Skocz do zawartości

wyciek plynu........ porada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. wiec ostatnio pisalem na forum ze skas mi cieknie, i do konca nie wiedzialem co. wczoraj bylem u speca ktory naprawia samochody od 40 lat i wskazal mi skad mam minimalny wyciek. jest to rozdzielacz gazu do ktorego wchodzi 6 gumowych przewodow plynem chlodniczym. mam pytanko czy mozna to jakos zrobic samemu ? czytalem ze sa jakies plyny , ktore dolewa sie do chlodnicy i po sprawie powinno byc, tymbardziej ze to jest naprawde minimalny wyciek. prosze o porady.

ps. bylem u dwoch gazownikow i zaden nie chce sie w to bawic ( bo strata czasu jak sadze), a mechanik tez nie chce tego tykac bo twierdzi ze to od polaczenia z gazem jest.......... i komu teraz wierzyc ?

Opublikowano
U mnie to zadziałało- dolałem do płynu chłodzącego preparat uszczelniający i wyciek (z chłodnicy) prawie ;) ustąpił. Nie pamiętam jakiej firmy to był specyfik ale popatrz na Allegro- choćby ten nie powinien zaszkodzić (bo ktos mnie straszył ze mi chłodnice zakituje, ale jest ok). https://ssl.allegro.pl/item223116641_liqui_moly_uszczelniacz_do_chlodnicy_od_ss_.html
Opublikowano
Ja nieradziłbym dodawać żadnych specyfików,,to nie jest wyjście :nienie: zaraz będą zacinające zaworki od nagrzewnicy itp,,to tylko kiedyś jak chłodnica ciekla to musztarsę dodawali :lol: :lol: :lol: