Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

ok 3 tyg. temu miałem kolizje moją Beemką..

nie z mojej winy

sprawca był ubezpieczony w Pocztowym towarzystwie ubezpieczeniowym..rzeczoznawca poogladał i tyle. z moim mechanikiem wycenilismy straty na 13 tyś.(nowe czesci-maska zderzak błotnik,lampa xenon itp.

ubezpieczalnia robi na razie małe problemy , niby od tyg. od rzeczoznawcy nie otrzymali zgłoszenia szkody..ale nadal czekam.. żadnej konkretnej kwoty nikt nie podał. słyszałem że u nich mogę liczyc jedynie na połowe zaproponowanej kwoty...

ale na razie oni nic nie zaproponowali, jedynie ja wysłalem im swoją wycenę, w dodatku rzeczoznawca nie zawarł w swej opini siadnietej poduszki pod silnikiem a wiedział o tym.

teraz mam pytanie

Jesli juz zaproponuja kase to na fakture czy przelewem?

jak z nimi rozmawiac, bo chciałbym dostać takie odszkodowanie abym mógł przywrócic moje BMW do oryginału.

słyszałem o FIRMACH które sądzą się z T.U biorac prowizje

Może mieliście podobne przejscia i możecie się podzielić doświadczeniem

I jeszcze pytanie zupełnie na marginesie (nie chce zakładać odrębnego tematu)

a więc posiadam 17' felgi z gumami 245/17/45

czy po przełożeniu na węższe 16 spadnie znacznie spalanie paliwa?

przy lekkiej nodze moja 523A spala 14-15

myśle ze to przez te "walce"

dzieki z góry za pomoc... :|

Opublikowano
witam ja oddalbym bmke do serwisu zeby zrobili a z ubezpieczalnia poszedlbym na bezgotowke czyli niech serwis wystawi fakture i wrazie problemow niech oni sie sadza z ubepieczalnia. ja tak robilem z innym autem ubezpieczalnia wycenila na 5 tys. a serwis zrobil i wyszlo prawie 10:P jezeli nie zalezy ci na kasie tylko na dobrym aucie to tak bym zrobil pozdrawiam i napisz jak uda ci sie wszystko zalatwic. pamietaj serwis to nowe czesci i pelna gwarancja w razie jakichkolwiek uchybien.
Opublikowano

Witam,

Też niedawno miałem stłuczke z nie swojej winy. To czy pieniądze pójdą na faktury czy przelew na Twoje konto zależy od tego czy chcesz to auto mieć dobrze zrobine czy na tym zarobić. Ja wybrałem auto dobrze zrobione. Wymieniono mi drzwi przednie, tylne oraz tylni błotnik oraz felge. Faktura wynosiła koło 13 tys zł i tyle ubezpieczyciel zapłacił w warsztacie. Faktura jest o tyle dobra że oddajesz auto do warsztatu, odbierasz auto i resztą się nie martwisz (o ile to jest dobry warsztat). Pozdrawia i życzę powodzenia

Opublikowano

polecam rozwiazanie bezgotówkowe, upoważnij warsztat do odbioru odszkodowania i odbierz naprawione auto. Ja tak miałem ze swoją bunią, to mi wyliczył ubezpieczyciel nie starczyło nawet na porządne lakierowanie błotnika, szkody niewielka, bo zarysowanie na parkingu i zbity kierunkowskaz boczny, wycena ubez, 900zł, wkurzyłem się wstawiłem do ASO i pociągnąłem ich na 2000zł. Bunia jak nowa, kierunki nowe, lewy i prawy. I tyle.

pozdrawiam.