Skocz do zawartości

[E36] Proszę o pomoc w wyborze instalacji gazowej do 320i 91

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FACHOWIEC PROPONUJE Sekwencyjny wtrysk gazu ZA 5.500ZŁ

ALBO PROSTRZY ZA 2.800ZŁ

TYLKO ŻE SEKWENCYJNY PODOBNO JEST NAJLEPSZYM ROZWIĄZANIEM :?: :?: :?:

Opublikowano
Policz sobie czy Ci się opłaca zakładać gaz, ile robisz km i po jakim czasie zwróci Ci się instalka. Gaz ma podrożeć od nowego roku jakieś 10-15% niby nie wiadomo co z benzyną ale puki co tanieje bo dolar słaby. Poza tym przeglądy Sekwencyjnego gazu sa drogie np co 25tyś km trzeba wymienic filtr gazu który kosztuje ok 500pln +wymiana (przynajmniej tyle kosztuje do Toyoty Corolli) i inne drogie duperele, częstrza wymiana oleju filtrów,świec fajek od cewek itp.Ja sobie liczyłem te koszty z założeniem że robił bym wszystko zgodnie z instrukcją to wyszło mi że na gazie będe jeździł 20% taniej niż na benzynie pod warunkiem że wszysto będzie ok.

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
FACHOWIEC PROPONUJE Sekwencyjny wtrysk gazu ZA 5.500ZŁ

ALBO PROSTRZY ZA 2.800ZŁ

TYLKO ŻE SEKWENCYJNY PODOBNO JEST NAJLEPSZYM ROZWIĄZANIEM :?: :?: :?:

Nie wiem co mi proponowano ale gazownik wyraził się że "instalacja na wtrysku" będzie kosztowała 3700PLN. Ze wzgledów zrozumiałych zamontowalem II generację za 1900PLN

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

Witam szcześliwego posiadacza e 36!!!!

Też miałem ochotę założyć gaz do mojej 320stki, lecz mechanik mi to szbyko wyperswadował :( .

Z racji przebiegu (mój ma 260 000km ) na gazie to bym tylko ją zajeździł.

I silniki beemek podobno gazu to nie trawią zbytnio, więc po jakimś czasie możesz mieć awarię.

Doszedłem też do wniosku że aż tak dużo nie jeżdzę i na gazie pewnie straciła by parę ps-ów, a nie po to kupowałem 320... :twisted:

A jeżeli jednak chcesz zakładać gaz, to nie oszczedzaj, pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj

Ja mam takie samo BMW, Gaz II gen. LandiRenzo i grzybki na kolektorze nie strzela i jest wszystko ok, pali 15 L w miescie trasa jakies 11-12

Koszt 2250 PLN

Pozdrawiam

MAC

MAC
Opublikowano
Nie mam pojęcia, tak jak pisałem do Toyoty Corolli z sekwencyjnym gazem tyle kosztuje i to u zwykłego gaziaża. W Markach w wawie w serwisie toyki krzykneli 750 + wymiana 150 pln :shock: Może do innych aut jest taniej nie mam pojęcia, nie znam się na SGI

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]