Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałem, czytałem, kontemplowałem... Głupotę i brak rzetelności "redaktorów" z motointerii. Nie tylko zresztą w tym artykule, bo wpadki zdarzają im się bardzo często. Tylko że coś nie chcą moich komentarzy publikować;)

Ja już mam dość przekonywania innych do BMW, bo to jak udowadnianie, że żyrafa nie jest wielbłądem - mogę przedstawić tonę racjonalnych argumentów za tym, że BMW wyróżnia się in plus spośród innych aut i nie jest jedynie autem gangstera/buraka (rządowe BMW... hmmmm... :mrgreen: ). W sumie to mam w dupie, czy ktoś mnie za dresa, tudzież buraka uważa, czy nie. Nie interesuje mnie opinia ludzi, którzy oceniają innych przez pryzmat marki auta, bo dla mnie takie zachowanie jest jedynie rezultatem kompleksów, frustracji, niedojrzałości... Nie wiem, szczerze mówiąc, co to jest. Nie wnikam nawet, pozostawmy ich problemy im samym i Narodowemu Funduszowi Zdrowia.

A co do artykułu na motointerii - pomijając już kwestie związane z głupimi uprzedzeniami "redaktorów", którym przyklasną pewnie czytelnicy o IQ rozwielitki - wykazali się ci panowie niezwykłą "rzetelnością" pisząc wyłącznie o silniku m20. Nie wiem, jak Wy, ale ja nie ruszam tematu, na którym się nie znam, chyba że się choć trochę do niego przygotuję. Poza tym, nie wiem, jak to jest, że BMW ma "archaiczne", bo okrągłe reflektory. Ciekawe, czy zdaniem "redaktorów", Mercedesy klasy C (poprzednia generacja) i E (obecna), tudzież Jaguar XJ, też mają archaiczne reflektory? Jak myślicie? :mrgreen:

Sorki za ten słowotok, po prostu boli mnie ludzka głupota i ignorancja, tak popularne wśród polskich pismaków. Generalnie, gdyby było w tym artykule więcej wykrzykników, śmiało mógłby on być opublikowany w Fakcie :mrgreen: .

Pozdrawiam, róbmy swoje i nie przejmujmy się jakimiś tam idiotami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

"Minusy to kosztowne utrzymanie, przeszacowane ceny i obiegowa opinia jaka przylgnęła do właścicieli modelu.

Na tą ostatnią jest jednak pewien sposób. Wystarczy porozglądać się za "obciachowym" zdaniem "osiedlowych elit" touringiem, czyli kombi."

dobre :lol:

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Ten "artykuł" to totalne dno i mierność... :duh:

"Fakty" w nim przedstawione są w marnym kontakcie z rzeczywistością, a sam tytuł informuje już, że tekst nie ma nic wspólnego z motoryzacją.

A co do silnika, to może i mieli rację... biorąc pod uwagę M20, bo chyba na tym silniku utknęli autorzy przygotowując się merytorycznie do napisania tego gniota.

Ogólnie wstyd i żenada. Dzięki takim ludziom (oraz opiniom internautów analfabetów) wiem, że zawsze będę jeździł bmw :twisted2:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

"Minusy to kosztowne utrzymanie, przeszacowane ceny i obiegowa opinia jaka przylgnęła do właścicieli modelu."

W sumie trudno się z tym nie zgodzić. Spora część użytkowników tych samochodów to "desant" z golfów itd., którzy zaraz po kupnie doceniają się pod dyskotekami i co gorsza na publicznych drogach, ehh często widać takie zachowanie...

Dla dobra marki powinno się złomować BMW powyżej 10 lat (kiedy jest już dostępne cenowo) żeby nie pogłębiać złego wizerunku w świadomości społecznej i żeby nie przytrafiał się "Dzidek" właściciel.

Niestety opinia o właścicielu przylgnęła do BMW a nie na odwrót :duh:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

No cóż, trudno się dziwic obiegowym opiniom...

