Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Wczoraj mój ojciec zatrzymał się na poboczu żeby pogadać przez telefon, a chwile później gość który cofał lawetą zrobił na tylnym nadkolu wgniecenie o szerokości ok 5 cm na głębokość 1 cm. Niestety od razu rzuca się to w oczy...

Tacie bardzo sie spieszyło bo jego pracownik złamał sobie akurat nogę na budowie. Tamten gość przegadał ojca i dał mu 300zeta... choć wg mnie naprawa wyniesie dużo więcej...

Proszę o jakąś pomoc w tej sprawie... dzięki z góry

Edytowane przez witu
Opublikowano
Najlepiej powiedz ze ktos Ci przyrysowal, niewiesz gdzie. Mozesz powiedziec ze wczoraj byles w jakis hipermarketach i na jakis innych wiekszych parkingach i niewiesz gdzie Ci to zrobili. Dopiero rano jak wyprowadzales samochod z garazu to zobaczyles to. Niema potrzeby zawiadamiania policji, idz odrazu do PZU. Mysle ze to bedzie najlepsze wyjscie.
Opublikowano
Spokojnie. Jeśli masz AC nie musisz wołać policji i kombinować. Jedziesz mówisz, że zostawiłeś auto w miejscu X i nic więcej nie wiesz. Od tego płacisz przecież grube pieniądze za AC więc łaski nie robią.
Opublikowano

witam,

najpierw policz czy ci sie to oplaca...

jesli masz znizki na AC to mozesz gorzej na tym wyjsc zglaszajac szkode,

bo stracisz czesc znizki, jesli naprawa nie jest droga to nie oplaca sie tracic znizek, 300 zl juz masz, jesli naprawa jest powazniejsza to zglaszasz, trudno...

a najlepiej jesli nie masz znizek, wtedy nic nie tracisz :D

i nie ma sie nad czym zastanawiac

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
dokładnie , pierdoły nie ma sensu zgłaszać z AC, bo dowalą ci powyżke składki i będziesz ogólnie na tym w plecy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

A właśnie że jest sens zgłoszenia do PZU. Zrobią ci wycenę i wtedy zadecyduj czy Ci się opłaca skorzystać z ubezpieczenia czy też nie. Wycena nic nie kosztuje i do niczego nie zobowiązuje.

Co do wersji przebiegu wydarzeń to przy AC nie ma znaczenia. Ważne abyś zgłosił zdarzenie w ciągu tygodnia.

Edytowane przez DRAY
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hmm nie wiedziałem ze można zgłaszać szkodę a potem sie wycofywać...

Nie musisz się wycofywać tylko nie podpisujesz protokołu wyceny - mówisz że ci się nie opłaca i po sprawie. Poza tym w przypadku skorzystania nie traci się przecież wszystkich zniżek tylko o ile pamiętam 10% na 2 lata.

Podpisanie protokołu nie oznacza też, że ostatecznie zgadzasz się na ich wycenę. Bierzesz kasę w takiej wysokości jak wyliczą a później zawsze możesz wnieść o kolejne oględziny jeśli stwierdzisz że coś jeszcze jest do naprawy, lub jeśli coś przeoczyli (co jest nagminne).

Opublikowano

Też mam Samoablau - a że robiłem niedanwo samochód u lakiernika, to powiem, że w 300zł ciężko się będzie zmieścić - będzie tak pomiędzy 300 a 500zł chyba. Choć w Krakowie jest ciut taniej niż w Wawie - ale jak się chce porządnie zrobić, to niestety trzeba zapłacić...

Nie wiem, czy jest sens tracić zniżki dla takiej kwoty.

Opublikowano
To po co płacicie AC,żeby mieć zniżki czy żeby z tego korzystac jak sie cos stanie?Porzadna firma jesli jest nieduża szkoda nie zabierze wam nawet zniżek zebyście nie odeszli do konkurencji.Płace AC po to by w takich sytuacjach nie tracic kasy a ogladanie sie na znizki to pierwsze co usłyszysz w PZU "panie a nie szkoda zniżek?".pozdro
  • 3 tygodnie później...