Skocz do zawartości

[ E39 ] Jakis stuk z tylu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Sluchajcie jest taka sprawa. Gdy zmieniam normalnie delikatnie bieg jest oky, ale gdy tylko szybko to zrobie slyszalny jest jakis suk z tylu!? Slyszalem ze to guma. Rowniez ze BMW tak ma... Co to mzoe byc?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pewnie podpora wału - to takie łozysko zatopione w gumie, wał jest dzielony i to łaczy jego dwie czesci, tak mialem w E30, a tu pewnie jest tak samo

http://moto.allegro.pl/item230442546_podpora_walu_bmw_e36_e39_z3_nowa_okazja_od_ss.html

To trzeba sprawdzic, a nie wymieniac bo slychac przy szybkiej zmianie biegu. Jak nie 'wali' glosno to jeszcze dlugo pojezdzisz. Moj brat jak kupil E30 to mu stukalo i juz 3 lata jezdzi.

Opublikowano
Pytalem sie mechanika i mi pokazal co to moze byc... wskazal na czesc bardzo podobna do tej na allegro i... sluchajcie, jaka cena? 400zl ja galy i do mnie ze moze zalatwic za 300zl ;| lol Mowie mu czy to konieczne jest juz zeby wtej chwili zmieniac, on ze nie ale trzeba meic to na uwadze zebym delikatnie zmienial biegi, ze przez to moze mi cos innego poleciec... nie wiem co robic
Opublikowano
To ja stawiam na Łożyslko wału ten element przy dyfrze /guma/, ale to się mogło wybić przez zwrotnice zobacz czy nie ma luzu tam gdzie mocuje się tuleje łatwo to uszkodzić /aluminium/