Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Znalazlem przypadkowo taka informacje, która powinna zaiteresowac wszystkich posiadaczy bawarek.

Powiedz dla czego ma mnie to interesować jako posiadacza BMW co moje użytkowanie tej marki ma wspólnego z wybrykiem zdziczałych kretynów których by trzeba w ZOO pokazywać zamiast małp.Jedynie moge współczuć jemu i jego rodzinie że ich to spotkało,a że jechali akurat BMW co to ma do rzeczy.

Opublikowano

Dlatego ja zawsze woże niezpodzianke dla kierowców z BMW :8)

Byłem świadkiem podobnej sytuacji w lipcu. Jechałem trasą Warszawa - Katowice. W pewnym momencie minęło mnie dosyć szybko dwóch łysych panów w 525. Wnioskując po zachowaniu na drodze domyślałem się, że może być ciekawie tym bardziej, że za kilka km było dosyć ruchliwe skrzyżowanie ze światłami z drogą wylotową z miasta :) więc pogoniłem tak żeby nie stracić ich z oczu.

Heh i rzeczywiście :duh: przed owym skrzyżowaniem jest prosta około 1,5 km wnioskując z różnicy prędkości mieli koło 170km/h i zbliżali się z tą prędkością do skrzyżowania, na którym zmieniało się już na czerwone. Z prawego pasa na lewy wyjechało granatowe chyba to było kangoo. BMW chyba nie miało zamiaru zatrzymać się bo zaczęli gwałtownie hamować, koła złapały lewego pobocza i zaczęło ich rzucać po całym pasie na szczęście nie zaczepili nikogo i przejechali przez skrzyżowanie między słupkiem podtrzymującym światła a facetem z kangoo, który przejechał na lewy pas :mad2: Zatrzymali się za krzyżowaniem i zaczęli wyzywać, facet z kangoo ruszył na zielonym ale za skrzyżowaniem ci z BMW zaczęli zajeżdżać mu drogę i zatrzymywać go zablokowali prawie cały ruch. Facet zatrzymał się wyszedł i zaczęła się zabawa heh chwycił jednego wcale nie małego łysego i poprostu rzucił nim o asfalt :cool2: podobnie zrobił z drugim osobnikiem masakrując ich dosyć dotkliwie jak przejeżdżałem obok może ze 30km/h jeden łysy skomlał coś tam, żeby facet przestał bo go boli hehe. Kangoo było prawdopodobnie służb ochrony wnioskując po wyposażeniu.

Ogólnie widok był przedni :cool2:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Witam,

Znalazlem przypadkowo taka informacje, która powinna zaiteresowac wszystkich posiadaczy bawarek.

Powiedz dla czego ma mnie to interesować jako posiadacza BMW co moje użytkowanie tej marki ma wspólnego z wybrykiem zdziczałych kretynów których by trzeba w ZOO pokazywać zamiast małp.Jedynie moge współczuć jemu i jego rodzinie że ich to spotkało,a że jechali akurat BMW co to ma do rzeczy.

Dlatego ze potem jestes postrzegany przez pryzmat takich idiotów :|

Ludzie jakkolwiek zaangazowani w tę sytuacje dokonują pewnych generalizacji w wyniku czego Ty, Ja i inni posiadacze BMW są w ich oczach niebezpiecznymi półmózgami. Nie można miec oczywiście pretensji do tych, którzy generalizują ponieważ każdy z nas robi to na codzień w różnych sytuacjach.

Trudno mi się czuć w jakikolwiek sposób odpowiedzialny za to co się stało ale jest mi troche przykro że dzieki bandzie debili otaczający mnie ludzie mogą zostac utwierdzeni w przekonaniu że trzeba trzymać sie ode mnie z daleka tylko dlatego że mam BMW...

A że do tego po latach cwiczen na silowni ważę 110 kg to już w ogóle jestem spalony i jak ulal pasuję do stereotypu.. :|

Tak czy inaczej odnośnie wypadku: bardzo przykra sprawa.

