Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
skasowałem tę kontrolke jekieś dwa miesiące temu a dzisiaj znowu się zapaliła.Co zrobić??

Jedz do serwisu, zapytaj gdzie bylo przerwanie i niech wymienia kostki laczace kable od airbaga albo napinacza pasa. Zalezy gdzie siedzi problem. Ja tez tak mialem w poprzedniej e39. Wcaiz mi sie zapalala, az wkoncu wyminieli mi jakies kostki i bylo ok do konca.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Dzis bylem na kompie u typka ze swoja e-39 i powiedzial mi ze jak bede mial problem z poduchami kiedys to mam nie kombinowac tylko walic do niego i usunie mi to przez kompa bo ponoc jest opcja ze mozna to wył.
BMW e-39 523i
Opublikowano
Dzis bylem na kompie u typka ze swoja e-39 i powiedzial mi ze jak bede mial problem z poduchami kiedys to mam nie kombinowac tylko walic do niego i usunie mi to przez kompa bo ponoc jest opcja ze mozna to wył.

mżna to wyłączyć, ale znowu się włączy i wtedy nie działają poduchy , jeżeli chodzi o kontrolkę to nie ma takiej opcji żeby wyłączyć poduchy i żeby wylączyć tą kontrolkę/ symbol człowieka i poduszki/ no chyba "ze na krótko", tzn. będziesz miał błąd poduszek, a koleś zgasi ci tą informacje odłanczając zasilanie od kontrolki, ale wtedy i tak na kompie wyjdzie ci błąd poduszek, w e46 jest to ciągły problem spowodowany przez maty wysatrczy że usiądziesz np. na klucze czy coś twardego będzie leżało na siedzisku i od nowa ja generalnie tego nie kasowałem w kółko, ale jest zawsze ryzyko nie masz poduch

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zrób tak jak ja, poki co dziala, a tez mialem problemy, odpalaj auto (wlączaj zapłon ) dopiero jak wszyscy zapna pasy i nie odpinaj przy wlaczonym zaplonie, jak pasazer bedzie siadal na fotel to przy wylaczonym zaplonie i niech sie nie wierci (pasażerka...)
Opublikowano
zrób tak jak ja, poki co dziala, a tez mialem problemy, odpalaj auto (wlączaj zapłon ) dopiero jak wszyscy zapna pasy i nie odpinaj przy wlaczonym zaplonie, jak pasazer bedzie siadal na fotel to przy wylaczonym zaplonie i niech sie nie wierci (pasażerka...)

Poważnie i wtedy lamka się nie zapala? ide sprawdzić

No to chyba tylko u Ciebi tak działa bo w e39 na 100% NIE

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W mordę teraz mi sie zapaliła,po przesunięciu fotela pasazera patrze a tu na desce poducha w oczy mnie razi.Szlak mnie trafił. Ale zadzwoniłem do mojego mądrego mechanika i jutro jade to robic.Powiedział ze to czesto w tych modelach ma miejsce a jak tylko uslyszal ze jezdziłem fotelem to od razu powiedział ze jakis kabelek trzeba bedzie poprawic skasowac błąd i bedzie si. :lol: Mam nadzieje!!! Jutro dam znac co i jak!!! A i co najwazniejsze za usługę 40zeta :D
BMW e-39 523i
Opublikowano

mżna to wyłączyć, ale znowu się włączy i wtedy nie działają poduchy , jeżeli chodzi o kontrolkę to nie ma takiej opcji żeby wyłączyć poduchy i żeby wylączyć tą kontrolkę/ symbol człowieka i poduszki/ no chyba "ze na krótko", tzn. będziesz miał błąd poduszek, a koleś zgasi ci tą informacje odłanczając zasilanie od kontrolki, ale wtedy i tak na kompie wyjdzie ci błąd poduszek, w e46 jest to ciągły problem spowodowany przez maty wysatrczy że usiądziesz np. na klucze czy coś twardego będzie leżało na siedzisku i od nowa ja generalnie tego nie kasowałem w kółko, ale jest zawsze ryzyko nie masz poduch

Jak sie zapali kontrolka "air bag" to nie musi się to wiązać z niezadziałaniem poduszek podczas kolizji/wypadku (nikomu nie życzę). Jeśli to był chwilowy brak zamkniętego obwodu, np. przez zruszenie wtyczki przy przesuwaniu fotela, a układ jest zamknięty /sprawny/, to mimo palącej się kontrolki poduszki wystrzelą. Chyba że ja czegoś nie zrozumiałem i mówicie tu o jakimś całkowitym wyłączeniu poduszek ale pierwszy raz o czymś takim słyszę. Podkreślam, mogłem źle zrozumieć. :?

Opublikowano
Już po operacji :D wszystko Ok kontrolka gasnie jak nalezy.Elektryk poprawil mi tam styki, ale jednocześnie zaznaczył ze jak znowu sie zapali :oops: to mam podjechać i wtedy polutuje mi na stałe te kostki :dance: Koszt operacji 40 zeta za 2 minuty roboty :shock:
BMW e-39 523i