Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki probelm, jak jade sobie prosto i nagle mocno skrece w prawo to buczy mi cos z lewego kola. Co to moze byc ? Najlepsze jest to, ze to chyba nie lozysko, poniewaz po takim ostrym skrecaniu w lewo jak zatrzymam auto i na postoju krece w lewo lub w prawo to buczenie tez wystepuje, a jak dodaje gaz to buczy ale zmienia sie dzwiek. Co to jest ? Dzieki z gory.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
To na pewno nie jest łożysko ja bym na twoim miejscu sprawdził wspomaganie kierownicy i przy okazji cały układ kierowniczy bo przypuszczam ze problem bedzie gdzies w tym. Nie chce mówić ale ja zaczoł bym od pompy wspomagania.
Opublikowano
Pompa wsomagania jak sama nawzwa wskazuje pomaga przy skrecie kol wiec jak skrecasz kola to ona ci dziala. Prawda? Przynajmniej tak mie uczyli
Opublikowano
No nie no spoko, niezaprzecalnie, ale dlaczego akurat w prawo a nie np. w lewo :)??

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Raczej nie łożysko. Łożysko szumi jednostajnie (przeważnie troche mocniej w zakrętach. Twój objaw wygląda na pompe wspomagania. I przy okazji sprawdz ile masz oleju (wspomaganie oczywiście).
Opublikowano
Mam podobny problem . Po odpaleniu silnika i pierwszych skrętach kierownicą słyszę burczenie z lewej strony pod maską . Póżniej te odgłosy zanikają a tylko je słychac przy skręcie ostrym w prawo. Co to może być? Wiem ze to wspomaganie nawala. Co sprawdzić i jak? Czy trzeba już ogląedać się za nową pompą od wspomagania? Czy te objawy mogą być spowodowane tym że może być zalany niewłaściwy olej ? Miałem wymienianą maglownicę .
Opublikowano

nie wiem dla czego tylko przy skrecie w prawo. wedlug mnie to na pewno jest cos ze wspomaganiem i ja bym obstawial jednak ta pompe w drugiej kolejnosci maglownice. Zacznij od sprawdzenia oleju bo moze pracuje na sucho i w tedy to jest klops bo bedzie zatarta pompa (o ile dlugo tak jezdzisz). Jak dojdziesz co to jest to daj znac gdyz ja bym tak obst

awial ale nie slysze tego dzwieku z kad on sie wydobywa wiec to jest takie wrozenie z fusow. Powodzenia

Opublikowano
Teoretycznie to nie ale jesli ruszasz kolami to w tedy tak ale prawda jest taka ze samochod to skompliowana bestia i potrafi robic rozne zwody sam mialem taki przypadek ze lapal lewe powietrze do ukladu podcisnienia chamulcowego a na komputerze diagnostycznym wskazywal przeplywomierz i co wy na to?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Ja mam dokładnie ten sam problem i próbowałem już wszystkiego logicznego tzn zmieniłem łożyska z przodu i nic to nie dało, dolałem oleju do wspomagania (chociaż poziom był ok) bez rezultatów. A tak a propos to co ma buczenie które na 99% dochodzi z kol przednich wspólnego z pompa wspomagania??

Przeciez to samo buczenie powinno byc na postoju o ile to pompa a tu ewidentnie zaczyna huczec po ruszeniu, a umnie to chyba tak najglosniej slychac przy 40km/h, zreszta slychac caly czas tyle ze z innym natężeniem.

Ten dzwiek jest dokladnie taki sam jak konczace sie lozysko.

Co o może być???

Opublikowano
Na 100 % łożysko.. Dostało troche luzu i na zakrecie chuczy.. Może to byc zarowno przod jak i tył... Miałem tak w Busie, pozmieniałem wszystko łacznie z naprawa mostu i mechanizmu roznicowego... A okazało sie ze to tylne łożysko w kole... :duh: