Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam !

Czy ktos z grupowiczów ma schemat instalacji swiatel xenonowych w e46 po lifcie ??

chodzi mi o samoregulacje jak jest zrealizowana.

Wiem ze sa dwa czujniki na stabilizatorach w przednim i tylnym zawieszeniu ale gdzie te sygnaly sa zbierane. Czy w tym module elektronicznym pod lampą?? raczej nie bo komunikacja tego modulu z instalacją zewnętrzną lampy odbywa sie za pośrednictwem 4 pinowej kostki u góry lampy z której tylko trzy piny sa wykorzystane. Chyba ze jest to jakas magistrala danych.

I czy ta regulacja rzeczywiscie jest wstanie korygowac nierowności drogi??

Kiedys mialem doczynienia z regulacja w peugeocie 607 i powiem ze miala bezwladnosc kilku sekund i sluzyla jedynie do wypoziomowania swiatel w zależności od obciązenia auta.

Pozdrawiam Jarek

330 Cd 2003r.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie jest dynamiczna regulacja świateł, służy tylko do samopoziomowania w związku ze zmianą obciążenia auta.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Czyli rozumiem ze jak nie planuje obciazac bagaznika to nie ma co sobie glowy zawracac z tym samopoziomowaniem ;-)

Ale mam jeszcze takie jedno pytanie w lampach xenonowych silniczek jest troche inny zasilany jest jednak tak jak w przypadku zwyklych lamp 4 przewodami poprzez modul elektroniczny zainstalowany pod lampa. Czy wystarczy doprowadzic te cztery kabelki do wtyczki 4 pinowej z pominięciem tego modulu jak ma to miejsce w zwyklych lampach ??

I jak podlaczyc cewke od przeslony (jest zasilana 3 przewodami )

Pozdrawiam Jarek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie mam pojęcia o podłączeniu....

Co do obciążanie bagażnika- jak pojedziesz gdzieś np. na wakacje z większym bagażem to już obciążysz i będziesz świecił jeszcze bardziej ludziom po oczach, szczególnie w nocy :duh:

pozdrawiam

Paweł