Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Moje pytanie dotyczy autokomisu PAULA w Gnieznie przy ul Roosvelta. Z ich strony internetowej wynika, że wszystkie samochody /80 szt./ są sprowadzone i 100% przygotowane do rejestracji, przy każdym z nich jest dopisek - w bardzo dobrym stanie technicznym. Ponieważ nie chce mi sie w te przechwałki wierzyć, chciałbym zapytać, czy ktoś zna ten komis, kupował u nich itp. Interesują mnie wszystkie, nawet najbardziej błahe informacje.
Opublikowano

powiem szczeze ze ostanio była afera własnie w gnieznie z autokomisem. Nie wiem czy to ten sam ale wpadł tam zdaje się CBS gdyż komis sprowadzał auta niedanające się do rekjestracji po czym naprawiał składał z iluś tam aut i legalizował, rejestrował auta w polsce. Tu masz linka

http://www.policja.pl/portal/pol/1/7263/

Opublikowano
Dzięki za informacje, z artykułu wynika, że goście siedzą a komis działa dalej, tak jak wspomniałem, są tam tylko pojazdy sprowadzone, przygotowane do rejestracji. Wiem że Gniezno to zagłębie importowanych samochodów. Wypatrzyłem tam 518 srebrną, ale nie wiem czy robić ponad 300km. Robiłem nie raz więcej, ale po 5 minutach oględzin wracałem.
Opublikowano
U nas prawie wszystkie samochody z ogłoszeń są bezwypadkowe, w bardzo dobrym stanie, a na liczniku jest zadziwiająco mało kilometrów... A Gniezno i okolice niestety za dobrej sławy nie ma - w ogóle komisy większość radzi omijać (poza paroma wyjątkami).
Opublikowano

Kupiłem rok temu Alfę 156 w PAULI, a trzy miesiące temu Saaba 95 u sąsiada PAULI. Alfa jeździ do dziś i pojeździ jeszcze kilka lat. Saab w dniu oględzin miał pół zbiornika paliwa, a trzy dni później w dzień odbioru... pół zbiornika. To bardzo dziwne ponieważ dobry handlarz wysysa z samochodu paliwo, płyn do spriskiwacza, olej, głośniki, apteczkę, trójkąt itd itp.

W przypadku Saaba był kompletnie przygotowany do rejestracji, łacznie z opłatą recyklingową.

W obydwu komisach większośc aut wygląda przyzwoicie, co oczywiście nie musi być regułą. Ja jestem zadowolony.

Opublikowano
Dzięki Jakub, podniosłes mnie na duchu przed wizytą w tym komisie.Napisz jeszcze, czy jest możliwosc sprawdzenia technicznego, czy robią jakieś problemy oraz czy miałes jakieś zgrzyty przy rejestracji. Rozumiem że dają komplet kwitów i tylko wizyta w wydz. kom.
Opublikowano (edytowane)

Chciałbym, żebyś pamiętał, że JA byłem (jestem) zadowolony. Z Tobą może być inaczej. Jestem dość wybredny, ale na pewno daleko mi do bardziej dociekliwych forowiczów :)

Nie sprawdzałem aut w warsztatach, przeprowadzałem tylko jazdy próbne samodzielnie prowadząc auta. Myślę jednak, że jest taka możliwość.

Z rejestracją nie było żadnych problemów.

Edytowane przez jakub
Opublikowano
Chciałbym, żebyś pamiętał, że JA byłem (jestem) zadowolony. Z Tobą może być inaczej. Jestem dość wybredny, ale na pewno daleko mi do bardziej dociekliwych forowiczów :)

Nie sprawdzałem aut w warsztatach, przeprowadzałem tylko jazdy próbne samodzielnie prowadząc auta. Myślę jednak, że jest taka możliwość.

Z rejestracją nie było żadnych problemów.

O,o dociekliwych mozna pisac poeamaty,z tydzień temu przyjechało do mnie dwóch "fachowców",poogladali poczym jeden wsiada do auta robi test zegarów(e36) i z wielce madra mina mówi: "fura jest krecona ma 361000km,chcesz to pokaze ci jak sie sprawdza" rozesmiałem mu sie w twarz.pozdro