Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No to Panowie...

OFICJALNIE informuję, że udało Mi się zaadaptować wycieraczki AERODYNAMICZNE do mojej Beci E34 na przód...

Jak tego dokonałem? Otóż zakupiłem ramię wycieraczki pasażera z BMW E38 Serii 7. Wykręciłem swoje ramie kierowcy, wkręciłem to zakupione, zamontowałem wycieraczkę i DZIAŁA...

Zakupione ramie wydaje się mieć inne kąty, jednak to tylko inaczej poprowadzone krzywizny, które po zamontowaniu dają mocowanie wycieraczki w tym samym miejscu, co oryginał E34...

Także jeśli ktoś miałby ochotę na pięknie wyglądające i super działające aerodynamiki z Valeo, to model, który kupiłem jest to Valeo Silencio XTRM UM700 (600mm).

Mam nadzieję, że na przyszłość moje doświadczenie będzie pomocne dla innych forumowiczów... Niby głupie mocowanie odwrócone, a jednak dużo problemów przyspaża.

Bajo :twisted:

Kolego kolego...

ZDJECIA prosze ZDJECIA! ewentualnie jakis FILMIK podczas pracy ;D

Jak sie sprawdzaja? Sa ciche? Ile kosztowaly ;D

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No to Panowie...

OFICJALNIE informuję, że udało Mi się zaadaptować wycieraczki AERODYNAMICZNE do mojej Beci E34 na przód...

Jak tego dokonałem? Otóż zakupiłem ramię wycieraczki pasażera z BMW E38 Serii 7. Wykręciłem swoje ramie kierowcy, wkręciłem to zakupione, zamontowałem wycieraczkę i DZIAŁA...

Zakupione ramie wydaje się mieć inne kąty, jednak to tylko inaczej poprowadzone krzywizny, które po zamontowaniu dają mocowanie wycieraczki w tym samym miejscu, co oryginał E34...

Także jeśli ktoś miałby ochotę na pięknie wyglądające i super działające aerodynamiki z Valeo, to model, który kupiłem jest to Valeo Silencio XTRM UM700 (600mm).

Mam nadzieję, że na przyszłość moje doświadczenie będzie pomocne dla innych forumowiczów... Niby głupie mocowanie odwrócone, a jednak dużo problemów przyspaża.

Bajo :twisted:

Poprosze ZDJECIA ZDJECIA moze jakis filmik z pracy wycieraczek ;D

Jakie koszty? Sprawdza sie?

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

Witam Serdecznie.

Ze zdjęciami i jakimś filmikiem nie ma problemu. Jutro pod wieczór cosik wstawie)jutro nakręcę) bo dziś już za ciemno.

Co do pracy wycieraczek.

Pracują cichutko, idealnie zbierają i CUDOWNIE się prezentują.

Małym spostrzeżeniem jest to, iż wycieraczkę od strony pasażera możnaby kupić krótszą(np. 550mm) gdyż obecna 600mm kiedy wycieraczka jest złożona wystaje kawałek za koniec szyby(podczas pracy już dociska i w górnym położeniu jest na górze szyby).

Z wycieraczką kierowcy wszystko jest OK.

Jeszcze mały dodatek to powyższego mojego posta.

W zakupionym ramieniu musiałem urwać prowadnice wycieraczki(te przymocowane do ramienia, ustawiające normalną wycieraczkę w dobrej pozycji). Jak ich nie urywałem, to wycieraczka skakała pomiędzy tymi patyczkami i źle dociskała, po urwaniu ich jest wszystko OK.

Z wycieraczką pasażera nie ma problemów z tymi patyczkami(mozna je zostawić).

Ogólnie rzecz biorąc, po miesiącu użytkowania jestem BARDZO zadowolony z zakupu i każdemu go polecam.

Tylko musicie znaleźć odpowiednie ramię, przekręcić je i JAZDA.

Pozdro, Kuba :)

Opublikowano (edytowane)
Latem 2007 w Niemczech widziałem w sklepie z akcesoriami samochodowymi widziałem wycieraczki BOScH do E34 za 49 Euro Edytowane przez kordek4
126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d
Opublikowano
Latem 2007 w Niemczech widziałem w sklepie z akcesoriami samochodowymi widziałem wycieraczki BOSH do E34 za 49 Euro

BOSCH chyba. Ja mam te wycieraczki.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Pasuje? :oops:
126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d
Opublikowano

Witam! Ostatnio zakupiłem Bosh Twin 45 zeta sztuka, przetrzymały zimę, wiosnę, lato i jesień, w tamty mtygodniu zaczeły piszczeć.

W norauto jest niezła promocja na wycieraczki Michelin za 59 zeta sztuka i gąbeczka za free!!

Są super, a co do montażu, też mam jakieś dziwne! Ale co zabawne mam takie fajne adaptery dzięki którym pasuje wszystko !!! też od kierowcy mam odwrotnie chwytak !

Moim skromnym zdaniem bosh twin czy michelin za ok 60 zł szt to maks ile można dać za wycieraczki bo i tak wytrzymają tyle samo co valeo silencio !!! a i tak rok to b. długo jak podziałają !!

Pozdrawiam.

Teraz to ja mam radość z jazdy :)
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

wlasnie wymienilem u siebie na valeo silencio: UM105 strona kierowcy i UM18 strona pasazera.

pasuja bez zadnych kombinacji. wycieraczka kierowcy ma takie dziwne boczne mocowanie i troche smiesznie to wyglada. od strony pasazera na koncu nie przylega do szyby tylko odstaje z 1,5 cm jednak po wlaczeniu zbiera normalnie. wczesniej wymienilem tylko same gumki i byla to katasrofa, piszczaly, nie zbieraly. teraz jest ok - cichutko i pieknie zbieraja.

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.