Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odnośnie psryskiwaczy jeden spryskuje normalnie choć czasami zawodzi a drugi prawie wogóle co sprawdzić ?? albo wymienic dysze??

drugi problem auto ciężko pali znalazłem (tak mi sie wydaje przyczyne) pekła guma przepływki ciężko to dostać więc byłem zmuszony zamówić i czekam na to.Więc postanowiłem ta gume pożadnie okleić taśma lekka poprawa jest ale prawie że znikoma zapala za 3 razem czasami za drugim ,wymieniłem swiece nic silnik m43 więc na łańcuszku , co dale sprawdzić byłem na diagnostyce wykazało że był błąd sondy lambda ale już sie nie pojawia , a może po wymianie tej gumy trzeba bedzie jechać na ustawienie kompa?? auto jest strasznie mułowate :(

trzecie pytanie : auto ma założony gaz sekwencyjny i czy jest w tym jakś filtr??

następne jaką paste do usuwania rys polecacie jakiej firmy bo słyszałem że najlepsza jest K2 tempo czy to prawda ?? może ktoś stosował?

i ostatnie pytanie poprzedni własciciel dospawał dwie końcówki dość duże i strasznie głosne i czy taka przeróbka może zaszkodzic?? z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam ;)

a i jeszcze jedno najwazniejsze :) nie swieci mi jedna postojówka myslałem że padła żarówka ale dałem nową i dalej nie swieci może to jakiś bezpiecznik ale kturym tam jest do czego?? opis po niemiecku i nic nie rozumie z tego ma ktoś moze to opisane po polsku??

Opublikowano
mi spryskiwacze pozatykalo ,to kupilem nowy wezyk umylem zbiorniczek na plyn a ze po przeczyszczeniu zatykaly sie ponownie to zmuszony bylem kupic z audi ktore wygladaja prawie identyczne i kosztowaly mnie 10 zl a nie prawie 100 i zalozylem malutki filterek MAN .teraz jest jak w nowym aucie polecam
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
panowie kazdy mowi o roznych przyczynach a nikt nie koztroluje miejsca gdzie rurka jest mocowana na maske przy zawiasie tam jest zagiecie rurki i jak zamykam klape to ryrka sie zagina tak ze utrudnia przeplyw plynu sprawdzcie to pozdrawiam
jedynakk
Opublikowano

Spryskiwacze-spróbuj pobawić się szpilką przy nich moze jakiś syf się dostal, zobacz jeszcze to o czym pisal jedynakk choc u mnie ten problem nie wystepuje

Komp-mysle ze nie ma potrzeby po wymianie gumy go ustawiac

Gaz-tak jest filtr, jak otworzysz maske napewno go zauwazysz przy instalacji (u mnie w KME sa 2)

K2-polecam, choc jak sie domyslasz glebokich rys sie tym nie pozbedziesz, dobra do tej pasty jest zwykła wata

Wydech-nie zaszkodzi ale pewnei kiepsko to wyglada

Nakladki na lusterka-dla mnie zalatuje wsią

Opublikowano
jednym slowem wies spiewa wies tanczy,nie kupuj tego beznadziejnie to wyglada ,lepiej dozbieraj na lusterka ala M3 i bedzie lepiej wygladac ,ale moim zdaniem z oryginalnymi najlepiej wyglada.oczywiscie to rzecz gustu wiec nie bierz sobie doslownie tego co napisalem :D pozdro
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano

też przerabiałem zatkane spryskiwacze no i czyściłem szpileczka na krótką mete to pomaga wiec jednego dnia sie wkórw.... i zdjołem całą osłone maski później rozłączyłem weżyki od spryskiwaczy no i je wyciągłem później można tak powiedzieć wziołem je na warsztat i rozebrałem wbref pozorom jest to bardzo łatwe no i gdy je rozebrałem i zobaczyłem ile tam jest tego syfu drobinek plastiku od filtra ze zbiornika to sie ździwiłem po wyczyszczeniu i zmontowaniu ich spowrotem to gdy nadusiłem żeby spryskało mi szyby to strumień przeleciał za aułto

powodzenia w czyszczeniu

życie zaczyna się dopiero z BMW

E30 CABRIO 2.5

Opublikowano
Ja jak kupilem swoja "piękną", tez nie chciala pryskac po szybach, strumien plynu dolatywal jedynie do poczatku maski. Przetkanie dyszek pomoglo troszke, ale za to jak sie okazalo pod maska jest filtr. O jaaaa, wygladalo to jak by ktos wode z mulem z rzeki do tego zbiorniczka lal, filtr byl tak zapchany ze nie moglem przez niego nawet powietrza przedmuchac. Wywalilem go i efekt jak u kolegi, spryskiwalo szyby ale samochodom jadacym za mna :D lekka regulacja dyszek i chula jak nówka ;)
Opublikowano
jeżeli tak mówicie to nie kupie tych nakładek na lusterka a co do lusterek m3 to nie wiem czy podpasują mi jakies bo mam elektyczne i ewentualnie ile takie m3 elektryczne beda kosztowac a spryskiwacze ide własnie rozebrac :)
Opublikowano

te lusteerka chromowane to takeigo vbadziewa nikt nie widzial. sasiad ma tez e-36 i jezdzi takim g............. z lusterkami od m3. kto wogle takei g..... zaklada. ja mam oryginalne i jest super. fabryki sie nie poprawia !!!!!!!!

PS. jak chcesz t okupuj te nakladki ale niebawem twoj samochod bedzie wygladal jakby go jakis wiochmen tuningowal. pozatym to wogle nie pasuje, chyba zeby byl jakis chrom pakiet jak to jest w e46 naprzyklad, to wtedy bylby ladny kontrast. tutaj u nas to zenada.

• 3 tygodnie później...