Skocz do zawartości

Rozwalona miska olejowa... i coś jeszcze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziś pod Geantem (fajne maja parkingi :/ ) zawadziłem o .. uskok płyty betonowej którą po mrozie chyba wybiło.. gdyby nie płyta poszła by miska na 101% bo tak grzmotnęło, że ścieło pare nitów z osłony i aż kawał konstrukcji odpadł. :shock:

nie ma bata planuje to auto podnieść

ile będzie mnie kosztować wymiana sprężyn? albo inaczej: jaki jest najtańszy sposób na podniesie takiej betki [e30]

?

pytam na forum bo nie chce zeby mnie jakis mechanik naciagnął na koszta

Opublikowano

przyblizy mi ktos kwestie tego gwintowanego zawieszenia?

ile będzie mnie kosztować wymiana sprężyn? albo inaczej: jaki jest najtańszy sposób na podniesie takiej betki [e30]

..

czy naprawde nikomu sie nie chce skrobnąć paru słów :?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

powracam do tematu, bo > > chcę obniżyć moją e-30

po prostu denerwuje mnie ta szczelina między oponą a rantem błotnika

coś mi się uroiło ostatnio, wprost nie mogę patrzeć na błotniki

Zastanawiałem się w sumie nad weitec'kiem 60/40 i takim samym supersportem - wiadomo - cena

Ale mnie nastraszyliście!?

Nie wiem co zrobić, a na pewno coś muszę, bo szczególnie przód mnie wkurza. Może poprostu zmienić tylko sprężyny i amory z przodu na -40mm?

Czy macie jakieś doświadczenia z mieszaniem różnego rodzaju sprężyn z przodu i z tyłu, bo jak bym tak zrobił to przód byłby np. weitec, a tył standard.

Proszę o rady i sugestie.

Czy rzeczywiście na 60/40 nie pojeżdżę?

Opony mam 205/55 r15.

W sumie nie są niskie

Jakbym obniżył tylko przód 40 mm to bym opony dał 205/55

Może ma ktoś fotki auta z obniżeniem 40/40.

Dzięki.

JUST HT
Opublikowano

ja do dziś nie dostałem odpowiedzi na szereg zadanych tu pytań ale dałem sobie rade

a z tym obniżaniem auta to uważaj, fajnie to wygląda ale nie na polskie drogi - takie jest moje zdanie. Ja fure niedawno podniosłem bo była ekstremalnie niska (z niemiec) - nie zlicze ile razy były probemy z miską, potem z osłoną miski i zawieszeniem wybitym od licznych uderzeń. Teraz w końcu jeżdzę wyluzowany, a nie z wzrokiem przyklejonym na czubku maski, wypatrującym tylko dziur i kolein, modląc się, żeby nie urwać czegoś na każdej ulicy (Kraków)