Opublikowano
A ja powtorze jeszcze raz: debili roznej masci nie brakowalo, nie brakuje i nigdy nie bedzie brakowalo. BMW, Mercedes czy inna marka nie ma z tym akurat nic wspolnego. A jezeli to, co napisal ten facet z Carismy, to stuprocentowa prawda, to kretyn, ktory rzucil w niego butelka powinien odpowiadac za probe morderstwa :evil: .

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Do Losiu 75

Poniewaz jezdze BMW to dla mnie jest to interesujace z przynajmniej dwoch powodow:

1. nie lubie jak przylega do mnie niesluszny strereotyp "debila" za kierownica, z punktu widzenia kierowcow innych marek.

2. nie lubie jak zapytany w trakcie kontroli drogowej, pytam o powod zatrzymania (2 x mialem juz taki przypadek) policjant odpowiada, "jade BMW i to jest wystarczajacy powod"

wiec "no comments"

Pozdrawiam

Jubiidk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2. nie lubie jak zapytany w trakcie kontroli drogowej, pytam o powod zatrzymania (2 x mialem juz taki przypadek) policjant odpowiada, "jade BMW i to jest wystarczajacy powod"

wiec "no comments"

Pozdrawiam

Jubiidk

To następnym razem w takiej sytuacji poproś o legitymację służbową policjanta, spisz dane i wyślij skargę do jego przełożonego z powodu dyskryminacji....

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

A mnie pare lat temu zatrzymal patrol w nocy do kontroli, pytalem ich, czy dlatego, ze to BMW, odpowiedzieli mi: 'Panie, my tam wszystko zatrzymujemy jak leci. Nie ma reguly'.

Co do stereotypow: byly, sa i beda. Z definicji stereotyp jest czyms, czym nie warto sie za bardzo przejmowac.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

1. nie lubie jak przylega do mnie niesluszny strereotyp "debila" za kierownica, z punktu widzenia kierowcow innych marek.

To kup sobie opla,a jak czujesz sie jak debil to już twoja sprawa.

Zainteresowałem sie tym każdy inny normalny człowiek a nie jako posiadacz marki.Może nie długo będziemy sie czuć odpowiedzialni za każde wykroczenie drogowe spowodowane przez kierowce BMW.

Opublikowano
A ja uważam że na drodze spotkało się za przeproszeniem dwóch głąbów (bez urazy). Jedni w BMW których zachowania nie będę komentowała i Pan w "pięknej" Carismie co ma zacięcie sportowe z 5-letnim dzieckiem :!: pędzi po "autostradzie" i jeszcze wdaje się w konflikty i potyczki z być może podpitymi małolatami. Sorry ale zachowanie obydwu kierowców jest żenujące.
Opublikowano

A ja leje na tą opinie ze w BMW tylko łyse karki jeżdzą i gangsterzy.Nie przejmuje się bo gdyby człowiek patrzył na taką opinię,jako kryterium wyboru auta to nie jeździlibyśmy wogóle.

Opel-rdzewiejący szajs

Merc-kanapa i taxa

BMW-heble i karki

Fiat-włoska tandeta

itd,itp.

A poza tym zastanówcie się-jeśli paru gangsta jeździ BMkami to czy to źle świadczy o BMW?Chyba nie kupili by tandety w postaci np.Fiata.To znaczy,że BMW jest dobre i nie zawiedzie ich podczas "akcji" ;).

Ja kilka razy w życiu spotkałem się z tym,że ktoś mnie wziął za takiego gościa,ale czasem było to pomocne(np.w interesach). :8)

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
A poza tym zastanówcie się-jeśli paru gangsta jeździ BMkami to czy to źle świadczy o BMW?Chyba nie kupili by tandety w postaci np.Fiata.To znaczy,że BMW jest dobre i nie zawiedzie ich podczas "akcji" ;).

Ja kilka razy w życiu spotkałem się z tym,że ktoś mnie wziął za takiego gościa,ale czasem było to pomocne(np.w interesach). :8)

To ja nawet nie pytam jakie ty "interesy" robisz :duh: . A co do zdazenia to ja na jego miejscu bym nie popuscil i skoro ma dane tego bandyty to odrazu bym mu sparawe cywilna zakladal, niech teraz placi za swoje wybryki (i to nie marne 500zl mandatu).

