Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otóz mam E39 96r na XENONIE

chciałbym zmienic na przednie lampy z XENONEM I RINGAMI po liftingu, czy da radę bez problemu je podłączyć? czy strasznie duże kombinacje trzeba robić? pewnie kostki nie pasuja?

ktoś to zmieniał? jakie problemy?

czy po prostu lepiej kupic na allegro za ok 1000zl jakies Angelsy ale one są bez xenonów ale niby pasują idealnie

tigra12
Opublikowano

Jezeli jestes prawdziwym fanem marki to zostaw oryginaly takie jak sa i nie wstawiaj zadnych wiejskich Angel Eyes nie oryginalnych od BMW . Jesli tylko wydaje Ci sie, ze lampy przednie po lifcie pasuja do Halogenow bez liftu i do tylnich lamp na zwyklych zarowkach to smialo zmieniaj ;/ :mad2:

Zadnych kommbinacja nie trzeba robic. Beda dzialac bez przerobek.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

nei trzeba koncowek przerabiac?

tylne lampy mam juz zmienione od tych po lifcie i kierunki boczne tez!]i lipa jest bo mam teraz przod z zoltym kierunkiem!

a te po lifcie lampy z ringami sa swietne

tylko wlasnie boje sie tych koncowek!

tigra12
Opublikowano
nei trzeba koncowek przerabiac?

tylne lampy mam juz zmienione od tych po lifcie i kierunki boczne tez!]i lipa jest bo mam teraz przod z zoltym kierunkiem!

a te po lifcie lampy z ringami sa swietne

tylko wlasnie boje sie tych koncowek!

Nie trzeba.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
no to ja chyba mam inne bmw, moze na rynek azjatycki? u mnie xenon przed liftem ma zupelnie inne wtyczki niz po lifcie. Wiem bo oryginalne lampy po lifcie juz leza w domu i czekaja na montaz. Musialem dokupic wtyczki

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
no to ja chyba mam inne bmw, moze na rynek azjatycki? u mnie xenon przed liftem ma zupelnie inne wtyczki niz po lifcie. Wiem bo oryginalne lampy po lifcie juz leza w domu i czekaja na montaz. Musialem dokupic wtyczki

Wtyczki czy jakieś przejściówki? Też myślę nad nowymi lampkami i też obecnie mam ksenony przed liftem... Gdzie to się kupuje, jakie ceny?

Adi
Opublikowano

Ja kupilem sobie nowe lampy firmy IN PRO z adapterami zeby nie ciac kabelkow.Te lampy sa robione dla tej firmy przez Helle bo przyszly w oryginalnym kartonie i na kloszach jest napisane HELLA.Lampy sa przed liftem i nie ksenony.Zaplacilem za caly komplet z adapterami helli 1600 Wersja xsenon to chyba koszt 1700-1800 za komplet.Czas montazy to okolo 40 min.Wszysko jest w komplecie i pasuje super.Jak cos to mam fotki.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

te lampy sa najprawdopodobniej bez przetwornic, w serwisie mozna kupic oryginalny konkretny zestaw do bmw e39 przed liftem za 3400zl (biale kierunki) tez bez przetwornic, w zestawie jest wszystko co potrzeba do zamontowania lamp.

Nie jest prawda, ze ksenony na ringach po lifcie beda pasowaly bez jakichkolwiek przerobek, otorz musisz polaczyc przewody i jach chcesz to zrobic porzadnie to potrzebujesz adaptery (kostki-wtyczki) na lewa i prawa lampe (tak jest naj lepiej) koszt adapterow w aso to ok 400zl za dwie. Jezeli samodzielnie to polaczysz to (poszukaj tematow odnosnie ksenonow na forum jest tego mnustwo) to bedziesz mial wyswietlany blad w komputerze. Rozne sa sposoby i metody montowania takich swiatel, jedni programuja LCM inni zostawiaja z bledem itp.

Ja kiedys bylem zwolennikiem zakladania zamiennikow, ale dzisiaj przyznaje chlopaka racje lepiej kupic lub zostawic orginal niz cos kombinowac z zamiennikami, przetestowalem swiatla na ringach innej firmy niz hella i jednak to byla lipa.

Ps.

Ciekawe jak sie ma wymiana tylnich lamp po lifcie, ktore maja diody i rzekomo wszystko pasuje? Z tego co wiem to trzeba wymienic lcm albo go przeprogramowac lub kupic znowu zestaw w aso.

pozdrawiam

Opublikowano

Ciekawe jak sie ma wymiana tylnich lamp po lifcie, ktore maja diody i rzekomo wszystko pasuje? Z tego co wiem to trzeba wymienic lcm albo go przeprogramowac lub kupic znowu zestaw w aso.

Albo u autoryzowanego dystrybutora Helli w Polsce. Koszt kompletu na tył na ledach to ok. 1250 - 1300 zł. A w pudełku: lampy, przejściówki (nic nie trzeba przerabiać), element do montażu przetwornic w kole zapasowym oraz 2 przetwornice. W Intercarsie lampki są po ok. 1650 zł, więc lepiej u autoryzowanego sprzedawcy Helli. W ASO 2 razy więcej za to samo.

Adi
Opublikowano
Albo u autoryzowanego dystrybutora Helli w Polsce. Koszt kompletu na tył na ledach to ok. 1250 - 1300 zł. .

Nie nawidze tych ludzi z allegro, sprzedaja uzywki za wieksza kase.

Dzieki za info.

pozdr

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

tyle ze ja kupilem na zarowke H7 i pozniej XENON HID z allegro.

