Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moim zdaniem trochę bezsensu ale ja jestem tu nowy i się nie znam :mrgreen: Zapewne będą opony z przodu się szybciej zużywać...
Opublikowano
a i jeszcze jedno pytanko jak sie nazywaja te gumy co sie ich zakłada na te ośki amortyzatora??

to sie nazywa odbój amortyzatora

Opublikowano

Nie do końca bez sensu. Na polskich dziurawych drogach miękkie zawieszenie jest bezpieczniejsze, bardziej przewidywalne.

Jest inny problem. Jeśli miałeś do tych KW założone seryjne sprężyny to luzik, jeśli twarde to już gorzej.

Opublikowano
Moim zdaniem jeśli jeździsz w miarę powoli to OK, jeśli lubisz szybko pokonywać zakręty( na granicy przyczepności ) to troczę niebezpiecznie się potrafi zrobić, auto zachowuje się tak jakby się chciało "złamać" i potrafi trochę "pozamiatać" tyłem, wszystko zależy od tego na ile miękkie jest te zawieszenie z tyłu. Jeździłem tak przez ok dwa miechy i było do bani, miałem wtedy z przodu amory z Bilsteina B8 a z tyłu fabryczne, sprężyny przód i tył H&R, po wymianie amorów z tyłu na B8, auto zachowuje się zdecydowanie pewniej i bardziej przewidywalnie.
Opublikowano

ja jeżdze nie za szybko i nie za wolno!!! spreżyny miałem przy tych KW AC Schnitzera koloru taki cos pomiedzy białym a szarym! i takie zostały!!!!!!!

jak jeżdze to nie widze różnicy! a sprezyny sa dwarde bo ten jeden amor co mi sie wylał to jak go wykreciłem to sobie mogłem go wciskac i wyciskac bo juz nieodbijał wogóle nic nie trzymał!!!!!jedynie co ta spreżyna mi trzymała !!!!!!!!!! tylko musze dokupic sobie tych gumek na siłownik amora bo z tyły z lewej mam 1 taka wysoka i 4 takie małe a z prawej strony mam tylko 3 te małe gumki i chyba właśnie dlatego ten KW sie mi wylał!~!!!! ile moga kosztowac te małe gumki????i gdzie to kupic!>>>????

POZDRO!

Opublikowano
W sklepie motoryzacyjnym, na pewno na zamówienie. Ja wsadziłem z golfa IV, bo mieli na stanie, a ja nie mogłem czekać, tylko trzeba było je w moim przypadku skrócić (obniżane zawiasy).