Postawcie się w sytuacji tych, którzy takie opinie generuja:

Idziesz, patrzysz, a tu czarna 7mka, przyciemniane szyby, w środku grubas po solarium... patrzysz bliżej: a to Andrew Lepper w swojej służbówce :))))

No i jak potem marka ma być kojarzona z czyms pozytywnym :))

Ciekawe jak ma się końcowe ostrzeżenie przed "obiegową opinią.." do wstępu, w którym tenże sam autor w iście literackim stylu wykłada czytelnikowi dlaczego to właśnie BMW jest autem gangsterów. Rozumiem ze duzo łatwiej jest odwolac sie do - najbardziej idiotycznych nawet - stereotypow niz dawać im odpór. Po takim tekście autor z poczuciem dobrze spełnionego obowiazku moze spokojnie pomknąć w nieznane swoją skodą fabią... :mad2:

Opublikowano

ale fuszera w tym tekście...ktoś się pod tym podpisał? (bo nie widzę)

tragedia i tyle...

zobaczcie obok jest link do testu BMW E36...świetny test!

radocha z jazdy!
Opublikowano

Czyli reasumując "OBIEGOWE OPINIE"

- każdy czarny wysoko skacze

- każdy czarny świetnie śpiewa i tańszy

- każdy czarny śmierdzi

- każdy żyd jest jubilerem/bankierem (niepotrzebne skreślić)

- każdy żyd ma duży nos i pejsy

- każdy żyd śmierdzi

- każdym BMW jeździ łysy/dres/złodziei/gangster (niepotrzebne skreślić)

- każde BMW jest kupione za lewe pieniądze

- każde BMW jest czarne

- każdy kierowca BMW jest na drodze chamski i agresywny

radocha z jazdy!
Opublikowano
Taa... Nie ukrywajmy, że skądś ten stereotyp się wziął. Nikt przecież nagle tego nie wymyślił i nie rozpowszechnił. A jak wiadomo stereotypy to takie małe gó.no, które łatwo się przykleja a potem chole.nie ciężko jest się go pozbyć. Widać jednak pozytywne trendy. Poza tym na forum Volvo pewnie wszyscy narzekają na stereotyp "dziadzia w kapciach", na forum Toyoty - "nudnego, szarego urzędnika etc. W USA np. BMW jest przymiotem młodego, prężnego biznesmena, w Japonii to b. delikatnie podkreślenie swojego statusu społecznego i finansowego. Dla mnie to druga największa miłość (po papierosach :-), którą mam nadzieję niedługo skonsumować...

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano
Ja powiem tak, nie ma sie czym przejmować. Bynajmniej ja nigdy nie spotkałem sie z niemiłym tekstem, czy jakąś sugestią w stosunku do mojej osoby że jeżdżę BMW. Jeśli już to w oczach co poniektórych wzbudzam zazdrość ale to też mnie mało obchodzi. Uważam że jak mam się w życiu kierować stereotypami i co może sobie tam kiedyś ktoś pomyśli, to bym mieszkał w jaskini. Robie to co lubię (o ile mogę) kupuje i jeżdżę to co/czym lubię ( o ile mnie na to stać). A czyjeś zdanie, nie koniecznie pozytywne, z żałośnie płytkich powódek mnie na pewno nie zrazi do tego co robię lub chcę robić. Każdy ma swoje życie i chce go przeżyć (w miarę możliwości) jak najlepiej. Więc żyjmy tak żeby być z życia zadowolonym i nie sugerujmy sie bzdurnymi plotkami, stereotypami. :8)
Opublikowano
Już mam dość czytania o gangsterach w bmw- co było , a nie jest nie pisze się w rejestr, też redaktorowi dałem pałę.
Opublikowano
W duzej czesci za taki stan rzeczy winne sa media. Co rusz w jakims naszym glupawym serialiku czy filmiku jak przyjezdzaja "karki" kogos skasowac czy zadymic to "jakims dziwnym trafem" tylko BMW...
Opublikowano
A niech to! A ja się już łudziłem, że mentalność polskich kierowców się zmieniła. ;)
"... Jednością Silni, Rozumni Szałem... "
Opublikowano
A niech to! A ja się już łudziłem, że mentalność polskich kierowców się zmieniła. ;)

