Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio zauważyłem że mam połamaną tą obudowę plastikową ochraniającą chłodnicę od spodu. Dodatkowo jest połamany plastik od strony kierowcy na którym się to trzyma.

Gdzie to mogę kupić? Patrzyłem na allegro ale nic nie znalazłem :/

A że nie wspomnę że na REALOEM też tego nie mogę znaleźć :/

Chodzi mi o tą część plastikową która jest na samym dole tego ustrojstwa :-) :

http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal/212/30/78/212307827_1

Opublikowano
Z plastikami na szrocie jest problem, bo w większości samochodów po stłuczce wszystko trzaska. Plastiki najlepiej nowe w serwisie. Ja ostatnio kupowałem znajomemu strumienicę powietrza na chłodnicy do 520 z 93 i mza strumienicę i dwa kołeczki mocujące zapłaciłem 97zł.
Opublikowano
Witam.Ostatnio wymieniałem wszystkie 3 części.(dolną rynienke i dwa boki)Każda część kosztuje ok.80zł i tylko w oryginale występuje.Kupisz to w każdym sklepie handlującym częściami do BMW lub w serwisie bo zamienników nie ma tylko oryginał .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam taką osłone, nie potrzebną ale całą i nie połamaną. mogę Ci wysłać po kosztach przesyłki :) Jak cos to daj na priv.
Opublikowano
Ja miałem ten sam problem -pojechałem na giełdę do Gliwic i kupiłem obudowę pod silnik za 60 zł(nową) -jest jeden szkopuł występują dwa typy-jeden mocowany razem ze zderzakiem i drugi bez mocowania za zderzak.
masqo
Opublikowano
Panowie ja myślałem że chodzi konkretnie o osłonę chłodnicy a nie silnika.W silnikach z klimatyzacją jest osobna osłona własnie składająca sie z 3 części,tymbardziej ze prl mówił konkretnie o osłonie chłodnicy a nie silnika.To może niecn napisze o która chodziło czy od klimatyzacji i chłodnic czy silnika. :?:
Opublikowano
Panowie ja myślałem że chodzi konkretnie o osłonę chłodnicy a nie silnika.W silnikach z klimatyzacją jest osobna osłona własnie składająca sie z 3 części,tymbardziej ze prl mówił konkretnie o osłonie chłodnicy a nie silnika.To może niecn napisze o która chodziło czy od klimatyzacji i chłodnic czy silnika. :?:

Dokładnie tak, od chłodnicy i klimatyzacji :-)

Nigdzie nie pisałem o silniku, a tu widzę takie odpowiedzi.

Opublikowano

Ja juz raz wymieniałem tę osłonę ale ostatnio znów mi poleciała. :x Przy 150km/h tylko szczątki z niej w lusterku zobaczyłem.

Tych osłon są różne rodzaje. U mnie pasowała ta a la kuweta nr 15 z RealOEM. Podejrzewam że ta nr 14 to do zderzaka z M-Paketu. A kiedyś zamówiłem niepasującą i jeszcze innaczej wyglądała. Do kupienia w każdym miejscu gdzie handlują częściami do BMW. Oryginał nowy kosztował coś poniżej 100zł.

Muszę też wymienić te plastiki po bokach. Ciekaw jestem czy żeby zmienić te po bokach to duzo trzeba rozkręcać przód?

Opublikowano
Muszę też wymienić te plastiki po bokach. Ciekaw jestem czy żeby zmienić te po bokach to duzo trzeba rozkręcać przód?

Też mnie to ciekawi :-)

Opublikowano

Też mnie to ciekawi :-)

Ja zmieniałem wszystkie po małej stłuczce :D Chciałem auto doprowadzić do stanu dziewiczego ,bo takie było wcześniej i wszystko uszodzone wymieniałem ,bo i tak ubezpieczalnia za to płaciła :) .Z tego co pamiętam,to roboty trochę jest ale w 3 godzinki spoko się z tym można uporać.Ja rozbierałem cały przód,bo wymieniałem atrapę grila też to rozebranie przodu(zderzak,lampy,atrapka,i te osłony zjęło mi coś ponad godzinę i jak wszystko miałem nowe też ok. 1,5h to wszystko złożyłem.Poprostu masz Srubki z boku,których bez zdjęcia lamp chyba nie odkręcisz.Ja za każdą taką osłone płaciłem prawie 80zł(dolna + 2 boczne ) 3szt.