Skocz do zawartości

cewki zapłonowe. czy takie beda dobre???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znalazlem na allegro cos takiego

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=221976303&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

podpowiedzcie prosze czy te cewki sa dobre i się nadają. a byłbym bardzo wdzięczny za ew jakieś inne namiary na coś podobnego. potrzebuje 6 szt nowych.

pozdro

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinny być ok.Pisze że nowe i że do e36.Nie wiem jak w sklepach z częściami ale w serwisie jedna około 320 zł :duh:
Opublikowano

i tylko tyle. nikt nie wymieniał u siebie cewek? podpowiedzcie coś więcej

pozdrawiam

Opublikowano

Ja wymieniałem. Widze nr 12 13 9 066 468. Znajdz na stronie MEYLE czy to jest dokładnie do Twojego modelu i wsio :-)

Ja kupiłem BREMI, jestem zadowolony.

Opublikowano
wszyscy tutaj pomocni jak ja pier...jedna osoba napisala cos w miare sensownego odnosnie mojego pytania/pytan a pozostali nic nie wniesli ale popisali sobie Nikt nie napisal oddnosnie montowania/demontowania zderzakow
Opublikowano
wszyscy tutaj pomocni jak ja pier...jedna osoba napisala cos w miare sensownego odnosnie mojego pytania/pytan a pozostali nic nie wniesli ale popisali sobie Nikt nie napisal oddnosnie montowania/demontowania zderzakow

Do mnie pijesz?

Co mam napisać? Przecież to pierwsze zrobiłem po zakupie BMW i myślę że moja żona też potrafiłaby to zrobić.

1. Odkręcić pokrywę plastikową kluczem 10

2. odkręcić cewki kluczem 10

3. zdjąć wtyczki podważając do góry po obu stronach palcami.

4. zdjąć podkładki pod kable WN ze świec.

5. wyciągnąć świece z fajkami

6. zrewidować gniazda świec czy nie są zalane olejem - w razie czego zapamiętać że trzeba wymienic uszczelkę pod pokrywą zaworową

6. odkręcić świece (mogą być zapieczone) w lewą stronę

7. wyczyścić dokładnie szmatką/wyciorem gniazda świec, uważając by nic nie wpadło do cylindra

8. zamontować nowe świece i zmontować wszystko w odwotnej kolejności.

Ja mam 320i M50, jednak w M52 z VANOSem jest identycznie.

Odnośnie zderzaków - nie demontowałem więc nie napisałem :-)

Nie ma co się denerwować, jest tu cała masa teoretyków (zresztą jak wszędzie) a praktyków na palcach można policzyć :-) Mnie tylko i wyłącznie stopuje kasa, bo inaczej to bym już rozebrał auto i powymieniał sam co trzeba hehe

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ty kolego o jakie zderzaki ci chodzi :jawdrop: :?: :evil:

Opanuj swoje emocje.

Opublikowano

Cinecki 1984

zaraz momet pytałem o cewki a nie o zderzaki, opanuj emocje napisz nowy post a nie wpie... się w mój temat

Opublikowano

Te cewki nadają się do silników M50 - cena dobra - niedawno pojawiły się u nas na rynku - tam gdzie pracuję montowali ostatnio 6 sztuk do M50b20 i nie ma żadnego problemu - samochód był z LPG - po wymianie wszystko OK.

Jak z trwałością tych cewek nie wiem bo od montażu minęło trochę ponad tydzień - dalej działają dobrze bo klient nie reklamował ;) - ale firma raczej uznawana za niezłą.

Takie cewki BERU można kupić w okolicach 150zl/szt - ale nie widzę przeciwwskazań żeby kupić te po 120zł/szt.

Pozdrawiam