Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witaj ja mam z 2001 roku i moje tylko dogrzewa silnik automatycznie jak sie obniży temperatura na zewnątrz (chyba poniżej +5 stopni) a jeżeli masz nawigacje to może być sterowane także przez ciebie pozdrowienia
Opublikowano

witaj

jak nie masz navi to pewnie nie masz też pilota z możliwościa uruchomienia webasto więc czekaj na zimno, ja tak zrobiłem bo balem sie ze moje webasto nie działa i pewnego ranka było zimno i pierwszy raz zobaczyłem dym i poczułem smrodek spod progu po lewej stronie od kierowcy, tam jest tlumik z wydechu webasto zobacz sam pozdrowienia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
websto dogrzewajace jedynie silnik w e39 530d da sie przeprogramowac, aby grzalo wnetrze - musisz miec navi lub mida (ewnetualnie dokupic pilota i osprzet, ale to sie chyba nie oplaca)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w DE w serwisie kosztuje to 70-80 EUR (czasem robia za darmo!), chodzi tylko o przeprogramowanie komputera samochodu... musi byc zrobione jednak komuterem takim jaki maja w serwisie

witaj

faktycznie da sie zrobić ale w serwisie powiedzieli mi za to ponad trzy tysiące !!!!!!!!!!!!

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
wracając do naszego serwisu to powiedzieli mi ze trzeba dołożyć jeszcze jeden sterownik i dostane pilota, ale cena mnie zwaliła z nóg i dałem sobie spokoj hej
Opublikowano
Ja chyba tez sobie dam spokoj. Ale zastanawiam sie w takim razie po co jest to webasko? W jakich okolicznosciach sie wlacza i kiedy?
Opublikowano
Ja chyba tez sobie dam spokoj. Ale zastanawiam sie w takim razie po co jest to webasko? W jakich okolicznosciach sie wlacza i kiedy?

Ja tez nie mam pojecia po co jest webasko ??

Webasto-ogrzewanie Postojowe ma na celu zapewnienie optymalnej temperatory silnika i w przypadku Pelnej opcji tez zapewnienie optymalnej temperatory wnetrza pojazdu

Opublikowano
Witam! u mnie jest Webasto i mam navi, mam 2 opcje jego uruchamiania, czasowe czyli od do i w danej chwili, taki on/off. ale probowałem ostatnio uruchomic i nie uruchamia sie. właczaja sie nadmuchy i kontrolka pokazuje ze webasto pracuje ale nie grzeje i nie wydobywa sie zaden dymek z pod samochodu. Czy to dziala dopiero po nizej jakies temperatury???? czy moze cos jest zepsutego??????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja tez nie mam pojecia po co jest webasko ??

Webasto-ogrzewanie Postojowe ma na celu zapewnienie optymalnej temperatory silnika i w przypadku Pelnej opcji tez zapewnienie optymalnej temperatory wnetrza pojazdu

dodalbym tylko, ze na postoju... webasto dogrzewa wnetrze przy wlaczonym silniku rowniez przy wersji ubozszej (bez mozliwosci wlaczenia na postoju)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
A tak się cieszyłem że bede miał ogrzewanie postojowe no coż nie pogrzeje sie na postoju bez odpalania mojej buni ale coz takich silnikow można słuchać na okrągło chyba się zgodzicie ze mna????
Opublikowano
wracając do staska 2000 to nie wiem czy to co piszesz to jest rzeczywiscie ogrzewanie postojowe czy przewietrzanie . bo ja mam własnie przewietrzanie, i działa mi tak jak piszesz, moge go właczyc od do i w danym momencie, ale ono nie uruchamia webasta tylko dmuchawy i nawiew, a nazywa sie to "stanluftung" sprawdz jak pisze u ciebie hej, a ty kuzi24 nie martw sie bo jak bedzie zimno to webasto dogrzewając silnik dogrzewa też plyn chłodniczy a co za tym idzie to tez w aucie bedzie robic sie ciepło hej
Opublikowano
Ja mam na pewno Webasto bo mam pod masko tabliczke znamionowa z nr Webasta i modelem, pytałem sie w zakładzie webasta o ten model i mowili ze to wodne. Słyszałem tez zeby poczuc efekt jej pracy to powinna pochodzic z 20 min. Uruchamiajac je nie widze zeby sie odpalało czyli brak dymu. Bede musial podjechac do Serwis Webasto ale to dopiero na jesieni, teraz pilnuje klimy :D Czytajac to zastanowiłem sie ze moze ono sie odpala ponizej nie znanej mi temperatuty. Czy to mozliwe w tej wersji? albo moze swieca polecialo bo dlugo nie bylo uzywane ?