Skocz do zawartości

[E39] Immobilizer - rozkodował mi się kluczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam problem z Immobilizerem, a dokładnie przy zmianie baterii rozkodował mi się jedyny kluczyk. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce zapalają się kontrolki, ale rozrusznik nie kręci. Czy ktoś może mi poradzić jak pominąć immoblizer i gdzie go znaleśc? Czytałem poprzednie posty w tym temacie, ale niestety nic nie znalazłem.. :(

• Członkowie klubu
Opublikowano

Po 1) Masz 2-letni samochód i tylko 1 kluczyk :?: :shock: :roll:

Po 2) Ja bym nie kombinował z "omijaniem" immobilisera tylko załadował autko na lawetę i podjechał do najbliższego ASO.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
No to uważaj by ci ktos nie zapylił autka . Handlarzyna moze specjalnie nie dał ci kluczyka by sam przyjechać po twoje autko za jakieś pare miesięcy.Ja to mam chyba 4 kluczyki . dwa takie fajne nowsze , a dwa takie w krztałcie rąbu , ze znaczkiem w środku. Nie wiem po co az tyle :wink:
Opublikowano

To też jest możłiwe że tak zrobił. Dlatego też chcę się pozbyć tego oryginalnego immobilizera i założyć w to jakiś inny dobry. W ten sposób utrudnie działanie osobie która nielegalnie posiada drugi kluczyk od mojego auta. Myślę że zabezpieczenie zamontowane samemu jest o wiele bardziej skuteczne od montowanego standardowo.

Proszę więc ponownie o pomoc w odnalezieniu tego ustrojstwa i sposobie w jaki je pominac.

Opublikowano

teraz sa dostepne rozne dodatkowe gadzety. Np. taki odcinajacy cos tam , ktory trzeba uaktywnic dotykajac np. dwuch punktow ( srubek ) Dziala jak sensor.

W takim przypadku handlarz nie ma szans. Zrob to i to szybko. Kazde niekonwencjonalne rozwiazanie zniecheci zlodzieja.

Moje Auto ma dwa kluczyki fabrycznie. W nowych autach juz nie daja calego peku kluczykow. W BMW mialem chyba 5 szt.

Opublikowano

Witam

Dzięki za wszystkie porady. Ale nadal nie wiem jak mam odpalic swoje autko, jak sie pozbyc tego niepotrzebnego elementu z auta, ktory utrudnia mi obecnie zycie (Immobilizer) :evil:

Opublikowano

faktycznie , nie uzyskales odpowiedzi , bo moim zdaniem nikt na Forum takiej nie udzieli. Pozostaje ASO.

To jest zbyt skomplikowana sprawa , aby zrobic to na Forum.

Wpadl mi glupi pomysl do glowy :) Zapytaj zlodziei jak to robia ?

To byl zart

Opublikowano
No jasne znajde takiego gutka, zapytam sie, on mi pokaże jak to mam zrobić a po chwili ani jego ani mojego autka nie będzie... :D
Opublikowano
A moze ktos wie gdzie znajduje sie immobilizer w E39, zebym nie musiał pruc calego auta?? Z reszta to juz sobie jakos poradze.
  • 11 lat później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Imo jest w srodku pod kierownico musisz odkrecic oslony plastikowe

Taa.......

Przez 12 lat może rozwiązał problem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A może nie i dalej czeka na lawetę. :mrgreen: