Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Komputera skrzyni ,silnika i np. nawigacji ?

tylko ASO BMW o ile sie nie myle ostatni jest chyba z 2006 roku

jestem wlasnie na etapie zmiany softu na najnowszy oczywiscie w ASO

Opublikowano

wiec dzis jestem po zabiegu

oprogramowanie jest nowe i na kolana nie powala hehe lecz w moim przypadku skrzynia jest na nowych podzespolach wiec zmiana biegow jest teraz tak ze jak jade spokojnie to niewiadomo kiedy zmienia biegi hehe :cool2: a bledow nie mial lecz wykryto pare starych bledow ktore byly kasowane, teraz po tak zwanym formacie jest nowy soft wgrany i zoptymalizowany z softem kompa silnika .

jedna ciekawaostka urzadzenie mozna jeszcze 12 Razy programowac hehe dziwne . koszt calej Operacji 92 euro,

Opublikowano
zmiana biegow jest teraz tak ze jak jade spokojnie to niewiadomo kiedy zmienia biegi hehe :cool2:

moja ma 8 lat i tylko w tamtym roku sprzegło wiskoze zmieniłem na nowe i zmienia mi biegi dokładnie niewiem kiedy.

Może mi napiszesz po co ten soft, co on daje?

pozdrawiam

Opublikowano

Może mi napiszesz po co ten soft, co on daje?

eliminuje niedociagniecia poprzedniego softu

Dziękuję kolego za dyplomatyczną odpowiedź, a mógłbyś konkretnie napisać czy ja jakoś to odczuje

Opublikowano
czy ja jakoś to odczuje

nie sadze zebys odczul jak juz pisalem ze na kolana nie powala jednak czasem nieodczuwalne zmiany sa pozytywne dla skrzyni.

Opublikowano
czy ja jakoś to odczuje

nie sadze zebys odczul jak juz pisalem ze na kolana nie powala jednak czasem nieodczuwalne zmiany sa pozytywne dla skrzyni.

lepiej pszyspiesza, mniej pali, czy może... ??????

bo dlatego się pytam że jak to jest dobre to może też podjadę z tym do ASO tylko nie wiem czy jest sens wypłacić im z 400stówki jak u mnie skrzynia ok???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

bo dlatego się pytam że jak to jest dobre to może też podjadę z tym do ASO tylko nie wiem czy jest sens wypłacić im z 400stówki jak u mnie skrzynia ok???

mistszu, po pierwsze raczej zapomnij, ze aso w pl zrobi ci ten update za 400 zl, kiedy w de kosztuje to 92 euro, aso w pl ma inny przelicznik euro/zl niz na wolnym rynku podchodzacy raczej pod 7-10 zl/euro :)

poza tym pewnie powiedza, ze robisz to na wlasna odpowiedzialnosc i cos jeszcze sknoca :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

mistszu, po pierwsze raczej zapomnij, ze aso w pl zrobi ci ten update za 400 zl, kiedy w de kosztuje to 92 euro, aso w pl ma inny przelicznik euro/zl niz na wolnym rynku podchodzacy raczej pod 7-10 zl/euro :)

poza tym pewnie powiedza, ze robisz to na wlasna odpowiedzialnosc i cos jeszcze sknoca :)

Kurcze masz racje tak się przejąłem tematem, że zapomniałem że w ASO to najlepiej golić potrafią i głupoty opowiadać :cry: , ale bardziej chodziło mi wiesz o to czy coś z tego będę miał odczuwalnego czy tylko satysfakcje że jester pare stówek lżejszy :lol:

ps. a wiem coś o tym bo i mnie pare razy ogolili do zera :lol: , a głupoty dalej opowiadają jak coś niewiedzą o co chodzi :mad2:

Opublikowano

Bono

Niestety lesz to naga prawda ze w PL robi sie na wlasna odpowiedzialnosc i jeszcze placi sie za to .

w de wyglada to inaczej najpierw skanuja caly system test na poprawne dzialanie poczym jest format i nowy soft , nastepnie skanuja system na poprawnosc i jazda probna , nastepnie udajac sie do kasy placi sie i odbiera kluczyki od tego mometu obowiazuje Gwarancja na wgrany soft i spowodowane nim usterki.

cala procedura trwala prawie caly dzien ponaddto znalezli maly purchel rdzy na klapie w najbardziej niewidocznym miejscu , hehe i nastepny termin na usterke Gwarancyjna tym razem na koszt BMW AG.

ASO BMW to nie zawsze ASO BMW hehe a mam i az 3 chyba w HH wiec czasem warto mic znajomego lub przyzwoitego servisanta ktory nie zataja faktow przed klientem.

Opublikowano
W Polsce ASO to jest szit maksymalny i wiem co pisze partacze, pólgłówki, ci ludzie nie nadają się do pracy w BMW ASO, ale szkoda pisać trzeba na serwisy jeździć do niemiec jestem tego pewny od dłuższego czasu, tylko za każdym razem czasu nie ma :(
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy

Mam płytę z nowym softem do nawigacji. Aktualizowałem MKIV nie wiem czy działa na poprzednich modelach (nie mam gdzie sprawdzić). Nie specjalnie zauważyłem jakieś zmiany ale jak ktoś z wawy chce sobie wgrać i potestować to zapraszam. Może wy zauważycie coś ciekawego.

pozdro

DO

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
Opublikowano

hej Bono

powiem ci ze sam sprawdzam ceny niektorych oryginalow w polsce oraz w de [ze wzgl na fakt iz do najblizszego aso w de mam jakies 30 min drogi z domu]

musze powiedziec ze ceny nie roznia sie praktycznie wcale, w przypadku kilku czesci ktore ostatnio sprawdzalem za ok 350 pln w polsce w de koszt byl jakies 340 po przeliczeniu wiec roznica minimalna

pozdr