Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar wymienić poduszki tylnej belki w e-39 touring.I teraz mam dylemat jakie kupić.W sklepie twierdzą że nie ma zamienników do kombi są tylko do sedan.W sklepie internetowym http://www.czescidobmw.pl/index.php?cPath=38_258_269_1959_2106_2126

nie ma do kombi są do sedana.Ale co najciekawsze do obu dwóch są te same numery seryjne 33311091422.To ma jakieś znaczenie.Może coś doradzicie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witaj

Też się przymierzam do wymiany tych gum .Z tego co ustaliłem to do kombi te tuleje są wyższe niż do sedna .Na allegro znalazłem gościa , który twierdzi ze ma Lemfordera do kombi w cenie 190zl.Z tego co wiem to Lemforder nie robił do kombi tych gum ale nie jestem na 100% pewien ponić tylko na oryginał można wymienić.W poniedziałek zadzwonie do Foty to się może czegoś dowiem.

Opublikowano

Dzwonilem dzisiaj do Foty i sie dowiedzielem ze nie ma znaczenia czy to sedan czy kombi.Gosciu sprawdzil po vinie i powiedzial ze sa takie same jak do sedana koszt 202zl za oryginal.

Czy ktos z Was moze to potwiedzic.

Opublikowano
Dzwonilem dzisiaj do Foty i sie dowiedzielem ze nie ma znaczenia czy to sedan czy kombi.Gosciu sprawdzil po vinie i powiedzial ze sa takie same jak do sedana koszt 202zl za oryginal.

Czy ktos z Was moze to potwiedzic.

Dziwne, ja wymienialem te gumy tydzien temu. Dalem 202 zl za sztuke. Mam Touringa po liftingu. Gumy sa inne niz w sedanie, na 100%.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Rozumiem ze kupowales w serwisie te poduszki.Ja zadzwonilem i podalem vin i koles mi sprawdzil i powiedzial ze sie niczym nie rozna od sedana.Moze cos zle odczytal.Mechanik u ktorego robie samochod powiedzial ze sa inne i Lemforder nie robi zamiennikow do kombi tylko mozna je kupic w serwisie.A kolo z allegro twiedzi ma lemfordera zamiennik :duh: .Troche sie zrobilo male zamieszanie.Ale i tak pojade do Foty i tam kupie bo przynajmniej bede mial gwaracje ze beda pasowaly.
Opublikowano
Tak kupilem w serwisie BMW, oryginal. Lemfolder kosztowaly 210 w sklepie z cazesciami zamiennymi BMW :D

Opublikowano
Witam. Także mam lemfordera za 185zł szt. wszystko jest ok.Słyszałem że BMW sprzedaje je w oryginale Pozdrawiam i życze miłej i owocnej wymiany!!!
Opublikowano
Dziękuje za podpowiedzi rozejrzę sie za Lemfordem Ale za to mam problem z mechanikiem,który miałby odpowiedni ściągacz.Może Któryś z kolegów na forum przerabiał ten temat i poleci warsztat z Łodzi lub z jej wschodniej części.W serwisie za wymianę poduszek belki i tulei wahacza górnego szt. 2 bez części powiedzieli 1800zł.- całkiem całkiem dniówka :jawdrop:
Opublikowano

Ja wymieniałem te tuleje w tym tygodniu. Dla pewności mowa jest o części nr 2. Lecz ta guma wygląda w rzeczywistości inaczej niż na tym rysunku (ma jeszcze grubą podstawę), dlatego też spredawcy się mylą. Ja gdybym nie miał przy sobie numeru OE (w tym przypadku 33311094036) to gostek zamówił by mi inną część (nr 9 lub 6 na tym schemacie). Do sedana jest inny numer OE więc na bank są tam inne (choć na schematach wyglądają tak samo).

Na czescidobmw.pl ta tuleja lemforder warta jest 195 zeta. Ja kupiłem nie byle jakie, bo BOGE za 160 zł minus rabat, więc sądze, że się opłaca.

Co do ściągacza to tu jest trochę opisane. Zdjęcie ściągacza samorubki od blusmena mogę ci wysłać na meila.

Jak chcesz znać więcej szczegułów to wal śmiało.

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
Opublikowano
Dziękuje za podpowiedzi rozejrzę sie za Lemfordem Ale za to mam problem z mechanikiem,który miałby odpowiedni ściągacz.Może Któryś z kolegów na forum przerabiał ten temat i poleci warsztat z Łodzi lub z jej wschodniej części.W serwisie za wymianę poduszek belki i tulei wahacza górnego szt. 2 bez części powiedzieli 1800zł.- całkiem całkiem dniówka :jawdrop:

Ja za wymiane tych tuleji zaplacilem 160 zl :) 4 sztuki.

Opublikowano
Wymieniłem te tuleje wczoraj w kombi 2001 rok. Lamforder robi je dla bmw są tańsze od oryginału ok 20 zł, więc decyzja należy do klienta to te same gumy tylko bez napisu. Mój mechanik wymienił mi je za 400 więc 1800 to chyba trochę dużo.
Opublikowano
Ja za wymiane tych tuleji zaplacilem 160 zl 4 sztuki.
Mój mechanik wymienił mi je za 400 więc 1800 to chyba trochę dużo.

Właśnie, mechanik młodzika zapewne używał ściągacza i nie musiał wykręcać pół tylnego zawieszenia, a bez tego ściągacza to roboty na wiele godzin no i stawki są dużo większe. :mad2:

Mój tak samo wziął 400 tylko że jeszcze amorki tylne wymieniał. Ale i tak czuje się oszukany, bo miał zastosować ten ściągacz, bo nie chcałem żeby wszystko mi rozkręcał. Stawka zawyżona bo u mnie miał problem z wyjęciem starych amorków, musiał je rozwalić.

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
Opublikowano

No duzo jak 400 zl. NIe wiem czy moj mechanik mial sciagacze, nie mam pojecia. Kiedys slyszalem, ze ktos stosuje jakas metode podgrzewania i te gumy sie topia i wyjezdzaja. Moj tego nie stosowal, bo poszlo mu to szybko, chyba 3 godziny i zrobili wszystko takze pewnie mial sciagacze.

a 1800 zl to ich na leb powalilo. Kiedys pojechalem do serwisu na zmiane przednich amorkow. Zaspiewali za sama wymiane 700 zl, a znajomy mechanik wymienil mi je za 90 zl :D. Nie ma sensu z niektoreymi rzeczami odwiedzac ASO BMW bo ceny maja fatalnie wysokie jak na polskie warunki.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

czy tuleje plywajace o kotrych mowa powyzej (33311091422) sa czyms wypelnione?

mam dziwny wyciek w okolicach wlasnie tych tulei i zastanawiam sie czy one sa czyms wypeniane, hmm jakims olejem? czy tez jest to lita guma z tuleja na srube w srodku?

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95

Opublikowano
czy tuleje plywajace o kotrych mowa powyzej (33311091422) sa czyms wypelnione?

mam dziwny wyciek w okolicach wlasnie tych tulei i zastanawiam sie czy one sa czyms wypeniane, hmm jakims olejem? czy tez jest to lita guma z tuleja na srube w srodku?

raczej to lita guma

Opublikowano
Zdjęcie ściągacza samorubki od blusmena mogę ci wysłać na meila.

Jeśli masz jeszcze gdzieś fotę tego ściągacza prześlij mi na [email protected]

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg