Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przejedz sie do zakladu gdzie dopelniaja klimy. Tam stoi taka maszyna ktora wtlacza pod cisnieniem odczynnik. Osobiscie osmiele sie twierdzic ze samodzielnie tego nie zrobisz.
Opublikowano
Obawiam się że sam bez odpowiedniej sprężarki nie zrobisz tego. I sam czynnik.

Była: BMW E36 320i Sedan (vanos) - 94r

Było (i więcej nie będzie): Opel Vectra B 2.0 16V CDX - 98r

Nie zrozumieją ci którzy nie obcowali z BMW sam na sam!!!

Opublikowano
No chyba ze sobie zakupisz sprzet za kilka tysiecy €uro.Ale moze to juz przekroczyc wartosc twojego auta.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano

miros - ale pleciesz, te kilka tys euro to żywcem z kosmosu wzięte! :duh: :) W poprzedniej beci miałem stary czynnik i uzupełniał mi go gość który zajmuje się lodówkami itp i najdroższe z tego to chyba była butla z czynnikiem :D Oprócz butli - tak na oko 10l - było parę wężyków, jakieś manometry, zaworki i to wszystko!! Najważniejsze że tym swoim "sprzętem" klime mi uzupełnił i chłodziła aż miło!

POLAK POTRAFI :D

pozdro

Opublikowano

Polak nawet z lodowki potrafi za pomoca wezyka podlonczyc sie do auta.

Pisalem nie o chalupnictwie ale o sprzecie wmiare profesionalnym.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Polak nawet z lodowki potrafi za pomoca wezyka podlonczyc sie do auta.

Pisalem nie o chalupnictwie ale o sprzecie wmiare profesionalnym.

wiec przeczytaj raz jeszcze pytanie autora postu i zastanow sie czy pyta o profesjonalny sprzet czy metode "domową"....

Opublikowano
Jak wyżej. Jak samodzielnie uzupełnić czynnik chłodzący w klimatyzacji? Co mi jest potrzebne?

Moja rada:

Udaj się do serwisu i zleć wymianę czynnika roboczego w układzie lub ogólnie jej przegląd, będzie ci potrzebne: trochę czasu i waluta

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
Jak wyżej. Jak samodzielnie uzupełnić czynnik chłodzący w klimatyzacji? Co mi jest potrzebne?

odpowiadając dosłownie wiedza .... ale lepiej wydać 160 PLN podłącza cię do maszynki ... i

1. sprawdzą szczelnośc

2. wymienią czynnik

3. wymienią olej w sprężarce

4. .... i jescze filtr kabinowy