Skocz do zawartości

[E39] CZY 3.0 Diesel pojezdzi na "GORSZYM PALIWIE&quo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM POSIADAM PRAWIE ROK TDS I TANKUJE PALIWKO OD TIROW. GLOWNIE POLAK ALE TAKZE RUSEK , RUMUN I KTO WIE OD KOGO JESZCZE. WSZYSTKO TRAFIA DO JEDNEJ PULI CZYLI SIE WYMIESZA. CZYLI WERWA I V POWER I JAKTOS TROCHE NA OPALE JEZDZI WSZYSTKO DO JEDNEJ ''PRALKI''.MAM ZAUFANIE BO TO MOI KOLEDZY I NIKT TAM NIEODBARWIA OPALU CZY JAKIES TAM CUDA ROBI INNE. ALE ZAWSZE JAKAS NAWET MINIMALNA ZAWARTOSC OPALU JEST . AUTKO CHODZI BARDZO DOBRZE I JEST OK.

A TERAZ PYTANIE CZY NA TYM POCHODZI DIESEL 3.0 ?

JEDNI MOWIA ZE BRON BOZE BO TO COMON RAIL A INNI ZE MIESZAC 50/50A JESZCZE INNI ZE NA CPNach JEST NIE LEPSZE. WIEM OCZYWISCIE ZE TO JEST JUZ TROCHE TECHNIKA ZAAWANSOWANA IZE TO NIE JEST STARY GOLF 2 CZY KOPARKA 3O LETNIA.

ALE PROSZE O PORADY I WASZE DOSWIADCZENIA.

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano

ta lej, a potem bedziesz plakac na forum gdzie najtaniej wtryski kupic

powiem tak, jak juz cie stac na taki samochod to lej dobre paliwo, a jak chcesz jezdzic jak najtaniej to kup sobie daewoo tico

lanie oranzady do silnika CR to predzej czy pozniej baaardzo kosztowna naprawa

Opublikowano
starej generacji diesle i na pompowtryskiwaczach to jeszcze można katować, ale w przypadku common raila i piezowtryskiwaczy to ja Ci powiem ze zaraz będzie remont, a co do CPN to jasne gówno, lej shell, albo BP, Statoil, ale jak wszędzie i tam zdarzają się ajęci "sprytniejsi niż ładniejsi", ja mam 1 stację Jet i tankuję tam od zawsze i jak narazie ok
Opublikowano
Mój kumpel tez tak zalł 530d noi remont mu wyszedł 7500zł zatarlo pompe a wraz z pompą poszla cała reszta
Opublikowano
Tak.... Kolejny "genialny" temat! Polak kupi 530d i leje opal.... Zastanow sie nad oplacalnoscia (oszczednosc 1zl/l). Tanie i podejrzane paliwo mozesz lac do wolnossacego Golfa II. Nawet pompowtryskiwaczom w M51 takie praktyki szkodza. Az strach pomyslec co to zrobi z piezowtryskiwaczami w CR.... :roll:

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
Tak.... Kolejny "genialny" temat! Polak kupi 530d i leje opal.... Zastanow sie nad oplacalnoscia (oszczednosc 1zl/l). Tanie i podejrzane paliwo mozesz lac do wolnossacego Golfa II. Nawet pompowtryskiwaczom w M51 takie praktyki szkodza. Az strach pomyslec co to zrobi z piezowtryskiwaczami w CR.... :roll:

No ale u nas sprytnijszych :lol: nie brakuje

Opublikowano
WITAM POSIADAM PRAWIE ROK TDS I TANKUJE PALIWKO OD TIROW. GLOWNIE POLAK ALE TAKZE RUSEK , RUMUN I KTO WIE OD KOGO JESZCZE. WSZYSTKO TRAFIA DO JEDNEJ PULI CZYLI SIE WYMIESZA. CZYLI WERWA I V POWER I JAKTOS TROCHE NA OPALE JEZDZI WSZYSTKO DO JEDNEJ ''PRALKI''.MAM ZAUFANIE BO TO MOI KOLEDZY I NIKT TAM NIEODBARWIA OPALU CZY JAKIES TAM CUDA ROBI INNE. ALE ZAWSZE JAKAS NAWET MINIMALNA ZAWARTOSC OPALU JEST . AUTKO CHODZI BARDZO DOBRZE I JEST OK.

JEDNI MOWIA ZE BRON BOZE BO TO COMON RAIL A INNI ZE MIESZAC 50/50A JESZCZE INNI ZE NA CPNach JEST NIE LEPSZE. WIEM OCZYWISCIE ZE TO JEST JUZ TROCHE TECHNIKA ZAAWANSOWANA IZE TO NIE JEST STARY GOLF 2 CZY KOPARKA 3O LETNIA.

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

NAJSMIESZNIEJSZY POSTA JAKI WIDZIALEM!!!

Jesli nie masz pieniedzy na dobre paliwo, to pozwol cieszyc sie tym autem komus innemu i nie kupuj go, bo po co niszczyc ? Sorry, ale kompletnie nie rozumiem takich pytan i takiego toku myslenia ludzi.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Zmieszaj zuzyty olej silnikowy z olejem opalowym w stosunku 1:1 ! Moj kolega jezdzil na takiej miksturze Golfem II 1.6D ! Zasuwal jak nowa M3. Golfa ma teraz jego ojciec (przebieg ponad 1 000 000km) i wciaz jezdzi (na ropie). Jezli w tym przypadku to sie sprawdzilo to i w E39 530d taki sposob zda egzamin! Aczkolwiek opal bardziej "lubi" silnik M57N z E60 535d !

ha ha ha...... :duh:

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano

ehh dlaczego nie lać opału:) powiem tak zatankowałem Vito które również jest CR w jednej stacji niedaleko granicy z niemcami (NEWADA wtajemniczeni będą wiedzieli oco chodzi) i było to tak złej jakości paliwo(sądze ze to mogł być jakiś chrzczony olej opałowy) iz auto po ok 1 km ciągle gasło. Nie pomogły poźniej uszlachetniacze paliwa nawet. Sądze ze efekt będzie podobny w CR M57N. Zapomnij o jakim kolwiek opale w tym silniku

ps

Niedawno zatankowałem swoje e60 525d na jakiejś stacji "no name" (musiałem gdyż nie dojechałbym do następnej) efektem było słabsze auto dlatego teraz staram się przewidywać tankowania. Sądze ze efekt będzie podobny w CR M57N. Zapomnij o jakim kolwiek opale w tym silniku

Opublikowano
Witam ja zawsze staram sie tankowac na dobrych stacjach i zawsze biore paragon,moj kumpel mial takie zalal na stacji paliwo do pelna pojezdzil troche i silnik zaczal gasnac ,pozniej nie odalal wcale,udal sie do warsztatu,gosc powiedzial ze to wina paliwa i szczescie jego ze mial paragon,zwrocili mu koszty.
Opublikowano

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

NAJSMIESZNIEJSZY POSTA JAKI WIDZIALEM!!!

Jesli nie masz pieniedzy na dobre paliwo, to pozwol cieszyc sie tym autem komus innemu i nie kupuj go, bo po co niszczyc ? Sorry, ale kompletnie nie rozumiem takich pytan i takiego toku myslenia ludzi.

SWIETE SLOWA.....po co kupowac auto jak nie ma sie kasy na jego utrzymanie???????????

moze niebawem pojawi sie post -

CZY MOZNA SIKAC i oddawac inne plyny(i nie tylko plyny)ustrojowe do baku do bmw e39/e60 itd??????

:mad2: :mad2: :mad2:

zalecam tankowac oprocz tego olejem jadalnym z lidla-jest tani.....

:mad2:

mozna tankowac tez zuzytym olejem ze smazalni-znam kogos kto tak robil,ale nie byl on raczej madry :mad2:

zamiast benzyny mozna lac rozpuszczalnik,spirytus techniczny,zmywacz do paznokci......

super pomysl....

ale w koncu z drugiej strony mechanicy i sprzedawcy czesci tez maja rodziny i musza je z czegos utrzymac...

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
ostatnio na allegro była na sprzedaż bmw e 39 525 tds .Gościu zachwalał że bardzo oszczędny bo przerobil pompe i jeżdzi na oleju rzepakowym.rozbawilo mnie to do łez .Nie rozumiem takich ludzi i tych co fajne samochody przerabiają na gaz.Niech jezdza tym na co go stać a nie dla szpanu bo szpan jest dobry dla malolatów co guzik mają a chca się wywyzszać
Opublikowano

teraz taka moda....

bmw tankuje sie bezposrednio z FRYTKOWNICY>> :norty:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
śmiechu warte moja zona jest kierowniczką w Mc donald"s skoro taka moda to paliwko będe miał za darmo :D
Opublikowano
śmiechu warte moja zona jest kierowniczką w Mc donald"s skoro taka moda to paliwko będe miał za darmo :D

chlopie i sie nic nie chwalisz......

frytki,kotlety itd...

ponoc najwiekszego buta ma auto napedzane olejem po kotletach do hamburgerow

potem po frytkach

najgorzej jezdzi na olej po paczkach :norty:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
hmm a słyszeliście ze McDonalds tankuje tym olejem swoje cięzarówki? Oczywiście wczesniej go filtruje. Nie wiem ile w tym prawdy ale oglądałem na Discavery lub w Top Gear. Podobno taki od frytek jest lepszy od tego z Lidl-a.
Opublikowano
u mnie w okolicy gościu ma starą 524 td rekin i żona przynosi mu czasami olej z frytek jak ją poprosi a on leje bezpośrednio do baku i ognia.Tylko jak przejeżdza to robię się głodny bo pachnie plackami ziemniacznymi.My się śmiejemy ale tacy idioci są .