Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to raczej niezda egzaminu. Palnik sie troche rozgrzewa i jak bys chcial tak komus blende pusic albo na chwile sobie droge doswietlic to predzej ci palniki padna albo przetwornice i musialbys chwile czekac zeby palnik nabral swojej wlasciwosci. Jak cos to tylko BIXENON. Ale to juz rzezbienie w lampie.
Opublikowano
ewentualnie zeby te dlugie nie byly takie żółte to mozna zapodac philips bluevision, nawet jak oslepiaja z naprzeciwka to nie szkodzi bo dlugie i tak sie uzywa tylko jak jestes sam na drodze, albo jak chcesz komus mignąć.

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
No to troche sie zapedzielem i nie wpadlem ze palnik potrzebuje chwile czasu , zreszta troche szkoda kasy na dodatkowy zestaw ktory sie uzywa sporadycznie.Zostane przy wymianie na jakies bardziejsze zarowki.Chociaz i te stare swieca ok.Czy ktos z Was spotkal sie juz w polsce z zestawem xenonowym do ringow.Widzialem na allegro zestaw do wklejania cos za okolo 350 zl.Mi chodzi o wymiene samej zarowki + przetwornice ale tanszy niz 400euro bo gdzies widzialem link do stronki w de
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Ja mam założony xenon na drogowych HB3 6000k z tym że kupiłem zestaw chińszczyzny na allegro i wziąłem z niego tylko żarówki przerobiłem kostki tak aby pasowały pod oryginalne przetwornice helli i wcale nie rozpala się to długo w przeciwieństwie do przetwornic chińskich ale jak się już zaświeći (czs taki jak przy rozpalaniu org xenonów) to jest po prostu widno w nocy. Jestem z tego bardzo zadowolony w przeciwieństwie do chińszczyzny która potrafi się wcale nie zapalić albo mrugać . Według mnie warto to założyć tylko na org przetwornicach ponieważ często się spotykam z takimi co nie potrafią zmienić świateł z drogowych na mijania ale po zapaleniu moich długich robią to szybko .
Opublikowano
nei trzeba koncowek przerabiac?

tylne lampy mam juz zmienione od tych po lifcie i kierunki boczne tez!]i lipa jest bo mam teraz przod z zoltym kierunkiem!

a te po lifcie lampy z ringami sa swietne

tylko wlasnie boje sie tych koncowek!

Nie trzeba.

Nie zgadzam się,

Mam 98 rok i wymieniałem na oryginalne xenony Helli i potrzebne sa przejściówki komplet 220 zł, lub trzeba kupić wtyczki w ASO i przerobić starą instalację. Do tego należy mieć nowe ślizgi pod lampy bo stare się różnią od tych pod nowe lampy(1 mocowanie jest w innym miejscu). A najważniejsze to trzeba wymienić 1 przetwornice z lewego xenonu, która jest kwadratowa(przed liftem wszystkie 5ki mają 2 różne przetwornice) a ma być płaska-prostokątna.

Pozdrawiam

Taurus

Boże chroń nas i nasze Bemki od mechaników ignorantów

Taurus

• 4 lata później...
Opublikowano
witam. Odświeżam temat. Szukalem na allegro adaptery wtyczki elektryczne czy jak to tam sie nazywa do lamp poliftowychi nie znalazlem. Jednym slowem próbuje zamontowac przednie poliftowe do auta przed liftem takze w ksenonach. Moze ktos podrzucić skąd wziąć takie kabelki lub kostki lub adaptery i jaka tego cena...z tego co widze to inna kostka jest do kierunkow i swiatel pozycyjnych czyli ringow. mowa oczywiscie o e39. Pozdrawiam