Opublikowano

To ja nawet nie pytam jakie ty "interesy" robisz :duh: .

Nic,nie legalnego...A poza tym w czasach kiedy E32(a E38 to już wogóle)była unikatem w Polsce-robiło wrażenie. ;)

Ale może na prv o tym

A co do zdazenia to ja na jego miejscu bym nie popuscil i skoro ma dane tego bandyty to odrazu bym mu sparawe cywilna zakladal, niech teraz placi za swoje wybryki (i to nie marne 500zl mandatu).

Dokładnie...

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Do czego ten świat zmierza?Rózne rzeczy czytałam na naszym forum i nie tylko ,ale w głowie się nie miesci co sie na drogach dzieje :!:

To juz jakas paranoja w zachowaniu poszczególnych jednostek.Tu nie chodzi o samochód ale samego człowieka.Czasem przyznaję racje twierdzeniu,ze człowiek pochodzi jednak od MAŁPY i stad te głupie zachowania.

Generalnie jestesmy raczej spokojnymi ludzmi,ale równiez im nam zdarzyła sie sytuacja gdzie nie dało sie przejsc obok "niej" spokojnie.

Jechalismy spokojnie z nasza córcią a tuz za nami na swiatłach dało sie usłyszec głosne"umcy,umcy"z głosników.

Zerknęłam-stoi Polonez,a w nim baaardzo młody człowiek,z baaardzo młoda dziewczyną.OK-pomyślałam,kazdy słucha czego chce i jak głosno chce....ale intuicja podpowiedziała mi ze bedzie problem.

Ruszylismy ze swiateł.Polonez wyprzedził nas z impetem i rykiem,i po kolei zaczął wyprzedzac na ciagłej innych kierowców,spychajac jadacych z przeciwka na pobocze.W miedzyczasie otarł sie ze Skodą,ale olewajac to gnał do przodu bujajac sie na maxa przy zakretach(dodawał gaz przy zakrecie zamiast hamulca)i o mało sie ze dwa razy nie przewrócił.

Generalnie mogłam powiedziec,ze mam to gdzies,ale w naszym kraju jest taka powszechna znieczulica,ze nie chciałam przykładac do niej reki,bo czasem i ja moge byc w potrzebie...

Mirek "lekko"dogonił chłopaka w samym centrum,zajechał mu drogę,wysiadł...Nie,nie-zadnych rekoczynów,ale wyjatkowo dosadnie wydarł sie,ze gnój stwarza zagrozenie na drodze i teraz zjedzie ładnie do boku i poczeka na policję bo juz za nim dogoniła nas Skoda która ucierpiała przez jazde tego człowieka.Wyobrazcie sobie,ze jedyne co potrafił odpowiedziec ten chłopaczyna,to,to iz "nie nam przeciez zajezdzał drogę"

KURDE!!!!Rece mi opadały :duh:i scyzoryk sie w kieszeni otwiera na takich półmózgów

Sprawą zajeła sie policja....

Pozdr

Sylwia374

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

• Członkowie klubu
Opublikowano

Czepić się można nie tylko BMW

- mi na przykład we Wrocławiu w centrum miasta ok.18.00 godz. tuż koło Galerii Dominikańskiej 4 gości zajeżdżało drogę VW Golfem III - ciekawy to był widok - jak by był jeden to może bym się zatrzymał - ale dałem na wstrzymanie - szybka zmiana pasa - odbiłem na prawo i już mnie nie zobaczyli ....... ale ciekawe o co im chodziło - stare BMW e34 w kombi - nie rzucające się w oczy powolutku toczące się do przodu .....

....... pełno jest takich debili ..... nie zależnie od marki

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
A ja jestem swiecie przekonany i wiem to , ze tacy jak tam opisani i podobni im........nie uczestnicza w forum jak MY...................tutaj takich nie ma-znalesc ich mozna w troszeczke innych miejscach

W jakich niby ;) ?

http://images.spritmonitor.de/575756.png