Witaj chcialbym sie dowiedziec czy jestes zadowolony z zestawu,czy widac duza poprawe w swieceniu w porownaniu ze zwykla zarowka. Jaki kupiles zestawik?(na allegro widzialem wiele zastawow ale ktore brac pod uwage).Ostatnio sie zastanawialem czy sobie nie kupic tylko mi chodzi o efekt w postaci dobrego swiecenia na drodze a nie bajer w stulu niebieska zarowka bo na fotkach z allegro to wyglada ladnie ale jak jest w praktyce.

Pozdrawiam

Opublikowano

witam. Jak kupywałem i zakładałem u siebie przód xenony hella na ringach oraz na tył nówki sztuki neony też hella. Co do tylnych lamp to kupiłem zestaw dedykwany samochodom przed liftem czyli z przetwornicami. Nie prawdą jest że jedyne co musisz zrobić to wymontować tylne lampy stare i zamontować nowe mocując przetwornice we wnęce koła zapasowego. Należy troszke porzeźbić no może bez przesady ale roboty troszke jest. Wszystko jest w instrukcji którą dostajesz a mianowicie to gdzie wywiercić dodatkowe otwory i jak mają one wyglądać aby nic nie sterczało jakby było robione u przysłowiowego Kazia w stodole. Ja przy swoich troszke spędziłem aby to wyglądało należycie ale opłacało się efekt nocą powalający jak wychodzisz wieczorkiem do sklepu i zostawisz autko na postojówkach (ringi przód zapalone i tylne neonki) to nie ma co robi wrażenie.

Fotka jak wyglądają neony zapalone nocą:

http://images21.fotosik.pl/321/5ccad3b32d7a5999m.jpg

Ekstra zdjęcia, fotografie, USA http://www.imagesbygustav.com

Moja bunia: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=361605#361605

DO SPRZEDANIA felgi chromowane zdjęcia felg w galeri:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=361605#361605

Opublikowano
tyle ze ja kupilem na zarowke H7 i pozniej XENON HID z allegro.

Witaj chcialbym sie dowiedziec czy jestes zadowolony z zestawu,czy widac duza poprawe w swieceniu w porownaniu ze zwykla zarowka. Jaki kupiles zestawik?(na allegro widzialem wiele zastawow ale ktore brac pod uwage).Ostatnio sie zastanawialem czy sobie nie kupic tylko mi chodzi o efekt w postaci dobrego swiecenia na drodze a nie bajer w stulu niebieska zarowka bo na fotkach z allegro to wyglada ladnie ale jak jest w praktyce.

Pozdrawiam

Swiatła mam przynajmniej 100% wiecej. OStatnio jechalem 7 z kielc do krakowa w nocy i chyba bylem jedyny na drodze gdzie oswiecalem oba pasy jezdni na bialo niebiesko. efekt powalajacy i ile swiatla . mijalem wiele auta na org. xenonach (barwa 4300) i ich strumien swiatla przy moich lampach byl zenująco cienki i to wszystko na lapach INPROz xenonem H7/6000. Polecam. Bez wachania kupuj INPRO. Lampy 1500 + zestaw HID h7 6000K (tylo 6000K) za 470pln i masz za 2000 nowe lampy z xenonami i wszystkim co potrzeba do przekladki ( w komplecie kostki i przejsciowki ).

Opublikowano

Lampy juz wczesniej kupilem wlasnie INPRO w HANZIE tylko szukam jakis opini na temat tych zestawow hidowskich.A jak wygladala u Ciebie sprawa modolu oswietlenia nie wywalal bledu??Nie przeszkadza mu mniejsza moc zestawu.Masz moze jakis link do tego zestawu na allegro widzialem chyba z 50szt posiadaja nawet certyfikat ISO :D Chce kupic barwe max 6000 i zeby nie bylo jakis kombinacji w stylu przetwornica wiszaca na kablu :D

Pozdrawiam

Opublikowano

kazdy zestaw to praktycznie to samo.CHINA . Ja mam taki i sprawuje sie super. w komplecie masz kable , srubki i uchwyty do mocowania balastów, choc wiadomo ze to nie bedzie nigdy org. schowane w mocowaniu lampy ale przymocowac sie da tak aby to mialo rece i nogi. zalezy od wyobrazni. bierz smialo z allegro H7 6k.

co do modulu ja niemam kompa wiec mi nic nie wywala. poprostu zalozylem i swieci :lol:

Opublikowano
a gdzie mogę kupić i za ile przejściówki do lamp przednich (mam przed liftem auto na xenonie a chce kupic lampy po lifcie z ringami i tez na xenonie)
tigra12
Opublikowano

Znalazłem na allegro 3 ciekawe ofery, prosze obejrzyjcie i powiedzcie które najlepiej wybrać lampy, a może ktoś z WAS ma jakieś z nich?

mam xenon na starej lampie wiec jak cos moge przełożyć!

http://moto.allegro.pl/item220367733_lampy_xenon_bmw_5_e39_angel_eyes_soczewka_black.html

http://moto.allegro.pl/item219320246_reflektor_bmw_e39_clear_soczewka_2xring_hit_in_pro.html

http://moto.allegro.pl/item219480976_lampy_reflektory_bmw_e39_facelift_h7_h7_hella_ory_.html

najdroższe wydają się być najładniejsze ale trzeba do nich dokupić przejściówki 164zl i na dodatek nie można wsadzić XENONÓW!

ciężki wybór...

tigra12
Opublikowano

Pawelkrak dzieki za info.Jestem ciekaw efektu swiecenia jak by zamontowac dodatkowy zestawik hid w miejsce swiatel drogowych.Tam tez mam zarowke H7 a nie HB3.Moze ktos testowal.

Pozdrawiam