Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie kupić wycieraczki przedniej szyby aby dobrze dociskały i zbierały?

Już kilka kupiłem i od strony kierowcy jeszcze w miare, ale od pasażera to wogóle nie dociska.

Na tył też by się przydała bo nie mam tam nic tylko samo ramie...

BMW wieczna miłość...
  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z wycieraczkami to istna loteria. Niby te droższe ze spojlerkami np firmy BOSCH powinny być dobre ale reguły niema.

Na pewno nie polecę firmy ALCA - są głośne, skrzypiace i słabo zbierają.

Te tak zwane aerodynamiczne też nie zdadzą egzaminu - może bedą w miarę zbierały ale wycieraczka od pasażera odstaje w dolnym rogu szyby i świszczy przy większych prędkościach.

Odnośnie tylnej to nie mam doświadczenia - moja wersja to sedan :-)

Ale są do kupienia same wkłady (gumki) które się wsuwa w oryginalną wycieraczkę - ramię

Chcesz podnieść moc swojego auta?

Posiadam chiptuning do większości modeli silników występujących w BMW E30/E34/E36

Opublikowano

Wnioski z malej debaty na ten temat, jaka byla prowadzona wczesniej, mówią ze najlepszym wyborem beda wycieraczki VALEO 600mm

Wystarczy poszukac na forum a napewno bedzie co czytac;)

Opublikowano
Z wycieraczkami to istna loteria. Niby te droższe ze spojlerkami np firmy BOSCH powinny być dobre ale reguły niema.

Na pewno nie polecę firmy ALCA - są głośne, skrzypiace i słabo zbierają.

Te tak zwane aerodynamiczne też nie zdadzą egzaminu - może bedą w miarę zbierały ale wycieraczka od pasażera odstaje w dolnym rogu szyby i świszczy przy większych prędkościach.

Odnośnie tylnej to nie mam doświadczenia - moja wersja to sedan :-)

Ale są do kupienia same wkłady (gumki) które się wsuwa w oryginalną wycieraczkę - ramię

Dokładnie tak, od pasazera jest najgorzej, w tylnej nie mam wogóle tylko samo ramie więc sobie piora nie wloze.... :)

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Wnioski z malej debaty na ten temat, jaka byla prowadzona wczesniej, mówią ze najlepszym wyborem beda wycieraczki VALEO 600mm

Szukałem, czytałem.... :) no nic kupie jeszcze te Valeo... ale co na tył?

A jak Valeo nie zda egzaminu to jade do ASO :roll2:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
tez miałem ten problem jakie wycieraczki kupic i po wielu dyskusjach i opiniach znajomych wybrałem valeo silencio czy jakos tak odradzali mi bosha i inne za valeo dałem prawie 200 zł ale było warto przynajmniej zbieraja jak trzeba a jak ci nie dociska wycieraczka od pasazera jak nie pracuje to sie nie martw jak sie ruszy to docisnie :cool2: pozdro
Opublikowano

Witam

Nie wiem jak jest w wycieraczce pasażera ale u mnie po stronie kierowcy jest regulacja siły dociskania za pomoca imbusa, można wyregulować naprężenie wstępne sprężyny.

Opublikowano

Swego czasu kupiłem Valeo i zupełnie nie zdały egzaminu. Od pasażera nie przylegała do szyby a u kierowcy w ogóle nie pasowało mocowanie :mad2:

U mnie ramie wycieraczki od kierowcy jest jakby odwrotnie zamontowane. I aby pióro założyć to musi ono być z odsadzeniem. Czy we wszystkich E-34 tak jest czy u mnie Chelmut coś przekombinował.

Opublikowano

zawsze kupowalem wycieraczki valeo.bosch czasami wyciera jak badziewie z supermarketu.

chyba czesto jest podrabiany.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Hmm.. zrobilem kilka fotek Robcik, moze to lepsze niz opisywanie, jakosc nie porazająca bo z telefonu;)

od strony kierowcy:

http://www.robert69.republika.pl/w1.jpg

http://www.robert69.republika.pl/w4.jpg

od strony pasazera:

http://www.robert69.republika.pl/w2.jpg

http://www.robert69.republika.pl/w3.jpg

Pozdro;)

Opublikowano
Dzięki Dębowy za fotki. Co prawda nie o tą część wycieraczki chodziło, ale na ostatnim zdjęciu widać, że pióro od kierowcy jest zamontowane tak jak u mnie. Czyli ten pręt ramienia na który zakłada się pióro jest wygięty od szyby i aby założyć pióro musi ono być z lekkim odsadzeniem, czyli z szerszym ramieniem co widać na ostatnim zdjęciu. Czyli u mnie jest ok, tylko ciężko jest znaleźć takie pióra.
Opublikowano
Heh...a to cos nie zrozumialem, myslalem ze to wlasnie o ta chodzilo.. mam nadzieje ze jednak pomoglo;-) Bosch podobno lipnie zbiera... Valeo nie pasowalo? A gdzie kupowales? Ja wlasnie Championy mam teraz.. ale jak bede mial kilka groszy to wlasnie Valeo Silencio chce zalozyc. A tu maly strach, ze nie pasują..
Opublikowano
Heh...a to cos nie zrozumialem, myslalem ze to wlasnie o ta chodzilo.. mam nadzieje ze jednak pomoglo;-) Bosch podobno lipnie zbiera... Valeo nie pasowalo? A gdzie kupowales? Ja wlasnie Championy mam teraz.. ale jak bede mial kilka groszy to wlasnie Valeo Silencio chce zalozyc. A tu maly strach, ze nie pasują..

Też je chcę kupić, ale nie wiem czy będą pasowały.

Od strony kierowcy na pewno, ale od pasażera nie wiem...

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

To moze w ASO kupic... tam pewnie beda pasowaly tylko ze jeszcze droższe;/

Chyba ze bede pewny ze moge te wycieraczki zwrócic w sklepie..

Opublikowano
Widzę Dębowy na ostatnim zdjęciu, że wycieraczkę od strony kierowcy masz zamontowaną odwrotnie. Ten plastikowy dodatek tzw. owiewka powinna być od strony maski a nie szyby. Prawdopodobnie przez to ta wycieraczka przy większej prędkości ci nie zbiera bo owiewka zamiast ją przyciskać do szyby to ją podrywa do góry. Prawdopodobnie jak ją odwrotnie założysz to problem zginie.
Opublikowano

O masz... ;| BobyX Ide zaraz patrzec...heh.. nawet mi do glowy nie przyszlo, ale zeby nie bylo..ja jej nie montowalem;-) Dzieki stary;)

Btw. I tak bede musial zmieniac wycieraczki..juz swoje wysluzyly;)