Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawdzona pompa wody jest dobra, wiskoza dobra, termostat nowy, wymieniana uszczelka pod głowicą. Wczoraj jezdzilem bez termostatu i niby wszystko ok dzisiaj rano zalozylem nowy termostat odpowietrzyłem układ chyba i zaraz po dojściu wskazówki od temp na połowe zaczyna wywalać wodę. Próbowałem już róznych sposobów na odpowietrzenie i nic to nie daje zaczynam sie bac ze glowica pekla!

Silnik to 3.5 LITRA

Opublikowano
witam miałem kiedyś identyczny przypadek otóż w parowniku gazu pękła membrana i cały gaz szedł mi do układu chłodzenia po paru kilometrach jazdy kałuża pod autem najprostrzym sposobem sprawdzenia jest sprawdzenie czujnikiem gazu czy nie ma go w płynie w chłodnicy jak jest to parownik oczywiście jak masz założony gaz w aucie a druga sprawa to załóż inny korek od wlewu do chłodnicy on trzyma odpowiednie ciśnienie w chłodnicy i jak jest uszkodzony to też będzie wywalać wode z chłodnicy
Opublikowano
chłodnica zimna. korki podmieniałem bo mam jeszcze e32 3.0 wiec ten sam silnik. Juz nie wiem co robic mechanik wymieniał uszczelke na nowa ale powiedzial, ze to nie uszczelka tylko zapowietrzony uklad byl. odpowietrzam go juz ze dwa dni temperatura dochodzi do polowy i zaczyna sie meksyk ode wywala ze zbiorniczka!
Opublikowano
Jak chłodnica zimna, a wywala gorący płyn, to na pewno uszczelka jak nie głowica. Nie patrz na wskażnik temp. mógł zgłupieć. Sprawdz jeszcze, czy nie leci z rury biała para, jeżeli tak to 100% uszczelka
Opublikowano

heh kolego ja przerabiam to od dawna

podstawowa sprawa to musisz mieć ogrzewanie w środku,

i ważna sprawa zalej płynem chłodniczym a nie wodą bo woda ma 100 stopni wrzenia a płyn więcej, też popełniłem ten błąd

wlej płyn na zimny, i ręką podpompuj węże aby napełnić je płynem.

Nie wiem jak u ciebie ale u mnie jest śrubka na chłodnicy - >wykręcam ją i przy otwartym korku od wyrównawczego ściskam górną rurę i palcem przytykam dziurę od tego odpowietrzenia, puszczam rurę i widać jak płyn z wyrównawczego wciąga do silnika

poczytaj było w Zrób to sam jak to dobrze zrobić

generalnie jak nie masz ogrzewania to wydaje mi się że jak nawet uszczelka by poszła to by wiało gorącym na pewno krótko po odpowietrzeniu

powodzenia