Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja do mojej e36 z 92r. 316 sedan. Leje Elf 10w40. Z tego co słyszałem Elf jest to fabryczny olej lany do BMW więc ja polecam. Mam przejechane 262 tys i zero stuków ani problemów z pracą silnika. :P
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co słyszałem Elf jest to fabryczny olej lany do BMW więc ja polecam.
To chyba źle słysząłeś bo Elf ma umowę z Renault a BMW z Castrol.
Opublikowano
ja w poprzednim E30 320 miałem mineralny i lałem zawsze Elfa Sporti 15W40, do tego zwykły gaz i auto katowałem dosyc mocno, po 3 latach jak sprzedawałem silnik chodził jak nowy i palił na dotyk :)
Opublikowano
dziś zalałem Castrola 10W40, poprzednio od dłuższego czasu był mineralny Lotos Gas 15W40, mineralny był co najmnie od 20.000km wczesnie nie wiem bo auto kupilem niedawno. po zmianie na polsyntetyk zrobilem dopiero 50km ale od razu zauwazylem za duzo ciszej silnik pracuje (m40) :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic nowego, anwet jak byś wlał świeżego najtańszego oleju dostępnego na rynku to z początku bedzie chodził ciszej. Zobaczymy co bedzie z kilka tyś km.... Nie zenym straszyły ale zawsze tak jest. Od dłuższego czasu leje jeden olej i zawsze jak zmieniam po 9/10tyś km to na nowym przez pewien czas chodzi ciszej, a jak już zrobię 6/7 to zaczyna pracować trochę głośniej...znak że czas na wymianę.....