Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problae.Mianowicie wyświetlacz nie wyświetla wszystkich znaków.Troche to kłopotliwe bo często nie widać ilości przejehanych km.Podobno na alegro była ostatnio instrukcja naprawy czegoś takiego ale już nie ma.Może ktoś z was robił podobną naprawe.Czy warto to wogóle robić.
Opublikowano
też szukałem używanych ale cena to 300-350zł Chyba że ktoś ma dojścia do tańszych
Opublikowano
Przde wsztstkim nie naprawiaj, to bardzo delikatna elektronika, natomiast koszt naprawy przekroczy koszt używki.Ja kupiłem z gazety Auto Biznes jest tam mnóstwo ogłoszeń
Opublikowano
Po naprawie żywotność jest minimalna. Widziałem w środku co tam się znajduje. Są to jakieś scalaki bardzo delikatne. Po kupnie używki mam na wyświetlaczu 310tyś km bo tyle miał przejechane dawca organu, ale elektronik ustawił mi na komputerze własciwy przebieg i tak na tej używce bujam się 2 lata, żadnych sensacji
Opublikowano
Po kupnie używki mam na wyświetlaczu 310tyś km bo tyle miał przejechane dawca organu, ale elektronik ustawił mi na komputerze własciwy przebieg i tak na tej używce bujam się 2 lata, żadnych sensacji

Twoje auto to 518, wiec zapewne nie E39, w E39 wymiana zegarow jest troche bardziej skomplikowana i wymaga wiekszej ingerencji w elektronike zegarow!

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Zegary rzeczywiscie się różnią, ale to przy naprawie ingerujesz w elektronikę. Przy wymianie całych zegarów,wypinasz z całą obudową.W moim przypadku fachowiec wyciągnął, odpiął z tyłu 2 lub 3 wtyczki izałożył zegary z tego samego modelu, pogmerał coś przy komputerze i koniec. Jak do tej pory bez zarzutu.
Opublikowano
pogmerał coś przy komputerze i koniec.

'Pogmeranie' w zegarach E39 to:

zaprogramowanie VINu, odpowiedniego przebiegu, oraz wyposazenia auta (np. jak masz ASC to musi byc w zegarach, podobnie skrzynia automat/manual i zapewne jeszcze duzo innych spraw.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Masz rację, może żle się wyraziłem. To pogmeranie na kompie to było to oczym piszesz, wszystkie czynnosci z przeprogramowaniem zajęły elektronikowi 15 min.