Ja tez sie tak ludzilem ;). Ale potem pojezdzilem pare godzin Oplem Corsa 1.4 16V i bylem w ciezkim szoku, jak inni traktuja na drodze takie autko.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Ja tez sie tak ludzilem ;). Ale potem pojezdzilem pare godzin Oplem Corsa 1.4 16V i bylem w ciezkim szoku, jak inni traktuja na drodze takie autko.

mam podobne zdanie tez majac okazje pojezdzic mniejszymi samochodami ;) chodz i tak juz jest normalniej, nie az tak jeszcze pare lat temu.. przed unia widok mlodego za kolkiem beemki nawet 20letniej powodowalo usuwanie sie z drogi, automatyczne przepuszczanie, brak klaksonow nawet kiedy bylby sluszny i zawsze dziekowanie za wpuszczenie... do dzis pamietam swoj pierwszy dzien w beemce, bylem w ostrym szoku :D

Opublikowano

Hej.

W sumie nie krytykuje tylko publikuje obiegowe opinie. Poza tym czasami nie ma się co dziwić. Przeglądając forum można walnąć orła ze śmiechu... chociaż to nie jest śmieszne. Wyobraźcie sobie kogoś kto wchodzi na to forum z zupełnie pozytywnym nastawieniem do użytkowników BMW i widzi:

śróby, wygioł, ktury, wruce, chamulec, renczny, wachacz, stwożeń...

Nie jestem dr Jan Miodek, ale są pewne granice Do cholery przecież Mozilla ma w sobie słownik i podkreśla literówki i ortografię

Pozdrawiam. :mad2:

Opublikowano
Przeglądając forum można walnąć orła ze śmiechu... chociaż to nie jest śmieszne. Wyobraźcie sobie kogoś kto wchodzi na to forum z zupełnie pozytywnym nastawieniem do użytkowników BMW i widzi:

śróby, wygioł, ktury, wruce, chamulec, renczny, wachacz, stwożeń...

Nie jestem dr Jan Miodek, ale są pewne granice Do cholery przecież Mozilla ma w sobie słownik i podkreśla literówki i ortografię

Pozdrawiam. :mad2:

Na pewno nie jesteś Miodek? :wink:

To chyba bardziej internetowa nonszalancja językowa niz przejaw umysłowego ograniczenia. Na każdym praktycznie forum internetowym masz to samo.

A już na pewno nie jest tak że poprawność językowa postów kreuje opinię o marce BMW :nienie:

Swoja drogą w mojej opinii forum BMW-KLUBu jest miejscem gdzie można naprawdę rzeczowo i konkretnie wymienic opinie z sympatycznymi ludzmi (Pozdrawiam :D ), co odroznia to forum od wielu innych miejsc w internecie gdzie zbierają sie hordy ujadających frustratów.

W związku z tym jeśli ktokolwiek miałby oceniać markę przez pryzmat poziomu dyskusji na tym forum to mogłaby byc to ocena wyłącznie pozytywna :cool2:

Opublikowano

Witam ponownie.

Nie no oczywiście, że treśc i uprzejmośc jest godna podziwu, jednakże ludzie postrzegają "ołnerów" aut tak jak postrzegają i jeśli zależy "ołnerom" na dobrej opinii to powinni wziąć to pod uwagę :)

To byłoby na tyle - taka mała sugestia, zupełnie pozytywna i nie mająca na celu nikogo dyskredytować.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Dziękuję Lutrzyk za poparcie.

Może następnym krokiem na forum będzie "pokemonowanie"?

czyli:

"Cz3, maM Problemiq: szuk4m kogo$ we wrocQ co n4prawi4 skRzynie bI3goof. Dzęx za pomoc. Buzioole zozOOle :* :* :* "

Czy tak ma wyglądać forum "ołnerów Be Ę Wó" ???

Oczywiście to żart :)

Pozdrawiam!

Opublikowano

"Cz3, maM Problemiq: szuk4m kogo$ we wrocQ co n4prawi4 skRzynie bI3goof. Dzęx za pomoc. Buzioole zozOOle :* :* :* "

:jawdrop: to tak można? :wink:

Czarna bestia z czarną skórą...to jest to :)