Skocz do zawartości

M52 jak sie te silniki sprawują na gazie ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmieniłem swoja BMW z 318i z gazem na 320 bez gazu i mam pytanko jakie koszty plus minus instalacji gazowej ?? I jak sie te silniki M52 sprawuja na gazie sa z nimi jakies problemy ????
Opublikowano

Temat gazu wiele razy wałkowany nie tylko na tym forum. Są przeciwnicy i zwolennicy.

Moje zdanie jest takie że jeśli to będzie sekwencja i dobrze zamontowana to polubisz gaz. Nie odczujesz że jedziesz na gazie a odczujesz przy tankowaniu z usmiechem na twarzy.

Koszty? ja zakładałem 12.2005 i płaciłem 2900 (wtedy ceny były ok 3200) teraz myślę ze za ok 2700 można założyć

Opublikowano

Ja zalozylem sekwencje do 320i i zaplacilem 3 tys PLN.

Co prawda troche trwalo, zanim udalo sie ja prawidlowo wystroic, ale teraz jestem zadowolony. Ale w przypadku silnikow M50 i M52 TYLKO i WYLACZNIE sekwencja - instalacje II generacji to morderstwo dla tych silnikow.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

siema ja mam 320i ale na zwykl

ym gazie nie na sekwencij i nawet dobze chodzi tam u tego goscia w tarnobrzegu zwykly 1700zł do bety a sekwencja 4200zł takze jak chcesz

Opublikowano

tak czytam te posty z cenami i czytam....i się dziwie....strasznie drogie instalacje tam w waszych okolicach..każdego po kolei..w moich okolicach(mazowieckie) założenie sekwencji wacha się w cenach od 2000 zł do max 2500 zł....takie ceny jak u was są teraz to u mnie były 2 lata temu gdzie za założenie sekwencji do 520 Vanosika trzeba było dać 4000zł!! i to tak w miarę ligtowo...bywało drożej...a teraz myślę że za 2500....to już git malinka

pozdrawiam

Opublikowano
Byłem wczoraj sie zapytać ile założenie gazu by kosztowało to mi powiedzieli około 5tys.zł myślałem ze padne ze śmiechu !!! w Serwisie Peugot byłem jutro jade gdzie indziej !!!
Opublikowano
..w moich okolicach(mazowieckie) założenie sekwencji wacha się w cenach od 2000 zł do max 2500 zł....

Z takimi cenami to juz troche przesada - 4 cylindry owszem 1900-2500zl za staga 300 w zaleznosci od reszty uzytych komponentow i jakosci instalacji/czasu na ta instalacje poswieconego

6 cylindrow to koszt 2500-3000zl zazwyczaj w okolicach wawy czy radomia przynajmniej jezeli chodzi o mazowieckie i okolice

Pozdrawiam

Opublikowano

zgadzam się z kolegą

bono20002 ceny które podałes to są do aut 4cylindrowych

Opublikowano
Dzisiaj byłem u innego Gazorka i powiedział że za 3300 mi założy sekwencje !!! Chyba sie na nia skusze !!!!