wiedziec co sie zepsulo, matko, po co ja go kupilem, pierwsze i ostatnie bmw...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Niedawno sprzedałem E39 TDS z 1997 r. i muszę przyznać że chyba z żadnego autka nie byłem tak zadowolony.Zrobiłem przez rok 60 tys. i wymieniałem klocki,oleje no i tarcze się skończyły.gdy go sprzedawałem nadal był to ideał ale nadszedł czas na 530D.Przed TDS em miałe Opla Vectrę C 2,0DTI zrobiłem nim przez 2 lata ok. 100tys i wymieniłem wszystko co można wymienić przede wszystkim w zawieszeniu a tam częsci kosztują słono.Za maglownicę wołali 5000pln.....

Już więcej nie zdradzę marki BMW.

A jak jakiś gościu kupił Mondeo i się z tego cieszy to pewnie niebawem będzie stał na poboczu z np. padniętą turbiną... a bemki będą pomykać obok....

:twisted2: :twisted2:

Opublikowano
Przemo, jeśli uwarzasz że kupiłem szrota, a dałem nie mało bo kupiłem auto serwisowane z prawdziwą dokumentacją ( sprawdziłem) to się zastanawiam jakie ty masz auto i kiedy Ty zawitasz u mechanika. oby jak najpóźniej.....

mam autko bez dokumentacji o której myślisz że dobrze świadczy o aucie (nie mam książki serwisowej, żadnych faktur z serwisów itp) papiery o niczym nie świadczą, wszystko da się kupić w necie, zresztą nigdy nie patrzyłem czy samochód który chce kupić ma książkę serwisową, jaki ma przebieg i kto nim jeździł wcześniej, liczy się tylko stan samochodu, jak do tej pory nie kupiłem żadnego grata

NIGDY nie oddałem i nie oddam żadnego swojego samochodu w ręce mechanika, bo to kolejna przyczyna ciągłych problemów z samochodami wielu użytkowników, połowa mechaników w naszym kraju to debile którzy naprawiają wszystko drutem, młotkiem i silikonem :mad2:

Opublikowano
Co do mojego tds, to mam kombiaka z 1994r. po 2 tys silnik sie skanczyl, dlatego moge powiedziec, ze jak komus pali powyzej 8 przy jezdzie 140 na godz to niech sie powoli rozglada za nowym silnikiem!!! Ja kupilem drugi motor i musze powiedziec, ze przejechalem 20 tys i nie spalil wiecej jak 7,2.

Nie ja sluszalem, ze jak pali juz 7,45 nawet 7,44 przy 120 pod gorke przy pelni ksiezyca w dni parzyste - wtedy TDS jest go** warty... i remont silnika czai sie za rogiem.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie ja sluszalem, ze jak pali juz 7,45 nawet 7,44 przy 120 pod gorke przy pelni ksiezyca w dni parzyste - wtedy TDS jest go** warty... i remont silnika czai sie za rogiem.

Nooo nie jstem pewien tej pełni... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

a mi pali 7,25 i to nie tds, wiec co?????mam jeszcze jakies szanse???? :norty:

sprawa jest krotka-jak ma sie 15 tys zlotych i kupuje tdsa z 1997 roku to sa dwie mozliwosci-albo ciocia z ameryki robi nam prezent,albo wlasnie sprzedajacy trafil na frajera :norty:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
a mi pali 7,25 i to nie tds, wiec co?????mam jeszcze jakies szanse???? :norty:

sprawa jest krotka-jak ma sie 15 tys zlotych i kupuje tdsa z 1997 roku to sa dwie mozliwosci-albo ciocia z ameryki robi nam prezent,albo wlasnie sprzedajacy trafil na frajera :norty:

2

pozdrawiam

Opublikowano

Sprzedałem TDS`a !!! Moja opinia, jaka wasza?

temat sie ostro przeciągnął :D a potem sie dziwicie ze ludzie nie moga nic znalezc w SEARCH :D......Biedni przegladaja posty z wyszukiwarki i sie zastanawiaja "co ma piernik do wiatraka"? heh :twisted:

Pozdro.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Cieszmy się że niektórym auta ze stajni BMW nie odpowiadają, dzięki temu da się kupić samochód używany :D

Kolega napisał że nie kupi już nigdy auta starszego niż z 2000 roku.

Nie wiem jakie jest jego doświadczenie z nowymi autami, ale ja osobiście zacząłem od właśnie nówek salonówek- to dopiero jest kosztowna zabawa- dopóki na gwarancji- to się gnije godzinami w ASO aż naprawią auto. Jak po gwarancji- to przeciąg w portfelu. To ja już wole zapłacić za robote pompy w TDSie nawet i 5000 i spać spokojnie niż ładować w nowe auto kasę a tam co chwila jakaś mała głupotka, która kosztuje jakieś chore pieniądze.- Sprawdzane do dnia dzisiejszego :lol:

A najlepsza w nowych samochodach jest ich bardzo skromna utrata wartości-

kupi się nowe autko a po 2-3 latach dostać za niego 50% ceny to już wyczyn.

Znam lepsze sposoby roztrwaniania pieniędzy

Opublikowano
zgadzam sie z przedmówca :D kiedys...mozna bylo zarobic qpujac nowy samochod haha....to byly czasy :D.....Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Jutro kupuje 530D, ale tylko, żeby sprawdzić czy naprawdę BMW jest coś warte. Miałem TDS i uważam, że to najgorsze gó....wno pod słońcem i śmieje się jak ktoś ma TDS`a normalnie śmieje się że nie wiem......

Jutro się okaże czy BMW 530 D będzie lepsze. Pozdro

Będziesz Miał Wydatki
  • Moderatorzy
Opublikowano
Jutro kupuje 530D, ale tylko, żeby sprawdzić czy naprawdę BMW jest coś warte. Miałem TDS i uważam, że to najgorsze gó....wno pod słońcem i śmieje się jak ktoś ma TDS`a normalnie śmieje się że nie wiem......

Jutro się okaże czy BMW 530 D będzie lepsze. Pozdro

BMW będzie tyle warte ile wart jest jego właściciel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To może kup sobie lepiej fiata :duh: :duh: :duh:

Opublikowano

a jak ma sie dziac w serwisach skoro nasze polskie autoryzowane serwisy powstaly z POLMOZBYTOW????

a pan franek z boba wskoczyl na serwisanta audi a8 lub bmw 7....

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

A na co chcesz dowody?

Na to że w serwisach autoryzowanych lecą sobie w h.....ja?

Fakt- nie wiem jak naprawiają auta BMW w aso- bo swoją beemkę robie sam i dobrze na tym wychodzę.

Ale np serwis Volvo, Renault, Toyota- tu się mogę wypowiedzieć i niestety niezbyt pozytywnie.

A do tego niestety awaryjność nowych aut większości marek jest niestety przerażająca.

Opublikowano
A ja mam juz 3-go tds-a 525 i jestem zadowolony. Każdego z nich przyprowadziłem z Niemiec i każdy latał po 200km/h. Żadnych problemów. Z czystym sumieniem POLECAM!!!
Opublikowano
Osobiście nie mam tu dużo do gadania w tym temacie. Mam BMW e34 TDS 525 okrągły miesiąc. Szukałem w miarę taniego, dużego, silnego diesla. Nie zawiodłem się na tej marce. Trafiłem na auto z 92r. z przebiegiem 260tys. Wymieniłem olej, filtry itp. Miałem już jedną awarię, lecz to był... alternator :) Koszt 60 zł. wymiana szczotek, regeneracja wałka. Powiem krótko, ogólnie jeżdżę w miarę dynamicznie, na polskie drogi auto w sam raz, aby szybko gdzieś się przenieść. Byłem ostatnio nim na wyścigach nocnych dla porównania z innymi autami. Ścigałem się 3 razy również z TDS-em kombi (525) 2 wyścigi wygrane. Widać, że od 92r. zostało mu jeszcze trochę koni:) (gość miał TDS-a z 94). Później raz próbowałem z 318i :) No tu trochę dostałem :) Wiadomo - masa. Tak czy siak, nie jest to auto do ścigania. Wiem, dostaje trochę w du...ę przez taką jazdę, jednak narazie niczego dziwnego nie zaobserwowałem :) Nie boję się napraw, bo mam własny samochodowy warsztat, w ostateczności wymieni się silnik na 2.5i XD