Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. zamierzam kupic nowe felgi od m6 do swojego bmw e36 coupe. zawieszenie mam obnizane i tutaj jest wlasnie porblem. aktualnie mam zalozone alu 17'' ronal z szerokim rantem. nie wiem teraz jak dobrac opony i alu tak zeby pasowaly, zn delikatnie sie chowaly w nadkole nie ocierajac go. ma ktos na to jakis sposob ?

et oczywiscie nie znam :-(((((

ps. co musze podac zeby nie byl oproblemow pozniej ?

Opublikowano
wejdzie ci na styk felga 17" szerokosc 8,5" z ET nie mniejszym niz 35 a na tym opona 215/45. Z felga o szer 8" wejsdzie opona 225/45 i bedzie ok. przy 8,5" 225/45 moze juz obcierac.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

thx za odpoweidz. bo chodzi o to zeby ladnie z nakolami t obylo spasowane, oczywiscie opona z niskim profilkiem ! czyli jakei et powinno byc tak zebym byl pewien na 100 procent ?

PS. co prawda zakup za kilka miesiecy dopiero, ale pytam sie na przyszlosc. aha a moje felgi znalazlem w katalogu i dokladnie sie nazywaja RONAL R7 ET-15 BMW, to jest ten model. aha oponoca 205 jest zalozona bo 215 rzekomo obcierala, a tak opona elegncko wchodzi lekko w nadkole.

Opublikowano
wracajac do tematu, a co sie stanie jak et bede mial wieksze od 34 ????? bo nie rozumiem troche o co chodzi z tym ET
Opublikowano
Witam,bardzo ładna felga,najlepiej gdybyś miał możliwoś przymierzyć,bo na oko to różnie może być, :nienie: dobra felga to podstawa :cool2:
Opublikowano
no ladna ,ale nie rozumiem czy mam kupic model z ET 37 czy model z ET 20. z tego wynika ze ja mam model z ET-15 i jest na styk ladnie wszystko i nic nie obciera, z opona 205. moze ktos mi wyjasnic o co kaman ????
Opublikowano
Od tego jakie masz ET zalezy czy Ci bedzie koło bardziej wystawac czy bedzie bardziej schowane. Im mniejsze ET tym bardziej koło wystaje na zewnatrz. Jesli masz kupować to kupuj ET37, bo tak jak pisal risto minimum, żeby nie kombinować potem w e36 wynosi 35. Jak kupisz ET 15 lub 20 to bedzie kolo wystawalo poza ranty i bedzie obcierac. Niektórzy chca szpanowac i kupuja ET20 i felgi 16 cali zeby mialy rant i fajnie wystawaly i kupuja potem np Opony o profilu 35 zeby nie obcierało. I potem maja takie małe koła jak od wózka dziecięcego i licznik przekłamuje. I wyglada to o tak: :duh: :duh: :duh: :mad2: :mad2: :mad2: