Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Probuje zdiagnozowac auto (E34 525iA) za pomoca interfejsu z allegro (link) i programu carsoft 6.5 sciagnietego gdzies z linka podanego tu na forum. Problem w tym ze nic poza airbagiem nie udalo mi sie zdiagnozowac, wszystkie pozostale moduly nie odpowiadaja... Tzn. nastepuje proba laczenia po czym wywala "Module does not respond" - i lipa. Probowalem tez z programem BMW Scanner 1.36 ale od razu wyskakuje brak polaczenia. Wszystkie kable mam polaczone prawidlowo, port com1 ustawiony prawidlowo przez karte PCMCIA, program rowniez wydaje sie dzialac, chociaz nie jestem pewny czy do konca bo czasem wyswietla informacje "Carsoft 6.5 is not completly installed". Dodam ze probowalem juz i na 20-pinowy okragly wtyk i na cztery kabelki podpinane odpowiednio pod poszczegolne piny w zlaczu diagnostycznym.

Nie wiem czy kupilem jakis syf czy cos robie nie tak... Czego to moze byc wina? Interfejsu? Programu? Auta? :modlitwa: [/url]

Bylo: E32 735iA, E36 325TDS, E34 525iA

Jest: E39 523iA, E46 330d

Opublikowano
Czego to moze byc wina? Interfejsu? Programu? Auta? :modlitwa:

Wg mnie to wina PCMCIA, dla interface widocznie nie jest to prawdziwy COM. Mam to samo :(

. Probowalem tez z programem BMW Scanner 1.36 ale od razu wyskakuje brak polaczenia.

Te interfejsy dzialaja tylko z Carsoftem.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano

Witam,

Moze tez to byc wina przy instalacji jak pisales, ze instalacja nie zostala zakonczona pomyslnie to pewnie jakiegos pilku moglo brakowac.

Co do portu com/pcmcia to moze byc prawda ale jak by cos nie gralo to pewnie nic by nie odczytal.

Pozdrawiam

Opublikowano
Udalo mi sie poprawnie (jak sadze) zainstalowac program na kompie ale nadal nie odpowiada zaden z modulow. Ciagle tylko wyswietla status laczenia sie z modulem po czym wywala ze modul nie odpowiada. Nie wiem juz o co chodzi, innym dziala a mi nie :cry2: Czy cos by to zmienilo gdybym sprobowal odpalic to pod win98 zamiast xp? Moze xp ma jakies problemy z tym softem?

Bylo: E32 735iA, E36 325TDS, E34 525iA

Jest: E39 523iA, E46 330d

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam inny fejs,ale miałem to samo z C.S 6.5 wkurzyłem się i sciągnołem S.C 6.1 i lata jak pszczółka.C.S znajdziesz tez w sieci.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hehe A ja mam też interfejs który diagnozuje mi tylko pierwsze dwa moduły i to tez nie na raz tylko muszę przepiąć niebieski kabelek i chyba biały raz wpiąć raz nie..

Wszystkie inne moduły nie odpowiadają;/ Jak ściągniesz 6.1 to daj znać Obadam tez w swoim przypadku:-)

Pozdrawiam

Wojtek