Skocz do zawartości

Niestabilne prowadzenie, luzy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam nastepujacy problem, otoz moje auto zachowuje sie niestabilnie. Mam seryjne zawieszenie, brak luzow, wszystko sprawdzone, a podczas jazdy po nawet niewielkich nierownosciach non stop musze delikatnie kontrowac kierownice zeby auto prosto jechalo. Pojawilo sie to nie od tak dawna. Co to moze byc ? Przyznam szczerze, ze amorki tylne maja jakies 50% sprawnosci, juz sa slabe. Pomozcie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

zbieżność, opony nierówno zużyte moga być itd. no a wymiana amorków to podstawa, ja teraz wymieniałem to niebo a ziemia

nosiło mnie przy wyższych prędkościach na nierównych drogach, teraz jest o niebo lepiej

Opublikowano

Przeciez kolega napisal ze wszystko sprawdzone....wiec jak sprawdzone to amorki pewnie tez ma dobre.....Sluchaj sprawdz sobie opony...Moze juz sa stare...albo bieznik zuuzyty tak jak poprzednik napisal....Wiesz jest jeszcze taka prozaiczna sprawa jak cisnienie w oponach :) Sprawdz ja tez kiedys ie glowilem co jest nie tak...okazalo sie ze bardzo czula jest bunia na male ubytki "wiatru" w oponkach....

Mozliwe tez ze tam gdzie byles sprawdzac zawieszenie zrobili to nie fachowo :/ niestety sa takie zaklady.

Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Bylem w kilku zakladach i wszedzie mowili, ze zawiecha ok, ale amorki z tylu maja tylko 50% na szarpakach a przod ponad 70%. Moze te tylnie wymienie i bedzie ok. Oponki maja ok 7mm bieznika wiec nie sadze zeby one byly przyczyna. Dzieki

Opublikowano
5-0% na tyle? hmmm...no to wymien :) i ciesz sie powrotem do normalnosci....bo to troche za malo na amora.....ja mialem 45% i mialem masakre...Latalem po calej drodze.....Szczegolnie na jakichs koleinach.... Pozdrawiam

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
No ok, jak tak mowisz to wymieniam. Myslalem, ze jeszcze da sie na nich jezdzic, ale chyba one sa przyczyna ze jest tak niestabilnie. Dzieki.

Opublikowano (edytowane)
No ok, jak tak mowisz to wymieniam.

Kolego masz auto za ponad 40 kwalkow, wiec nei zaluj tych kilku stow na amorki - one bardzo wplywaja na poziom bezpieczenstwa prowadzenia sie auta.

Edytowane przez fomicz

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Nie zaluje kolego :) Za auto dalem ponad 50. i nie zaluje ani grosza uwierz, ale chcialem sie upewnic, bo caly czas auto potrzebuje do pracy i oddawanie do mechnikow naprawde mi przeszkadza. Jeden dzien bez auta to jak ez reki. Pozdrawiam :)

Opublikowano
ja tak kiedyś miałem i wszystko sprawdzałem było ok amory też były słabe po zmianie opon się problemy skończyły i to był ostatni raz kiedy miałem polskie opony nie wazne jakie